Petter Stordalen:

Dette har han måttet ofre for å bli hele Nordens hotellkonge

55-åringen innrømmer fremgangens bakside i et nytt intervju med svensk avis.

HOTELLKONGE: Petter Stordalen har oppnådd enorm suksess med sine Nordic Choice-hoteller, men har måttet ofre mye for å komme dit han er i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
HOTELLKONGE: Petter Stordalen har oppnådd enorm suksess med sine Nordic Choice-hoteller, men har måttet ofre mye for å komme dit han er i dag. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Petter Stordalen (55) har gjort stor suksess med hotellkjeden Nordic Choice Hotels, og er ifølge Kapital nummer elleve på den norske listen over næringslivets mektigste personer i 2018.

Men som grunnlegger av et av Nordens største hotellkonsern, er det enkelte ting 55-åringen har måttet gi slipp på underveis.

Det er Svenska Dagbladet som har møtt Petter i anledning åpningen av et nytt hotell i Stockholm, ifølge Expressen.

Petter forteller blant annet om baksidene ved fremgangen i næringslivet til avisen - og innrømmer at vennekretsen ikke er like stor som den en gang var.

- Jeg har nesten ingen venner, sier han, og legger til at hans beste venn er Trond Bastiansen, som er sjefsoperatør i Nordic Choice Hotels.

Men til tross for at hotellkongen har måttet ofre vennskap for sin suksess, har han funnet sitt livs store kjærlighet i lege, miljøvernforkjemper og Eat-grunnlegger Gunhild Stordalen (39).

«One in a million»

Paret møttes i 2006, og fire år senere giftet de seg i en storslagen seremoni i Marrakech i Marokko, foran 250 gjester.

Saken fortsetter nedenfor.

FORELSKET: Petter og Gunhild har vært gift i åtte år, og er fremdeles like forelsket som den dagen de møttes. Foto: Pontus Höök / NTB Scanpix
FORELSKET: Petter og Gunhild har vært gift i åtte år, og er fremdeles like forelsket som den dagen de møttes. Foto: Pontus Höök / NTB Scanpix Vis mer

55-åringen snakker til stadighet om sin kjærlighet til kona, og intervjuet med den svenske avisen var intet unntak.

Han avslører samtidig det han mener er hemmeligheten bak et suksessfullt ekteskap, og fastslår at det viktigste er å respektere hverandre og ikke holde hverandre tilbake.

- Jeg tror hemmeligheten er en gjensidig, dyp respekt. Gunhild er «fucking one in a million». Jeg vil aldri begrense henne. Aldri. Jeg mister henne heller enn å begrense henne.

Alvorlig syk

I 2014 fikk Gunhild fikk den livstruende diagnosen diffus kutan systemisk sklerose. Siden har paret stått sammen i 39-åringens mange behandlingsrunder.

Gunhild selv kunne i et større intervju med Dagbladet Magasinet i fjor fortelle at hun fikk et tilbakefall i 2016, i etterkant av å ha reist til Nederland for å gjennomgå en stamcelletransplantasjon.

Det ble da tatt en avgjørelse om å ta en ny stamcelletransplantasjon med tillegg av sterke immundempende medisiner.

Saken fortsetter under videoen.

Kjendisgallaen 2015: Gunhild Stordalen får prisen "Årets grønne pris", og mannen hennes Petter Stordalen mottar prisen på Chateau Neuf for henne. Vis mer

At dette har krevd mye både fysisk og psykisk, er ingen hemmelighet. Kommer sykdommen tilbake nå, har paret ingenting.

- Hvis du kan leve med et worst case-scenario, kan du takle alt annet. Det har vært min teknikk. Petter og jeg var gjennom «hell and high water» to ganger, og forberedte oss på at jeg kan ha kort tid igjen. Men så ble vi vant til det også, sa 39-åringen til Magasinet.

Saken fortsetter nedenfor.

- Jeg har fått en utløpsdato på livet som jeg ikke hadde regnet med. Å planlegge hvordan jeg kan gjøre det jeg hadde tenkt å gjøre på 50 år på bare seks måneder, ble en ut­fordring som jeg får energi av, fortsatte hun.

I oktober 2016 fortalte Petter at Gunhild ikke kommer til å få et langt liv.

Eat-suksess

Overfor Magasinet kunne 39-åringen fortelle at ekteparet satte opp en liste over hva de ville gjøre før Gunhild muligens dør. Blant annet hadde hun en drøm om å eie en hund, nærmere bestemt en grand danois.

Mye har likevel blitt prioritert bort. Gunhild har nemlig på tross av sykdommen valgt å fokusere på hjertebarnet Eat - noe Petter flere ganger har berømmet kona for.

Eat er et forum som har som målsetting å finne bærekraftige løsninger på verdens mat- og helseproblemer.

- Arbeidet med Eat gir meg utrolig mye. Ifølge legene burde jeg tatt det med ro, men for meg er det å gjøre noe meningsfylt, og være med å bidra til forandring utrolig viktig. Jeg får også mye mer energi om jeg glemmer min egen tragedie og sykdom, sa Gunhild i et intervju med Expressen i 2016.

LES OGSÅ: Bekrefter brudd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer