Malin Hammersgård:

Dette gjør «Unge mødre»-Malin i dag

Malin Hammersgård ble mamma som 15-åring. Slik går det med henne og familien i dag.

PÅ TV: Malin Hammersgård og datteren Lotte var blant profilene man kunne følge i den første sesongen av «Unge mødre». I dag er livet ganske annerledes. Foto: Privat
PÅ TV: Malin Hammersgård og datteren Lotte var blant profilene man kunne følge i den første sesongen av «Unge mødre». I dag er livet ganske annerledes. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi skal tilbake til romjulen 2003. Lite visste Malin Hammersgård, som da bare var 14 år gammel, at hun skulle få livet snudd på hodet bare noen måneder senere.

På et toalett på Strømmen storsenter tok hun en graviditetstest og fant med det ut at hun ventet sitt første barn. Månedene som fulgte var alt annet enn knirkefrie, og Malin forsøkte å fortrenge det som var på vei til å skje.

- Jeg ville jo ikke ha barn da jeg var så ung, det er ganske naturlig, men jeg turte ikke si det til moren min, forteller hun til Se og Hør i dag, og legger til at hun var redd for at moren skulle bli både sint og skuffet.

- Vi snakket ikke så åpent om sex og sånt, og jeg var egentlig en veldig rolig jente. Mamma trodde nok at jeg ikke ville ha sex, og jeg hadde kanskje ikke hatt det heller - hvis jeg ikke var så forelsket, fortsetter hun.

MORSROLLEN: Triana Iglesias avslørte at hun hadde blitt mamma tidligere i år, nå åpner hun opp om morsrollen. Reporter: Kine Falch Video: Madeleine Liereng. Vis mer

Tv-debut

Malin, som i dag er 31 år, ble altså gravid, og ettersom hun var så ung kunne hun ikke ta abort alene uten en foresatt.

- Jeg fortrengte det og tenkte at «hun (babyen, journ.anm) forsvinner». Jeg fortrengte det i fem og en halv måned. Da levde jeg som ungdommer flest, var med venner, gikk på skole og det eksisterte på en måte ikke.

DEN GAND DA: Lotte og Malin i forbindelse med tv-programmet. Foto: Privat
DEN GAND DA: Lotte og Malin i forbindelse med tv-programmet. Foto: Privat Vis mer

Men i 2004 ble hun mamma for første gang, da datteren Lotte kom til verden. Et par år senere ble hun en del av den første sesongen av «Unge mødre», hvor tv-seerne fikk følge tenåringens hverdag som ung mor.

- Det er lenge siden, men jeg husker jeg syntes det var veldig gøy, minnes hun.

På den tiden blogget Malin, noe som gjorde at hun ble oppdaget av tv-kanalen, som ønsket å ha henne med i serien.

REAGERER: Dennis Poppe Thorsen går i tottene på samboeren Kristin Gjelsvik i «Kjendismødre». Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

- Lotte var kjempeliten, bare to og et halvt år da vi begynte å filme. Jeg syntes det var kjempemorsomt og stas, og likte det veldig godt, forteller hun.

I dag er Lotte blitt 16 år og husker naturligvis ikke noe av innspillingen. Hun har imidlertid sett episodene i etterkant, og forteller at hun syntes det var rart å se.

- Jeg merker at mange så på det nå. Alle lurer på hvordan det går med oss, forteller Lotte til Se og Hør, i det som er mor og datters aller første intervju sammen.

Duoen blir fremdeles kjent igjen og har en solid følgerskare i sosiale medier, men etter at tv-kameraene ble slått av for mange år siden har det skjedd mye for både Malin og Lotte.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Trebarnsmor

Fem år etter at hun ble mor for første gang, kom datteren Jenny til verden.

- Da jeg ble gravid som 20-åring så var alt på en måte «perfekt». Jeg hadde kjæreste, vi hadde kjøpt hus og begge hadde jobb. Det var trygt og fint, sånn det egentlig skal være, mener Malin.

- Det handler ikke om at gleden var større da, men det var mer stabilt og trygt, legger hun til.

Bare 18 måneder senere ble hun og kjæresten foreldre igjen og Malin fikk sin tredje datter, Molly.

