Kronprinsesse Mary:

Dette har aldri skjedd før

Den danske kronprinsessen prøver noe nytt.

GJØR NOE NYTT: Kronprinsesse Mary overrasket det danske folk med dette. Foto: Jesper Sunesen / Aller Foto & Video/Ritzau Scanpix/NTB
GJØR NOE NYTT: Kronprinsesse Mary overrasket det danske folk med dette. Foto: Jesper Sunesen / Aller Foto & Video/Ritzau Scanpix/NTB Vis mer
Publisert

Medlemmer av kongefamilier i både inn- og utland blir stadig mer og mer synlige i sosiale medier.

Vår egen prinsesse Märtha Louise er kanskje det største eksempelet der, kongens datter er aktiv flere steder og oppdateringene kommer på løpende bånd.

Andre kongelige er kanskje noe mer tilbakeholdende, men nå melder danske Billedbladet at kronprinsesse Mary (50) har gjort noe hun aldri har gjort før, og med det har hun også flyttet grensene for hvordan det danske kongehuset kommuniserer på.

Aldri skjedd før

50-åringen har de seneste dagene vært på offisielt besøk til Bangladesh, hvor hun har fullt fokus på klimaforandringer, naturbaserte løsninger og biologisk mangfold.

Den danske kronprinsessen har ønsket å videreformidle det hun har opplevd på reise, og det har hun gjort via Instagram.

PRINSESSE DIANA: Den nye filmen «Spencer» skildrer prinsesse Dianas dramatiske liv. Vis mer

På det danske kongehusets Instagram er det nå lagt ut en video, som kronprinsessen ifølge Billedbladet har filmet helt selv med mobilkamera.

I videoen ser man at hun snakker direkte til følgerne sine.

Den danske avisen påpeker at det er en veldig personlig og uhøytidelig måte å gjøre det på og at dette er nytt for kronprinsessen.

- Mer og mer

Caroline Vagle, Se og Hørs kongehusekspert ser en økning i bruk av sosiale medier hos kongelige.

- De ulike kongehusene bruker sosiale medier i ulik grad, men jeg vil si mer og mer, for å komme i kontakt med folket. Slik får de formidlet hva de driver med direkte ut til sine følgere på den måten de selv ønsker, uttaler Vagle til Se og Hør.

UVANLIG: Prinsesse Madeleine og familien er tilbake i Sverige, og viser seg fra en sjelden side i forbindelse med en svensk juletre-tradisjon. Video: Swedish Press Agency Vis mer

Kongehuseksperten framhever også at sosiale medier er en viktig formidlingskanal for de fleste i dagens samfunn.

- Da skulle det bare mangle at de kongelige henger på, sier Vagle og legger til:

- Ved å bruke sosiale medier treffer de rett og slett mange flere, og jeg tror at ved å gjøre det på en såpass personlig måte som den danske kronprinsessen nå har gjort – føler mange at de kommer nærmere innpå. Hun blir rett og slett mer folkelig.

Blitt mer aktive

Vagle poengterer at også det norske kongehuset har blitt mer aktive.

- Også vårt eget kongehus bruker sosiale medier aktivt, og folket kan følge kongefamiliens offisielle program fra dag til dag. I tillegg har kronprinsessen en egen konto, hvor hun deler mer personlige innlegg – gjerne med bilder hun har tatt selv.

Under her kan du se kronprinsesse Marys video:

LES OGSÅ: Video av prinsessen måtte fjernes

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer