TIDENES VAKRESTE FRISPARKMÅL: Per Egil Ahlsen er blitt berømt takket være sitt legendariske frisparkmål fra 35 meter under cupfinalen mellom Fredrikstad og Viking i 1984. Her suser ballen over hodet på Viking-keeper Erik Thorstvedt.  Foto: SCANPIX
TIDENES VAKRESTE FRISPARKMÅL: Per Egil Ahlsen er blitt berømt takket være sitt legendariske frisparkmål fra 35 meter under cupfinalen mellom Fredrikstad og Viking i 1984. Her suser ballen over hodet på Viking-keeper Erik Thorstvedt. Foto: SCANPIXVis mer

Dette gjorde ham verdenskjent

Per Egil Ahlsen huskes fortsatt for å ha scoret et av «tidenes vakreste mål».

SEHER.NO: Lørdag er det  premiere på den andre sesongen av «Mesternes Mester» på NRK. Og fredag kveld holdt rikskanalen premierefest på nyåpnede Icebar i Oslo.

Blant de 11 idrettsutøverne som er med i årets runde av programmet er tidligere fotballstjerne Per Egil Ahlsen (52).

På 80-tallet var Ahlsen en av landets mest kjente midstoppere, og spilte hele 54 landskamper for Norge. 


Det han imidlertid er mest kjent for er sitt legendariske frisparkmål fra 35 meter under cupmesterskapet mellom Fredrikstad og Viking i 1984.

Målet, som gjorde at Fredrikstad vant cupen, blir fortsatt beskrevet som et av «tidenes vakreste frisparkmål», og er kjent som et av de flotteste målene som noen gang er scoret i norsk fotball.

Se videoklipp av scoringen nederst i saken!

Målet gjorde også Ahlsen berømt utenfor landets grenser, og ifølge fotballprofilen er det nok denne scoringen som gjør at han fortsatt huskes blant norske fotballfans.

- Som fotballspiller kan du fort bli glemt. Det at jeg har blitt kjent for og fortsatt huskes for dette målet er jo veldig gøy. Og prisene jeg har fått i ettertid har vel litt med det å gjøre, noe jeg synes er veldig stort, sier han til Seher.no under premierefesten fredag.

Ahlsen innrømmer også at folk fortsatt kommer bort til han og kommenterer frisparket.

- Ja, i Fredrikstad kommer det faktisk folk opp til meg nesten hver eneste dag og snakker om det, og det synes jeg er kjempehyggelig, forteller han.
 
Før han la opp som fotballspiller i 1994 rakk «Mesternes Mester»-deltageren også å vinne Kniksenprisen som årets beste midtbanespiller. Og 52-åringen innrømmer at scoringen har hatt mye å si for han i senere tid.
 
- Jeg er jo veldig glad for den scoringen i dag da, for det har jo gjort at jeg har blitt husket i ettertid. Hadde det ikke vært for det hadde jeg kanskje ikke fått muligheten til å være med på ting som «Mesternes Mester», smiler han.

Mesternes Mester» har premiere på NRK1 lørdag kl. 19.55. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!
 
LES OGSÅ: - Vi var redde for å trene for mye

Se videoklipp av Ahlsens scoring nedenfor: