10 Year Challenge:

Dette gjorde kjendisene for 10 år siden

- Jeg satt på kafé og var på fylla.

DELTE MENINGER: Sigrid Bonde Tusvik, Henrik Thodesen, Live Nelvik og Herman Flesvig har delte meninger om emneknaggen. Foto: NTB Scanpix
DELTE MENINGER: Sigrid Bonde Tusvik, Henrik Thodesen, Live Nelvik og Herman Flesvig har delte meninger om emneknaggen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den siste uken har emnemneknaggen #10yearchallenge gått som en farsott i sosiale medier. Emneknaggen utfordrer folk til å dele et bilde av seg selv fra ti år tilbake i tid, og sammenligne med dagens utgave av seg selv.

Den gøyale utfordringen har blitt svært populær, og en rekke kjendiser har lagt ut gamle bilder av seg selv i sosiale medier. Utfordringen har også blitt sterkt kritisert, og kjendisene selv har delte meninger om den nye trenden.

- Irriterer meg

Komiker Herman Flesvig (26) har blitt et kjent fjes for mange, og med sine 270 000 følgere på Instagram underholder han nordmenn daglig med humoristisk innhold.

Han har også laget flere virale Facebook-snutter for NRK sammen med Robert Stoltenberg (53). Han er en av dem som kritiserer emneknaggen.

- «Ten Year Challenge» irriterer meg. Det jeg synes er provoserende er at de bildene ti år etter ser bedre ut, så da forsvinner jo hele konseptet, sier han til Se og Hør.

Karrieren har virkelig satt fart for 26-åringen de siste årene, men for ti år siden var det ikke helt tydelig hva han ville holde på med.

- For ti år siden gikk jeg på ungdomsskolen. Da var jeg 16 år gammel og sikkert full av faen og ante ikke hva jeg skulle gjøre med livet mitt.

- Var bitter og singel

Sigrid Bonde Tusvik (38) er kjent som en frittalende dame, som har kritisert både Humorprisen og abortlovgivningen de siste dagene.

Imidlertid har hun også en mening om mindre viktige temaer - som nettopp den populære emneknaggen.

- Jeg hater «Ten Year Challenge». Man gjør det bare for å være pen. Det er faen meg det dummeste jeg har sett. Jeg synes Maria Mena vant, det var veldig morsomt, sier hun, og legger til at hun også synes Helene Olafsen var morsom.

Bonde Tusvik er av landets mest profilerte komikere, og på hjemmefronten er hun blitt tobarnsmamma med barna Jens og Jenny som hun har sammen med ektemannen Martin Jøndahl. I 2009 var livssituasjonen hennes derimot ganske annerledes.

- For ti år siden var jeg bitter og singel. Den største forandringen på ti år har nok vært «å føde ut av rumpa». At jeg har fått nytt rumpehull to ganger, er nok den største forandringen, sier hun humoristisk til Se og Hør.

- Kanskje jeg burde legge ut #tenyearchallenge-bilder av rumpehullet mitt. Da skal jeg være med likevel, tuller hun.

Se Sigrid Bonde Tusvik snakke om «muffinsmagen» sin etter svangerskapet med datteren Jenny nedenfor:

Vis mer

- Vet ikke hva vi drev med

Ekteparet Live Nelvik (36) fra «Lørdagsrådet» og Tore Sagen (38) kjent fra blant annet «Radioresepsjonen», er usikre på hva de holdt på med for ti år siden.

- Jeg vet ikke hva vi drev med for ti år siden. Forrige gang Dagbladet intervjuet oss, gratulerte de oss med bryllupsdagen, det hadde vi glemt. Vi har null kontroll, sier Live til Se og Hør, før Tore legger til:

- Den aller største forandringen er nok at vi har fått tre barn.

Tore Sagen, på sin side, forteller at han ikke er spesielt stor fan av Instagram-utfordringer.

- Jeg er aldri med på sånne sosiale medier-challenger, særlig ikke den. Jeg holder meg langt unna og blir flau, sier han.

Vis mer

Var i avgjørende møte

Henrik Thodesen (38) er straks aktuell med en splitter ny serie, «Henrik Uber Alles», der han spiller en litt mer ekstrem versjon av seg selv.

Hverdagen ser derfor litt annerledes ut nå enn det den gjorde for ti år siden. Da var Thodesen nemlig i sitt første møte om humorserien som senere skulle vise seg å ta karrieren hans videre. Der spilte han og Odd Magnus Williamson (38) blant annet de svært populære rollene «Tina og Bettina».

- For ti år siden jobbet jeg i P3-morgen. I tillegg hadde vi første møte om «Torsdag kveld fra Nydalen», det begynte i mars 2009, sier han.

Og om ti år tror Thodesen at han kommer til å savne hvordan ting er nå.

- Om ti år er jeg på Humorprisen, og da er jeg en sånn bitter og gammel fyr som synes alt var mye bedre før, ler han på Humorprisen-løperen.

Vis mer

Jobbet om natten

«Skal vi danse»-dommer Tore Petterson (40) fikk sitt gjennombrudd som programleder for «Mess-tv» på TV Norge en gang i tiden, der seerne på natten kunne sende inn spørsmål og i enkelte tilfeller vinne premier.

- For ti år siden hadde jeg jobbet i natt-TV noen år. Jeg satt på kafé og var på fylla, sier han til Se og Hør, og fortsetter:

View this post on Instagram

#tenyearchallenge

A post shared by Tore Petterson (@torepetterson) on

- Om ti år reiser jeg på plateturné og har et eget talkshow.

Hans «Skal vi danse»-kollega Jan Gunnar Solli (37), som kom på andreplass i programmet i høst, er best kjent som tidligere fotballspiller. Også han mimrer tilbake på Instagram om hvordan de siste ti årene har vært, og forandringen han har gått gjennom i løpet av årene.

- Jeg la ut et innlegg hvor det ene bildet viste meg som satt på bakken og var forbannet over et tap i fotball, og mitt andre bilde var fra da jeg danset tango med Tore og min dansepartner i «Skal vi danse». Så mye har skjedd på ti år!

ROMANSERYKTER: Gjennom hele «Skal vi danse»-sesongen har det svirret rykter rundt Jan Gunnar Solli og Rikke Lund. Nå svarer danseduoen på ryktene. Reporter: Henriette Eilertsen Video: Helén Skogstad Vis mer

Han kunne ikke se for seg hvor i livet han skulle være i dag for ti år siden, og er også usikker på hva fremtiden bringer.

- Jeg hadde ikke sett for meg dette for ti år siden. Man vet aldri hva ferden bringer.

LES OGSÅ: - Nå får jeg nesten lyst på barn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer