Siste «Senkveld»-sending:

Dette har Haralds kone gjort hver torsdag i 15 år

- Det blir uvant å ha torsdagen sammen nå, innrømmer Sølvi Haugland.

«SENKVELD»: Harald Rønnebergs kone, Sølvi Haugland, forteller hva hun har gjort hver torsdag i femten år, mens mannen har vært på «Senkveld»-innspilling. Her på den røde løperen før ektemannens siste innspilling av talkshowet. Video: Stig H. Justad Vis mer Vis mer Vis mer

(Se og Hør): «Senkveld» har for mange blitt synonymt med fredagstaco og familiehygge. Thomas Numme (48) og Harald Rønneberg (44) har i en årrekke loset nordmenn gjennom fredagskvelden, med spennende gjester og humoristiske innslag.

Men etter 15 år på lufta var det fredag kveld siste sending med det populære talkshowet.

Helt siden 2003 har radarparet hver fredag gledet en hel nasjon fra sofaen, mens konene deres, Sølvi Haugland og Annette Walther Numme, pent har vært nødt til å finne på noe uten ektemennene de siste 15 årene.

Når Se og Hør møter Haralds kjære Sølvi på den røde løperen, må hun tenke seg litt om før hun kan svare på hva hun har funnet på alle disse torsdagskveldene som programmet har blitt spilt inn.

- Ja, hva har jeg gjort? Passet familien, jobbet og trent, ler hun hjertelig.

- Det blir uvant å ha torsdagen sammen nå. Bra og fint. Det gjør det, smiler hun.

Saken fortsetter nedenfor.

TÅREVÅTT: Det ble mye grining under siste innspilling av «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg. Video: Julie Solberg Vis mer
I STUDIO FOR SISTE GANG: Thomas og Harald er kjent for å skape både latter og minneverdige episoder i programmet. Og fredag kveld var intet unntak. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør.
I STUDIO FOR SISTE GANG: Thomas og Harald er kjent for å skape både latter og minneverdige episoder i programmet. Og fredag kveld var intet unntak. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør. Vis mer

- Hva synes du om innsatsen guttene har gjort gjennom alle disse årene?

- Jeg er så stolt og imponert. Jeg tenker at det er to fine gutter som har vært snille i 15 år, og som har bevist at det er mulig å lykkes når man er snill.

Videre avslører Sølvi at hun har sett lite av alle sprellene ektemannen har gjort på TV.

- Jeg har faktisk ikke sett så mye på «Senkveld», for Harald vil jo ikke se på det selv. Så jeg har måttet se det på Sumo.

Saken fortsetter under bildet.

KJENTE FJES: F.v: Vibeke Skofterud kom sammen med Jorun Stiansen på den røde løperen. Harald Rønnebergs kone, Sølvi, var selvfølgelig på plass. Og Lene Marlin og Kåre Conradi gledet seg til å se Senkveld-avslutningen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
KJENTE FJES: F.v: Vibeke Skofterud kom sammen med Jorun Stiansen på den røde løperen. Harald Rønnebergs kone, Sølvi, var selvfølgelig på plass. Og Lene Marlin og Kåre Conradi gledet seg til å se Senkveld-avslutningen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Også Thomas Nummes kone, Annette, har noen tanker om hvordan det har vært å tilbringe torsdagene alene.

- Jeg må jo først og fremst si at jeg synes de har vært utrolig heldige som har fått lov til å være med på dette eventyret. Jeg synes han har verdens beste jobb, og det har vært så mye positivt rundt det. Men det skal bli digg å få ham hjem, ja, smiler hun.

- Hvordan blir livet nå?

- Jeg tror det blir mer fleksitid. Kanskje man kan ta noen langhelger her og der. Ting blir ikke så låst.

Saken fortsetter nedenfor.

FOR SISTE GANG: Thomas Nummes kone, Annette Walther Numme, beskriver ektemannens siste innspilling av «Senkveld» som «veldig rørende». Video: Stig H. Justad Vis mer
GODE MINNER: I januar 2016 giftet Stian Thorbjørnsen og Tina Svestad seg på Senkveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
GODE MINNER: I januar 2016 giftet Stian Thorbjørnsen og Tina Svestad seg på Senkveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Giftet seg på «Senkveld Surprise»

En rekke kjendiser var selvfølgelig invitert til Folketeateret i Oslo for å ta et siste farvel med den populære og sjarmerende programleder-duoen.

En av dem var Stian «Staysman» Thorbjørnsen, som hadde med seg kona Tina Svestad. Den blide artisten og reality-stjernen forteller at det bare skulle mangle at de ikke stiller opp her i kveld.

- For det første så føler jeg at det Thomas og Harald har drevet med de siste 15 årene har vært utrolig fint. Det er litt trist at de skal gi seg. Pluss at vi giftet oss på «Senkveld Surprise». Så dette er på en måte en stor del av livet mitt, så her må man være, forklarer Stian og fortsetter:

- Jeg skulle ønske de holdt på i mange, mange år til. Jeg skulle ønske jeg ikke overlevde «Senkveld». At jeg døde før de var ferdige. Men sånn er det ikke og det er litt trist. Men jeg tror det blir en veldig fin avslutning i dag, smiler han bredt.

Saken fortsetter under bildene.

MOR OG DATTER: Dorthe Skappel koste seg med sin yngste datter Marthe fredag kveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
MOR OG DATTER: Dorthe Skappel koste seg med sin yngste datter Marthe fredag kveld. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
FLOTT PAR: Kathrine Moholt med ektemannen Snorre Harstad. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FLOTT PAR: Kathrine Moholt med ektemannen Snorre Harstad. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Nye tider

Det var i slutten av april TV 2 avslørte i en pressemelding at det er TV 2-profil Stian Blipp og den tidligere snowboardkjøreren Helene Olafsen som skal overta fredagssendingene fra høsten av.

«Senkveld med Stian og Helene» skal programmet hete, noe begge synes er både spennende og skummelt.

- Jeg har vokst opp med det programmet. Jeg har benka meg foran tv-skjermene med sushi sammen med venninnene i mange år til det programmet. Den gode, lette, men ekte stemningen i programmet er så fin, så det er klart man er spent på å skulle overta «Senkveld» etter Thomas og Harald, forklarte Helene.

Saken fortsetter under bildet.

STILIGE: Jan Thomas, Ailo Gaup og Anne Rimmen var på plass på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
STILIGE: Jan Thomas, Ailo Gaup og Anne Rimmen var på plass på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Stian på sin side fortalte at det absolutt ikke blir en enkel oppgave å ta over, og uttrykket den forestående oppgaven noe mer dramatisk.

- Hver gang noen nevner at jeg skal overta et program som har gått på luften i 15 år, får jeg et støt i armen som går langt nedover ryggen, flirte han før han fortsatte:

- Det går ikke an å overta 15 års erfaring, det er umulig. Det vi må gjøre er å se tilbake på hvordan Thomas og Harald var den gangen de først begynte og var litt keitete, og ble «starstrucked» av gjestene.

FESTPYNTET: Modell Hanneli Mustaparta hadde med seg kjæresten Stian Fintland Skaug, og kompisene Adam Schjølberg og Tore Petterson kom sammen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
FESTPYNTET: Modell Hanneli Mustaparta hadde med seg kjæresten Stian Fintland Skaug, og kompisene Adam Schjølberg og Tore Petterson kom sammen. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

Erfarne

Selv om de nye programlederne er spente på hva arbeidsoppgavene vil bringe, har begge god erfaring med TV fra før.

Stian Blipp har allerede skaffet seg en bred programledererfaring, og har i likhet med Thomas og Harald blant annet ledet «Idol».

Han har også tidligere vært programleder for «Norske Talenter» og «Mitt Dansecrew», i tillegg til at han de siste årene har hatt sitt eget talkshow, «Stian Blipp Show», på samme kanal.

Helene ledet på sin side årets idrettsgalla sammen med Atle Pettersen, og var i tillegg reporter og ekspert for Discovery under OL i Pyeongchang. I 2017 stakk hun for øvrig av med andreplassen i «Mesternes mester», mens hun klatret helt til topps i «Skal vi danse» samme år.

BLID GJENG: Petter Schjerven hygget seg med Silje Nordnes og Line Elvsåshagen. Truls Svendsen, Marte Stokstad og Hasse Hope var alle i strålende humør. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
BLID GJENG: Petter Schjerven hygget seg med Silje Nordnes og Line Elvsåshagen. Truls Svendsen, Marte Stokstad og Hasse Hope var alle i strålende humør. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: Atle Pettersen gifter seg til neste år