SØSTRE?: Ifølge Lotte er det mange som tror at hun og moren er enten søstre eller venninner. Foto: Privat
SØSTRE?: Ifølge Lotte er det mange som tror at hun og moren er enten søstre eller venninner. Foto: Privat Vis mer

- Jeg husker det var sånn jeg hadde ønsket meg at det skulle være, men selv om jeg fikk Lotte tidlig ville jeg ikke byttet det mot noe annet, sier hun, og legger til:

- Det var bare helt annerledes. Jeg gikk på ungdomsskolen, hadde ikke penger og bodde hos mamma da jeg ble mamma første gang. Jeg var veldig usikker på både det økonomiske og fremtiden, men bestemte meg for at det skulle gå.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

Droppet aldri ut

I dag jobber Malin på et sykehjem for eldre med alzheimers og demens. Utdanningen tok hun samtidig som Lotte var liten.

- Jeg gikk på videregående og tok aldri friår selv om jeg ble mamma. Jeg gikk ut av skolen sammen med kullet mitt. Jeg var så bestemt på å klare det og ønsket å gjøre det sånn, forteller Malin.

Bestemoren hadde også blitt mor i ung alder, og ville hjelpe barnebarnet med å fullføre skolen.

I DAG: Malin er blitt trebarnsmor og 31 år, mens eldstedatteren Lotte fyller 17 år senere i år. Foto: Privat
I DAG: Malin er blitt trebarnsmor og 31 år, mens eldstedatteren Lotte fyller 17 år senere i år. Foto: Privat Vis mer

- Hun kjørte og hentet Lotte så jeg kunne være på skolen. Jeg husker jeg tenkte at det hadde vært godt med et friår, men bestemor mente jeg burde bli ferdig, og det er jeg veldig glad for.

Malin minnes at familien var redd hun ikke skulle returnere til skolebenken hvis hun først tok seg fri. I dag er hun hjelpepleier, men man skal ikke se bort fra at hun studerer mer senere.

ÆRLIGE BILDER: Tea Broholm, kjent fra «Paradise Hotel» var nybakt mor. Her deler hun ærlige bilder av kroppen etter fødselen. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

- Jeg har prioritert å være mamma, kjøpe hus og pusse opp. Nå begynner ungene å bli så store at jeg får litt mer Malin-tid igjen.

Hva hun eventuelt skal studere, har hun ikke bestemt seg for.

- Kunne dere tenke dere å være mer på tv, da?

- Vi har snakket om det på tull, faktisk. Jeg har fått flere tilbud om å være med videre på «Unge mødre», som da jeg ventet barn igjen, men det ønsket jeg ikke. Vi har ikke fått noen andre tilbud, men det hadde vært veldig morsomt, svarer Malin.

- Tror vi er venninner

Også Lotte tror det kunne ha vært gøy å returnere til skjermen, spesielt ettersom de kanskje har et noe annerledes forhold enn hva andre mødre og døtre har.

- Jeg blir 17 senere i år, og jeg merker at jeg har en veldig ung mor, forteller Lotte, som legger til at for eksempel på foreldremøte legger man merke til nettopp alderen.

- Alle trodde mamma var søsteren min, sier hun lattermildt.

ENDELIG: Ventetiden er over for Karoline Antonsen, kjent fra «Paradise Hotel». Hun ble mamma på årets siste dag, og forteller hvordan det nye livet er. Video: Rød Løper Vis mer

Malin kan røpe at mange tror hun ikke er en typisk mor, men heller venninne med datteren. Det stemmer ikke helt, skal vi tro henne.

- Mange er veldig opptatt av nettopp det. Jeg føler vi er blitt nære venninner nå som begge er eldre, men vi har også regler og det er jeg som bestemmer. Etter at Lotte begynte på videregående og har blitt eldre, så skjønner hun at mamma har litt rett av og til, forteller hun.

Hva som blir veien videre for duoen gjenstår å se, men vi skal altså ikke se bort ifra at de kanskje dukker opp på skjermen igjen dersom tilbudet dukker opp.

LES OGSÅ: - Tøft å gå kliss naken på TV

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer