«Mesternes mester»:

Dette har aldri skjedd før

Øystein «Pølsa» Pettersen fikk solid revansj fra fjoråret.

NY REKORD: Det er klart for en ny sesong av «Mesternes Mester», og allerede i første konkurranse «90-graderen» blir den gamle rekorden knust. Video: NRK/Rød Løper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På denne tiden i fjor måtte den tidligere langrennsløperen Øystein «Pølsa» Pettersen (38) trekke seg fra «Mesternes mester» etter å ha pådratt seg en stygg skade.

Det var derfor mange som gledet seg over nyheten om at han skulle få en ny sjanse i den nye sesongen av NRK-suksessen.

Og Pettersen skuffer ikke.

«MESTERNES MESTER»: Dette fikk du ikke se på TV i finalen av «Mesternes Mester». Vis mer

Vill rekord

Allerede i første episode knuste han nemlig alle tidligere rekorder på den beryktede 90-graderen, og ble stående i svimlende 60 minutter.

Forrige rekord var på 40 minutter, og den ble satt i fjor av tidligere skøyteløper Johann Olav Koss (53).

Da Se og Hør møtte 38-åringen i fjor sommer i forbindelse med innspillingen av «Mesternes mester», var han tydelig fornøyd med egen innsats, men påpekte at rekorden ikke er det viktigste i livet.

- Det verste var at det var vondest i ryggen, sier han, og fortsetter:

- Men jeg blir ikke noe bedre fyr av å sitte en time i 90 grader. Jeg er den samme gutten, men det er klart det var gøy å sette rekord.

GA ALT: Øystein nektet å gi seg, og danket ut alle de andre deltakerne. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
GA ALT: Øystein nektet å gi seg, og danket ut alle de andre deltakerne. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

- Betyr ikke noe

Videre forklarer Pettersen at han hadde et moralsk dilemma under øvelsen. Han ble nemlig godt kjent med Koss i fjor, og beskriver ham som en kjernekar.

- Det var et lite snev av «fortjener jeg egentlig å ta den rekorden fra ham? »Men igjen, hvis ikke jeg tar den så tar Ida den, hun var en maskin.

KNUSER REKORD: Aksel Lund Svindal knuser rekord i «Mesternes Mester». Video: NRK Vis mer

Det var nemlig ikke bare 38-åringen som knuste Koss. Det gjorde også tidligere skøyteløper Ida Njåtun (30) med sine 48 minutter.

Selv om Pettersen synes det er gøy å sette rekord, er det mye annet han kunne brukt en hel time på.

TO REKORDER: Både Ida og Øystein slo Johann Olav Koss' rekord fra i fjor. Førstnevnte måtte imidlertid se seg slått av Øystein. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK
TO REKORDER: Både Ida og Øystein slo Johann Olav Koss' rekord fra i fjor. Førstnevnte måtte imidlertid se seg slått av Øystein. Foto: Stian Foss, Nordisk Film/NRK Vis mer

- Det var noen som ringte meg på kvelden, og spurte «hva har du gjort i dag?» Da svarte jeg at «kan vi ikke heller spørre hva du har gjort i dag, for jeg har ikke gjort noe fornuftig». Men igjen er det dette som er «Mesternes mester» - masse øvelser som ikke betyr noen ting, sier han, og fortsetter:

- Men det som betyr noe, og som er alvorlig, er hvem du er, hva du står for og hvilke bidrag du kommer til bordet med. Og hva slags eierskap du har til hvor du er på vei.

Langrennsstjerna ønsker ikke å defineres utifra hvordan han gjør det i konkurransen, men hvem han er og hva slags person han er mot andre.

MANGE SKADER: Mesternes mester deltaker og tidligere basehopper Karina Hollekim forteller om skadene hun pådro seg i 2006, da fallskjermen ikke ble utløst skikkelig i et fallskjermhopp, og hun traff bakken i over 100 kilometer i timen. Vis mer

Alvorlig syk

I fjor var Pettersen brutalt ærlig om at han hadde fått hjernehinneblødning, noe han i ettertid har åpnet seg om overfor Dagbladet.

Da vi møtte ham i slutten av november fortalte han ytterligere om hvordan han hadde det, og så samtidig da tilbake på «Mesternes mester»-deltakelsen og 90-graderen. Også her var han tydelig på at andre ting i livet er langt viktigere.

- Det er ingen personlig egenskap jeg setter veldig høyt faktisk. «Her kommer Øystein, han er litt dum, men veldig god i 90-graderen». Det er viktigere for meg å vite hvem jeg er enn hvor god jeg er i det. Men hvis jeg er et rasshøl, så er det godt å ha den rekorden i bakhånd, spøkte han.

Se og Hør kan naturligvis ikke røpe hvordan det går med Pettersen videre i konkurransen.

LES OGSÅ: Mystisk syk i månedsvis

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer