«Kompani Lauritzen»:

Dette har aldri skjedd før

Deltakeren tapte dimmekampen og var dermed ute av «Kompani Lauritzen». Så kom tvisten.

«KOMPANI LAURITZEN»: Lørdagens dimmekamp tok en overraskende vending. Reporter: Celina Morken. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer
Publisert

Nok en uke med «Kompani Lauritzen» er over og lørdag kveld fikk TV-seerne følge deltakerne gjennom sesongens fjerde dimmekamp. Der skulle det konkurreres i logikk.

De to kompaniaspirantene som etter samtlige øvelser befant seg nederst på resultatlisten, og dermed måtte ut i dimmekamp, var Tone Damli (33) og Marius Skjelbæk (31).

Det som sto mellom dimmetantene og en plass videre i kompaniet var fem rekker med vedkubber, hvor konkurransen gikk ut på å ikke stå igjen med den siste vedkubben.

LOGIKK: I dimmekampen skulle Marius og Tone konkurrere i en oppgave som handlet om logikk. Foto: Matti Bernitz / TV 2
LOGIKK: I dimmekampen skulle Marius og Tone konkurrere i en oppgave som handlet om logikk. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Etter to runder sto det 2 - 0 til Damli, og obersten, Dag Otto Lauritzen (65), erklærte at Skjelbæk var ute av «Kompani Lauritzen».

Men én av de andre deltakerne ville det imidlertid annerledes.

«KOMPANI LAURITZEN»: Dennis Siva Lie har ikke noe problem med voksenkjeft - det er han vant til. Reporter: Celina Morken. Klipp: Anna Celine Hanisch Vis mer

Ga vekk plassen

I forrige uke fikk seerne bli med da deltakerne skulle bekjempe såkalte «bober» i bobs hule. I kampens hete vred Dennis Siva Lie (28) kneet sitt, og røk dermed en stor del av menisken.

- Jeg prøvde å holde ut så lenge jeg kunne, men så måtte jeg stå over konkurranser og da var jeg litt sånn «jeg fortjener ikke å være her», innrømmer 28-åringen overfor Se og Hør.

Lie klarte imidlertid å holde seg unna dimmekampen, men da det ble klart at Skjelbæk tapte reiste han seg og tok ordet:

OFRER SEG: Etter dimmekampen er avgjort reiser Dennis seg og forteller at han ønsker å gi sin plass til den utslåtte deltakeren. Foto: Matti Bernitz / TV 2
OFRER SEG: Etter dimmekampen er avgjort reiser Dennis seg og forteller at han ønsker å gi sin plass til den utslåtte deltakeren. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Oberst. Jeg har kommet så langt jeg tror jeg kommer i «Kompani Lauritzen», og ønsker derfor å gi plassen min til Skjelbæk. Jeg tror ikke jeg kommer til å komme noe særlig lengre i konkurransen. Det har vært en fantastisk reise og jeg tror jeg gjør kompaniet en utjeneste om jeg fortsetter å være her på grunn av skaden min.

FIKK KRITIKK: Espen PA Lervaag har lagt ut mye drøyt på «Instagram» og har flere ganger fått høre at han har gått over streken. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Litt slemt

Overfor Se og Hør forteller han at han syntes Skjelbæk fortjente å være med videre.

- Han ga mye av seg selv og gjorde det bra, så da han tapte den dimmekampen så ga jeg plassen min til han. Og det er jeg veldig fornøyd med.

Lie tror imidlertid resten av deltakerne hadde en liten mistanke fordi han gikk rundt og haltet, men presiserer at det kun var obersten og produksjonen som visste om manøveren.

AVSKJEDSKLEM: Dennis og Marius gir hverandre en god klem før førstnevnte reiser hjem. Foto: Matti Bernitz / TV 2
AVSKJEDSKLEM: Dennis og Marius gir hverandre en god klem før førstnevnte reiser hjem. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jeg syntes det var litt slemt også, fordi han (Skjelbæk journ.anm.) hadde liksom ikke noe å si på det. Han tapte og var egentlig ute, men så hadde han ingenting å si på at jeg ga fra meg min plass. Jeg satte han i en tvungen posisjon og det liker jeg ikke.

- Men samtidig kunne jeg ikke være der lengre, og jeg tror han ble glad. Jeg tror han fikk mye ut av å være med på «Kompani». Han hadde ikke noe imot å være der lengre i alle fall.

MISFORSTÅELSE: Da Dennis Siva Lie var korporal inne på «Kompani Lauritzen» skjedde det noe som førte til at produksjonen måtte beklage seg. Video: TV 2. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Ubehagelig å se

Overfor Se og Hør forteller Skjelbæk at han lenge hadde vært forberedt på å havne i dimmekamp, og at han egentlig var klar for å reise hjem da han innså at slaget var tapt.

- Jeg var overbevist om at jeg var på vei hjem, og jeg var veldig sliten på det tidspunktet, så jeg var egentlig litt ferdig.

- Hva tenkte du da Dennis ofret seg for deg?

- Der og da syntes jeg det var litt kjipt, egentlig, fordi jeg var helt gåen og hadde hjemreisen i tankene for å si det sånn. Men på en annen side så hadde han veldig vondt og skaden preget ham veldig de dagene i forkant husker jeg, og det var litt ubehagelig å se at en så sterk og blid og positiv gutt faktisk hadde det litt tungt på grunn av kneet.

«KOMPANI LAURITZEN»: Flere av deltakerne faller om etter en ekstra krevende oppgave i onsdagens episode. Video: TV 2. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

TV 2-profilen beskriver Lies ofring som en voksen avgjørelse, og legger til at han i ettertid er veldig glad for at han fikk en sjansen til.

- Det hadde vært rimelig patetisk hvis jeg hadde sagt «jeg vil hjem jeg og». Å kalle han en martyr er kanskje å dra det litt langt, men det var en voksen avgjørelse og jeg tror den helsen hans hadde godt av å få hvile noen dager.

LES OGSÅ: Dette sier Linni om sivilstatusen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer