LURTE POLITIET: Anna Anka innrømmet i TV3-programmet "Svenske Hollywoodfruer" at hun tidligere har kjørt uten førerkort i Sverige i over ett år. Men TV-blondinen slipper straff fra svenske myndigheter. Foto: TV3
LURTE POLITIET: Anna Anka innrømmet i TV3-programmet "Svenske Hollywoodfruer" at hun tidligere har kjørt uten førerkort i Sverige i over ett år. Men TV-blondinen slipper straff fra svenske myndigheter. Foto: TV3Vis mer

Dette hadde ikke gått i Norge

Anna Anka slapp fri, men Giske fikk svi...

SEHER.NO: Den skandaleombruste TV-stjernen Anna Anka (38) vakte oppsikt da hun i mandagens episode av TV3-serien "Svenske Hollywoodfruer" innrømmet å ha kjørt ulovlig i ett år etter at hun fikk førerkortet beslaglagt av politiet i Sverige.

Anna Anka jobbet som budbilsjåfør for firmaet Adena Pickos, da hun ifølge henne selv for flere år siden ble stanset mellom Malmø og Ängelholm etter å ha kjørt i 200 km/t.

- Jobben innebar at den som kjørte flest leveranser, tjente mest penger, så kollegene konkurrerte internt om å rekke så mange leveranser som mulig. Da de stoppet meg, tok de førerkortet mitt med en gang, sier hun til kameraene.

Lurte politiet
Fordi hun ikke våget fortelle sin sjef at hun hadde mistet lappen, bestemte Anna seg for å kjøre ulovlig, ved å bytte bil med en kollega.

- Slik lurte vi politiet, og jeg kom unna med det, sier hun i TV-programmet.

Til tross for at Ankas innrømmelser fikk mye publisitet i Sverige da episoden ble vist, trenger ikke Anka frykte ytterligere straff fra lovens lange arm.

Lars Åke Magnusson i trafikkpolitiet i Malmø sier til Seher.no at Ankas uttalelser alene ikke holder som bevis for at hun har gjort noe galt.

- Vi har jo bare hennes ord for dette, og siden det er så lang tid siden det skal ha skjedd, vil det nok ikke bli noen sak av dette.
 
Kunne blitt straffet i Norge
I Norge er det ikke sikkert Anna Anka hadde unngått straff.

- Medieoppslag er ikke alene nok til å dømme noen, men kan få det lokale politikammeret til å bestemme seg for å starte etterforskning, sier politiinspektør Runar Karlsen i Utrykningspolitiet til Seher.no.

Han trekker fram råkjøringen til Trond Giskes statsrådbil - som 10. november ble filmet av TV 2 mens den brøt fartsgrensen mellom Lillesand og Kristiansand - som et eksempel hvor politiet har tatt affære etter medieoppslag.

Både Giskes sjåfør og føreren av TV 2-bilen ble i desember idømt hver sin bot på 3600 kroner.

Straffen for å bli tatt for å kjøre uten førerkort i Norge er 8000 kroner ved første gangs forseelse.

- Dersom man hadde funnet beviser for at en person hadde kjørt ulovlig i over ett år, er imidlertid dette noe som kan virke skjerpende på straffen, sier Karlsen til Seher.no.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.   

LES OGSÅ: Anna Anka: - Jeg elsker norske menn