Timothèe Charlamet:

Dette har aldri skjedd før

Skuespilleren blir historisk med ny forside.

STJERNESKUDD: Timothee Chalamet har gjort seg bemerket på flere måter. Foto: Jordan Strauss
STJERNESKUDD: Timothee Chalamet har gjort seg bemerket på flere måter. Foto: Jordan Strauss Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skuespiller Timothèe Chalamet (26) har virkelig bemerket seg i mediebildet de siste årene. Mange har spådd en lysende karriere for det unge talentet, hvor han blant annet blir sammenlignet med filmstjernen Leonardo Dicaprio (47).

Den 26-år gamle mannen har flere meritter å skryte av. Nå blir han også historisk da han er den første mannlige modellen som er avbildet på motemagasinet Vogue - alene.

IRRITERER: «Kongen Befaler» er tilbake med nye kjendiser som skal kjempe om tronen. Det tar Espen Eckbo og Kristoffer Olsen på alvor. Reporter: Thea Hope. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Det var US Magazine som først omtalte saken

Selv om motemagasinet har hatt flere innflytelsesrike menn på forsiden sin, har de alltid blitt akkompagnert med en skuespiller eller modell. Chalament er den første mannen som er avbildet alene.

Ønsket å bryte ut av kjønnsnormene

Sjefsredaktør for britiske Vogue, Edward Enninful (50), skriver i en uttalelse at magasinet ønsket å bryte ut av de gammeldagse kjønnsnormene, og at tiden var inne for å gjøre det nå.

- I britiske Vogue's 106 år gamle historie, er det for første gang en mann som er avbildet på forsiden alene. Jeg er alltid oppmerksom på at Vogue er et sted som setter kvinnen først, men jeg ønsket at bladet skulle bryte ut av de gamle kjønnsnormene. Jeg ventet på at vi skulle utvikle oss litt videre for at øyeblikket skulle føles riktig, og at det dermed skulle føles uanstrengt. En dag, så gjorde det nettopp det, skrev Enninful i uttalelse på Vogue sine egne nettsider.

Han fortsatte med å berømme Chalamet, som ikke bare en moderne mann og en utrolig skuespiller, men også som et menneske med en oppdatert motepersona.

Tro mot Enninsfuls poeng, gjorde Chalamet filmfestivalen i Venezia i 2022 til sin egen personlige catwalk. Da han deltok på premieren på hans nye film, «Bones and All», som har premiere i november 2022, var han iført en silkerød topp og matchende bukser.

Den dristige bekledningen ble rost av fansen, og flere tydde til Twitter for å dele sin begeistring, hvor en av twitterbrukerene skrev;

- Vennligst ta en pause og sett pris på hva Timothee Chalamet gjør for folket.

Stakk av med Oscar

Tross sin unge alder, har det amerikanske talentet rukket å spille i flere store filmer, men er kanskje mest kjent for sin rolle i «Little woman» som ble premiert med Oscar-statuetten under Acadamy Awards i 2020.

Tidligere i år, ble det også kjent at den fremadstormende skuespilleren skulle spille hovedrollen i «Wonka», en slags nylansering av avdøde Roald Dahls «Charlie og sjokoladefabrikken».

I et eget intervju med britiske Vogue avslørte «Little Woman»-skuespilleren at han slett ikke så for seg at han skulle nå så langt som det han har gjort.

«GRENSELØST FORELSKET»: Den store aldersforskjellen mellom Nosak og Alicia setter ingen grenser for kjærligheten de føler for hverandre. Video: Discovery+. Reporter: Luna Lea. Vis mer

- I slutten av tenårene jobbet jeg på «Homeland» (en dagligvarekjede, journ.anm) samtidig som jeg begynte å gjøre teater i New York. Jeg følte at det mest realitsiske målet for meg var å jobbe med teater og forhåpentligvis tjene nok penger på det. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle nå så langt som det jeg har gjort.

LES OGSÅ: Røper babynyhet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer