«Kompani Lauritzen»:

Dette har aldri skjedd før

Én av årets deltakere i «Kompani Lauritzen» måtte gjennom noe alle andre slapp unna.

MOTIVERT GJENG: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård (bakerst) har med seg disse 14 deltakerne i den neste utgaven av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
MOTIVERT GJENG: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård (bakerst) har med seg disse 14 deltakerne i den neste utgaven av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Lørdag er det premiere for den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen», der TV 2-profilene Dag Otto Lauritzen (65) og Kristian Ødegård (47) skal lede 14 nye deltakere gjennom et knallhardt militærregime der målet er å gjøre hver enkelt til en bedre versjon av seg selv.

Blant deltakerne denne gang er blant andre artist Tone Damli (33), influenser Emilie Voe Nereng (26) og tidligere snøbrett-stjerne Daniel Franck (47).

Det er også TV-profil og tidligere Vålerenga-direktør Jan Tore Kjær (53), som faktisk er den eneste i programmets historie som måtte gjennom en omfattende legesjekk før han fikk klarsignal til å delta.

- BLIR IIRRITERT: En av deltakerne sliter med å ta ordre fra løytnanten i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 Vis mer

Fikk telefon fra produksjonen

Grunnen er enkel: Kjær er over 50 år gammel og samtidig den eldste som har deltatt så langt i konseptets tre sesonger.

- Ja, jeg tror jeg er det. Og jeg opplevde det som dramatisk at produksjonsselskapet Seefood ringte meg rett før innspillinga og sa at jeg måtte gjennom en full legesjekk og få legeerklæring om jeg skulle få delta. Alle andre kunne bare fylle ut en egenerklæring, sier Kjær til Dagbladet.

TØFFE TAK: Jan Tore Kjær hadde utfordringer både før og under innspillinga av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
TØFFE TAK: Jan Tore Kjær hadde utfordringer både før og under innspillinga av «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Dermed måtte han snu seg rundt og bestille legetime tett opptil avreise til Åndalsnes, der innspillinga fant sted.

- De sjekket hjertet, blodtrykk, psykisk tilstand og alt. Hadde jeg hatt noen skavanker, ville det satt meg utafor ei drøy uke før det begynte.

- Hva synes du om det?

- Det er «fair» det, altså Jeg tror det handlet om at et forsikringsselskap som stilte visse krav. Heldigvis fikk jeg til slutt en erklæring om at jeg var «helsedyktig», erkjenner Kompani Lauritzen-deltakeren, som allerede i premiereprogrammet får kjørt seg kraftig - blant annet i en utfordrende hinderløype.

DELTAKERSLIPP: Programledere, realitydeltakere og én politiker - her er alle deltakerne til den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper Vis mer

- Livredd

53-åringen legger ikke skjul på at han på et tidspunkt fryktet at hele deltakelsen skulle gå i vasken.

- Jeg var livredd for at det skulle være noe galt! Og blodtrykket mitt lå akkurat på grensa for det som er godkjent. Hadde det vært litt lavere hadde jeg ikke fått være med, sier Jan Tore Kjær med et smil til Dagbladet.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, bekrefter overfor Dagbladet at den tidligere hockey-direktøren ble bedt om å gjennomføre en legesjekk før «Kompa»-innspillinga på sensommeren i fjor.

- Årsaken til at Jan Tore Kjær måtte gjennomgå denne sjekken og få legeattest er fordi han er over 50 år. Dette er noe forsikringsselskapet krever, og gjelder for både deltakere, programledere og noen nøkkelfunksjoner i staben, forteller han.

TILBAKE: Den tredje sesongen av «Kompani Lauritsen» har premiere 26. februar, og her er de første bildene. Video: TV 2 Vis mer

Skadet under innspilling

Innspillingen av «Kompani Lauritzen» fant sted på sensommeren i fjor. Ikke lenge før Kjær satte kursen mot Åndalsnes var han imidlertid i Frankrike i forbindelse med en annen innspilling. Vålerenga-direktøren var nemlig med i «Fangene på fortet» i fjor høst.

To så tette TV-innspillinger skulle imidlertid vise seg å by på problemer. Kjær endte opp med å skade seg da han deltok i «Fangene på fortet», noe som satte en stopper for opptreningen før hardkjøret i «Kompani Lauritzen».

- Jeg falt og bristet et ribbein, forklarer Kjær.

- Det ble litt bedre etter en stund, men da jeg begynte å trene litt hardere så gjorde det bare vondt igjen - så jeg slet faktisk med det hele sommeren.

«FANGENE PÅ FORTET»: Jørgen Karterud og Colin Olsen er ikke imponert over lagkamerat Jan Tore Kjærs prestasjon på tredemølla. Video: Viaplay, Rød Løper/Jonas Hammer. Reporter: Celina Morken Vis mer

- Veldig bekymret og redd

Den tidligere ishockeyspilleren var i 2019 med i «Skal vi danse». I månedene før deltakelsen lå han i hardtrening og gikk ned hele 15 kg. Det var også planen inn mot «Kompani Lauritzen», men slik ble det altså ikke.

- Jeg fikk bare gått noen turer og jogget litt innimellom, fordi det gjorde vondt. Det tar mange uker før man blir helt bra etter å ha bristet et ribbein, men det tar enda lengre tid om hvis man belaster det. Så jeg var veldig bekymret og redd for at jeg ikke skulle bli frisk.

Heldigvis, og i grevens tid, snudde det en knapp uke før han reiste til Åndalsnes for innspilling der.

- Jeg hadde vært ekstremt forsiktig de siste ti dagene, så da jeg kom fram merket jeg faktisk ikke noe til det. Og det var hell i uhell, for hvis jeg hadde gjort det hadde jeg nok ikke klart noen av øvelsene, humrer Kjær, og legger avslutningsvis til:

LURT TRILL RUNDT: Da Jan Tore Kjær inviterer gutta i «Iskrigerne» til vinkveld får han en gave, det han ikke vet er at gaven er tyvgods. Video: TV 2 Vis mer

- Underveis i «Kompani» merket jeg ikke noe til ribbeinet, men da hadde jeg vondt alle andre steder. Jeg har aldri hatt så mange blåmerker

LES OGSÅ: Måtte opereres etter «Mesternes mester»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer