Prinsesse Anne:

Dette har aldri skjedd før

Prinsessen gjorde noe ingen andre har gjort før henne.

STO VAKT: Dronning Elizabeths fire barn sto alle vakt foran kisten hennes. Prinsesse Anne sto på venstre siden av kisten.Foto: AP/NTB
STO VAKT: Dronning Elizabeths fire barn sto alle vakt foran kisten hennes. Prinsesse Anne sto på venstre siden av kisten.Foto: AP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld sto dronning Elizabeths fire barn, kong Charles (73), prinsesse Anne (72), prins Andrew (62), og prins Edward (58), en tradisjonell æresvakt rundt kisten hennes.

Da prinsesse Anne sto vakt, gjorde hun det som den første kongelige kvinnen. Hittil har det bare vært menn som har utført ritualet.

Prinsesse Anne, til tross for å ikke ha hatt en karriere innenfor militæret, har tittelen som kontreadmiral. Derfor møtte hun opp i uniform for å hedre sin mor.

FØRSTE KVINNEN: Prinsesse Anne ble den første kvinnen til å stå vakt under prinsenes vake. Foto: Pa Photos/NTB
FØRSTE KVINNEN: Prinsesse Anne ble den første kvinnen til å stå vakt under prinsenes vake. Foto: Pa Photos/NTB Vis mer

«Vigil of the princes», som kan oversettes til «prinsenes vake», har bare blitt gjennomført to ganger tidligere - først da kong George V døde i 1936 og sist gang i 2002 da dronningmoren døde.

Vaken er en del av «Operation London Bridge», en plan som går over flere dager om hva som skal skje etter dronningens død. Å stå vakt rundt kisten gir nærmeste familie en mulighet til å gi et siste farvel.

Køen utenfor katedralen, som besto av tusenvis av mennesker som ville få et glimt av kisten, ble midlertidig satt på pause slik at de kongelige kunne finne plassen sin på hver sin side.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Ifølge The Independent sto søsknene vakt i rundt ti minutter mens folk utenfor fikk komme inn og se kisten.

LES OGSÅ: Buet på: - En hykler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer