Skal vi danse 2022:

Dette har aldri skjedd før

Disse tingene må du vite om høstens «Skal vi danse: all stars».

HØSTENS DELTAKERE: Nate Kahungu, Eirik Søfteland, Agnete Saba, Triana Iglesias, Jørgine Massa Vasstrand, Cengiz Al, Aleksander Hetland, Iselin Guttormsen, Lasse Matberg, Kari Traa, Katrine Moholt, Victor Sotberg og Martine Lunde skal være med i «Skal vi danse: all stars». Foto: Morten Eik / Se og Hør
HØSTENS DELTAKERE: Nate Kahungu, Eirik Søfteland, Agnete Saba, Triana Iglesias, Jørgine Massa Vasstrand, Cengiz Al, Aleksander Hetland, Iselin Guttormsen, Lasse Matberg, Kari Traa, Katrine Moholt, Victor Sotberg og Martine Lunde skal være med i «Skal vi danse: all stars». Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Lørdag 27. august starter endelig høstens «Skal vi danse»-sesong, og denne gangen har TV-seerne noe helt spesielt i vente.

Det er nemlig ingen vanlig sesong som står for tur, men en «all stars»-runde. Det vil si at mange gamle favoritter returnerer til parketten.

At det er en «all stars»-sesong er langt fra det eneste nye, spennende og oppsiktsvekkende - årets «Skal vi danse»-høst byr på en rekke detaljer, nye vrier og ting vi aldri har fått se i programmet før.

Se og Hør har samlet en liste med ti ting spente TV-seere kan glede seg til.

13 deltakere

Vanligvis er det 12 kjendiser som prøver lykken, i år har TV 2 faktisk samlet 13 kjente fjes som skal kjempe om pokalen.

RE-UNION: Da Cengiz Al tok andreplass i «Skal vi danse» høsten 2017, var Egor Filipenko dommer. I år er de konkurrenter på parketten. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Ryker første sending

Vanligvis pleier TV-seerne å få lov til å bli litt kjent med danseparene før noen skal sendes hjem, slik blir det ikke i år.

I og med at det er 13 par og kun 12 sendinger, kommer ett par til å forlate dansegulvet allerede i første episode.

Dansebrødre

Trofaste «Skal vi danse»-fans har sett både proffdanser Tom-Erik Nilsen og Jørgen Nilsen svinge seg på parketten - i flere sesonger - men brødrene har aldri vært med i samme sesong. Inntil i år.

- Det blir show. Vi kan jobbe sammen, så da kan vi bli dobbelt så gode, uttaler Jørgen Nilsen til Se og Hør.

ROMANSE: Vil noen finne tonen på «Skal vi danse 2022»? Vi spurte deltakerne. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Vinnerpar

Det har naturligvis aldri før vært med et dansepar hvor begge parter har opplevd å vinne konkurransen, men i år danser Aleksander Hetland (39) med proffdanser Helene Spilling (26) - og begge disse har holdt i «Skal vi danse»-pokalen.

Ny programleder

Da TV 2 hadde sin lansering på Clarion Hotel Oslo i Bjørvika klarte Anders Hoff (46) og Katrine Moholt (48), som de seneste årene har ledet programmet sammen, å lure de fleste som var til stede - i noen sekunder.

Det virket nemlig først som om de begge skulle lede programmet nok et år, men så viste det seg at Moholt er en av danserne.

Inn kommer Helene Olafsen (32) for å fylle Moholts sko. Det blir Olafsens første gang som «Skal vi danse»-programleder.

EXIT: Under tirsdagens presentasjon av høstens «Skal vi danse»-deltakere ble Helene Olafsen introdusert som programleder og Katrine Moholt som deltaker. Og skal vi tro Katrine, har hun eldet sin siste «Skal vi danse»-sending. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Par med likekjønnede

Joakim Kleven (29) ble i sin tid historisk da han hadde mannlig proffdanser. I år skal Victor Sotberg (31) danse med Philip Raabe (22). Det er ikke første gang to menn danser sammen i konkurransen, men da Sotberg var med forrige gang danset han med Rikke Lund.

Det er med andre ord første gang noen får testet ut både en kvinnelig proffdanser og en mannlig proffdanser.

- Jeg hadde skikkelig lyst til å danse med en mann denne sesongen, uttaler Sotberg til Se og Hør og legger til:

-Jeg synes det er veldig gøy å få oppleve dette eventyret her først med en kvinne, og nå med en mann.

KJENDISMANAGER: David Eriksen jubler over at Iselin Guttormsen, som er i stallen hans, skal være med i høstens «Skal vi danse». Men hun var ikke den eneste som ble spurt. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Konkurrerer mot svigersønn

Proffdanseren Santino Mirenna har funnet kjærligheten med Katrine Moholts datter, Evelina Moholt. Mirenna danser i år med Jørgine Massa Vasstrand (33) og konkurrerer dermed mot svigermoren sin.

- Det blir bra! Det verste er at jeg føler ikke han som en konkurrent på den måten, uttaler Moholt overfor Se og Hør.

- Hvordan blir det hvis du havner i danseduell med Santino, da?

-Jeg kommer til å gjøre mitt aller beste, så klart, og han kommer til å gjøre sitt beste med Jørgine, svarer Moholt og legger til at hun og svigersønnen er vant til å konkurrere - det blir mye spill på hjemmefronten også.

Programlederens familie

Det er generelt mange familiebånd ute og går i årets program. Helene Olafsen, som leder showet sammen med Anders Hoff, har både kjæresten og svigerbroren i studioet.

FUNKYFAM: Hvem er best på fest, best likt og sterkest? La Funkyfam svare. Video: Jenny Emilie Aas/Reality Awards. Vis mer

Olafsen er forlovet med Jørgen Nilsen, og Tom-Erik Nilsen er altså svigerbroren hennes.

Mange relasjoner

Ikke nok med at det er mange familieforbindelser i årets sesong. I og med at det er en «all stars»-versjon er det mange relasjoner og vennskap innad i gjengen.

FORBINDELSER: Under TV 2s lansering hadde programlederne laget en liten oversikt over alle forbindelsene. Foto: Rød Løper / Se og Hør
FORBINDELSER: Under TV 2s lansering hadde programlederne laget en liten oversikt over alle forbindelsene. Foto: Rød Løper / Se og Hør Vis mer

Mange av kjendisene får treffe igjen tidligere dansepartner, og/eller deltakere de har konkurrert med før.

Jørgine Massa Vasstrand har eksempelvis konkurrert mot Aleksander Hetland før, Nathan Kahungu (26) har danset med Helene Spilling før og Kari Traa (48) tok i sin tid en andreplass sammen med Egor Filipenko (34) - for å nevne noen.

SUPERDUELL: Jørgine «Funkygine» Vasstrand og Alexander Hetland sto for en av tidenes «Skal vi danse»-dueller i 2019. Da gikk Alexander seirende ut av duellen. Til høsten kan Jørgine få sin revansj. Video: Klaus Fjellro/Rød Løper Vis mer

Rekordmange publikumsplasser

«Skal vi danse» er et populært TV-program, men tidligere har det vært nokså vanskelig å kapre en plass i salen under sendingene.

I år slår TV 2 på stortromma: Det blir nesten 1000 publikummere i salen.

LES OGSÅ: Fredric Brunberg forsvant - dette gjør han nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer