UTE AV SKAPET: Sturla Berg Johansen sto fram som homofil under premieren på sitt show "Damenes Aften" på Chat Noir i Oslo onsdag kveld. Foto: SCANPIX
UTE AV SKAPET: Sturla Berg Johansen sto fram som homofil under premieren på sitt show "Damenes Aften" på Chat Noir i Oslo onsdag kveld. Foto: SCANPIXVis mer

- Dette har han holdt inni seg lenge

Kjendisvenn om Sturla Berg Johansens sjokkavsløring fra scenen.

SEHER.NO: - Jeg er veldig, veldig glad for at han har stått frem. Superglad! Dette er tydeligvis en ting han har holdt inni seg lenge. Du kan jo tenke deg presset han har opplevd når han har blitt kåret til Norges mest sexy mann og slikt, så det er tøft av ham å stå frem, sier komiker og programleder Terje Sporsem til Seher.no. Han forteller at avsløringen kom helt overraskende på ham.

Onsdag slapp Sturla Berg Johansen bomben på scenen i premieren av showet "Damenes aften".

- Jeg orker ikke leve hele livet på en løgn. At Sturla B. Johansen er homo hadde dere kanskje ikke trodd, men nå har jeg sagt det og det er ganske deilig, sa Sturla fra scenen på Chat Noir. 
Etter showet sa han følgende til "God kveld Norge".

- Det er deilig å ha sagt det. Jeg er veldig glad for å være ferdig med en vel gjennomført premiere og jeg gleder meg til fortsettelsen. Så dette var moro, sier Sturla Berg Johansen til "God kveld Norge" etter premieren.

Nå hylles han av kjendisene for den vågale måten han sto fram på.

- Vi som driver med standup forteller om livene våre på godt og vondt fra scenen. Sturla er ekstra flink til å fortelle om livet sitt, så det er veldig bra at han forteller dette også. Jeg kjenner jo ikke Sturla så godt privat, men jeg er stor fan av ham. Jeg har ikke blitt mindre fan i dag, akkurat, sier Terje Sporsem til Seher.no.

Allikevel legger han ikke skul på at han kan komme til å vitse litt med dette...

- Sturla skal ikke se bort i fra at jeg skriver en bitte liten vits - en "Deal eller no Deal"-vits, ler Sporsem.

Per Heimly var en annen av kjendisene som kom på premieren til "Damenes aften". For ham kom nyheten helt overraskende.

- Det var et veldig morsomt show, og det var overraskende at han kom ut av skapet. Jeg har jo ikke akkurat tenkt på ham slik, sier Heimly til Seher.no etter showet.

- Han kom virkelig ut av skapet med brask og bram, ler han.

Heimly valgte å ikke delta på festen etter premieren.

- Nei, jeg ble så redd at jeg måtte gå hjem, spøker han, og legger til at han "for en gangs skyld var fornuftig og dro hjem".

Reaksjonene fra kjendiskollegiet på at Sturla kom ut av skapet - og på måten han gjorde det på - er overveldende positiv. 
Elisabeth Andreassen ønsker ikke å si noe om hvorvidt hun kjente til Berg Johansens legning fra før, men synes han er modig.

- Han var helt fantastisk. Og det han sa om legning var både vakkert og sterkt, sier den folkekjære artisten til VG.

Halvard Flatland er enig - selv om han stusset først.

- Jeg lurte en stund på om han drev og tullet, men jeg skjønte jo at det var ikke der vi var. Han fikk jo også strålende mottagelse, sier tv-profilen til VG.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Sturla: Jeg er homofil