Stjernene fra «SKAM»:

Dette gjør «SKAM»-stjernene nå

En har giftet seg, flere er studenter og en tredje har kapret hovedrollen i ny NRK-serie.

TIDEN ETTER: Skuspillerne har gått ulike veier siden serien tok slutt for to år siden. Her var Iman Meskini, Josefine Pettersen, Lisa Teige, Ulrikke Falch og Ina Svenningdal samlet under Gullruten-utdelingen i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TIDEN ETTER: Skuspillerne har gått ulike veier siden serien tok slutt for to år siden. Her var Iman Meskini, Josefine Pettersen, Lisa Teige, Ulrikke Falch og Ina Svenningdal samlet under Gullruten-utdelingen i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert

Det har gått to år siden siste episode av den svært populære ungdomsserien «SKAM» ble sendt på TV. Serien ble raskt en favoritt hos publikum - unge som eldre - med sine fengslende historier om unge mennesker ført i pennen av manusforfatter Julie Andem (37).

I serien fulgte TV-publikummet en gjeng gutter og jenter på den videregående skolen Hartvig Nissen i Oslo, og seerne ble presentert for en rekke temaer som religion, rus, homofili, spiseforstyrrelser og psykisk helse.

Serien har også slått an internasjonalt, og nylig ble det kjent at Frankrike fikk tillatelse til å lage en femte sesong av den uberpopulære ungdomsserien.

Seriens enorme popularitet gjorde også en rekke av skuespillerne til store kjendiser, og siden den spede starten i 2015, har navn som Ulrikke Falch (22), Herman Tømmeraas (22), Iman Meskini (22), Marlon Langeland (19) og flere andre blitt kjente fjes for det norske folk.

SKAM-STJERNE: Ulrikke Falch viste seg og sin nye tatovering på rød løper i forbindelse med Elle-festen. Video: Mariann Habbestad / Dagbladet. Vis mer

Giftet seg i hemmelighet

De har alle gått ulike veier etter den rørende avslutningen i fjerde og siste sesong i juni 2017.

Gjennom sine fire sesonger rullerte skuespillerne på hvem som hadde hovedrollen i hver sesong, og det var karakteren «Sana», spilt av Iman Meskini (22), som fikk æren av å avslutte serien etter nesten to år.

Hennes karakter var muslim og ble dratt mellom det religiøse miljøet hun er en del av hjemme, og det sekulære miljøet vennene hennes representerer.

Det er kort tid siden Meskini overrasket «hele» Norge da hun annonserte at hun i all hemmelighet hadde giftet seg med kjæresten Mourad Jarrari. Det skjedde både i Oslo rådhus og i moskéen 12. juni i år.

Etter at nyheten sprakk, kunne en lykkelig 22-åring fortelle Se og Hør at hun og ektemannen nå sparer penger for å kunne arrangere en gedigen fest for venner og familie.

Paret har allerede vært sammen i over ett år, men valgte å holde forholdet skjult for offentligheten.

- Derfor har vi gjort det enkelt denne gangen med å vie oss i Rådhuset og deretter i moskeen, for så å ha større fest senere. Samtidig som vi ser etter en leilighet å flytte inn sammen i, sa hun til Se og Hør i juni.

KLINEHISTORIE: Ulrikke Falch røper hvilken kvinnelig influenser hun klinet med på fjorårets Elle-fest. Video: Mariann Habbestad / Dagbladet TV. Vis mer

Var i førstegangstjenesten

Å gifte seg er imidlertid ikke det eneste den unge skuespilleren har gjort siden sesongavslutningen på «SKAM». Etter at innspillingen var over, begynte hun nemlig i førstegangstjensten, som hun ble ferdig med i juli i fjor.

Der var hun stasjonert i Luftforsvaret på Madla utenfor Stavanger. Til Side 2 har hun tidligere beskrevet tiden i militæret som «fantastisk».

Etter det begynte den nygiftede 22-åringen å studere Midtøsten-studier på Universitetet i Oslo.

GULLRUTEN: Iman Meskini har mange jern i ilden om dagen. Her er hun under Gullruten-utdelingen i Bergen i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GULLRUTEN: Iman Meskini har mange jern i ilden om dagen. Her er hun under Gullruten-utdelingen i Bergen i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Hun har altså valgt en helt annen vei enn mange av sine kolleger, som har fortsatt skuespillerkarrieren på ulike måter.

På sin Instagram-profil deler Meskini ofte bilder av seg selv fra eksotiske steder i verden, og det kan se ut til at hun er svært glad i å reise. Hun har delt bilder fra steder som Jordan og Jerusalem med sine nesten 700 000 følgere.

22-åringen har også tilbrakt fire måneder i Amman i Jordan hvor hun har tatt et utvekslingssemester i forbindelse med studiene på Universitetet i Oslo.

Hun deltok også i den siste sesongen av kjendisversjonen av «71 grader nord».

Studerer på Kunsthøgskolen

I første sesong av« SKAM» var det karakteren «Eva», spilt av Lisa Teige (21), som stod i sentrum. I denne sesongen er det forholdet mellom «Eva» og kjæresten «Jonas», spilt av Marlon Langeland (19), som var sentralt.

Teige har siden «SKAM»-avslutningen spilt i kinofilmen «Battle» som hadde premiere på norske kinoer i 2018. «Battle» er en dansefilm som kretser rundt et dansemiljø, og var Teiges første hovedrolle på kinolerretet.

21-åringen har studert på danselinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo siden høsten 2016. Til magasinet Costume fortalte den unge jenta i fjor høst at hun etter «SKAM» startet rett på innspillingen av storfilmen «Battle» - samtidig som hun fikk vite at hun hadde blitt tatt opp ved danselinjen på Kunsthøgskolen den påfølgende høsten, noe som gjorde at hele innspillingen måtte gjennomføres i løpet av sommeren.

I dag bor Teige på Grunerløkka i Oslo, kort vei fra danseskolen hvor hun nå tilbringer det meste av tiden sin. Teige er kjent for å holde en svært lav profil i offentligheten, men i september 2018 bekreftet hun overfor TV 2 at hun ikke lenger var ledig på markedet.

JENTEGJENGEN: Ina Svenningdal, Lisa Teige, Ulrikke Falch, Iman Meskini og Josefine Frida Pettersen under Gullruten i Bergen i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
JENTEGJENGEN: Ina Svenningdal, Lisa Teige, Ulrikke Falch, Iman Meskini og Josefine Frida Pettersen under Gullruten i Bergen i 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Ja, jeg har fått kjæreste, bekreftet hun overfor kanalen den gang, uten å ville si noe mer.

Spiller i ny dramaserie

Hennes motspiller i første sesong, Marlon Langeland (19), har heller ikke ligget på latsiden siden «SKAM» gikk sin seiersgang.

Høsten 2018 var han å se i en serie om flyktninger som han laget i samarbeid med Flyktninghjelpen. I serien møtte han ungdommer fra hele verden som av ulike årsaker hadde lagt på flukt.

TV-AKTUELL: Marlon Langeland (19) blir å se på NRK til høsten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TV-AKTUELL: Marlon Langeland (19) blir å se på NRK til høsten. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I serien reiser han blant annet til Latin-Amerika, Afrika og Midtøsten.

Til høsten er han igjen TV-aktuell i den nye NRK-dramaserien «Twin». Der spiller han mot blant andre «Game of Thrones»-skuespilleren Kristoffer Hivju (40). Serien har premiere i slutten av oktober og er en av NRKs store dramasatsninger til høsten.

Da Se og Hør møtte Langeland under NRKs høstlansering tidligere i juni, kunne han røpe at han gledet seg til å komme tilbake på skjermen etter at «SKAM»-eventyret tok slutt for to år siden.

Han kunne også avsløre at skuespillergjengen fra «SKAM» fortsatt har god kontakt med hverandre.

- Jeg har mest kontakt med Iman. Folk gjør det de digger. Noen jobber, noen er på ferie. Vi har en reunion hver sommer, og det er like gøy hver gang å se hele gjengen, sa han til Se og Hør.

GODE VENNER: Her er Josefine Frida Pettersen, Ida Svenningdal og Marlon Langeland under P3 Gull i november 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
GODE VENNER: Her er Josefine Frida Pettersen, Ida Svenningdal og Marlon Langeland under P3 Gull i november 2018. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Han fortalte også at suksessen som fulgte etter serien har hatt en pris, og at det har vært en påkjenning for ham å bli gjenkjent i så stor grad som han har blitt.

- Du får jo aldri fred. Jeg kan jo ikke gå ut slik jeg gjorde før. Når du kommer på fest, for eksempel. Jeg har jo ikke lyst til å begrense livet mitt fordi jeg blir kjent igjen. Jeg prøver å møte folk med et smil, sier 19-åringen.

SUKSESS: Herman Tømmeraas gjør stor suksess som Erling i NRK-serien «Semester». Vis mer

Enda en NRK-serie

En annen som heller ikke har hvilt på laubærene etter «SKAM»-suksessen, er Herman Tømmeraas (22), som spilte rollen som den litt vel jenteglade «gutte-Chris».

Våren 2019 fikk han hovedrollen i NRKs nye ungdomsserie «Semester», hvor han spiller unggutten «Elling» som sliter med å finne sin plass i verden. Vi følger han gjennom det siste året på videregående i første sesong, og i sesong to begynner han på universitetet.

- Det begynte for to år siden med at vi startet å spille inn litt i en liten leilighet i Oslo. Nå er serien solgt til Sverige, Danmark og Finland, sa Tømmeraas nylig til Se og Hør, og fortsatte:

- Responsen har vært kjempefin, og mye bedre enn vi kunne håpe på. Folk kommer stadig vekk bort og sier de gleder seg til ny sesong.

Tømmeraas har i tillegg gjort en rekke modell- og reklameoppdrag, og dessuten jobbet som danser. Han har også funnet kjærligheten med modellen Amalie Snøløs (23), som ble kjent gjennom sin «Farme»n-deltakelse i 2017.

22-åringen har også hatt en rolle i den kjente Netflix-serien «Ragnarok».

BEHIND THE SCENES: Skuespiller Herman Tømmeraas deler noen hemmeligheter fra innspillingen av NRK-suksessen «Semester». Vis mer

Han er også svært aktiv på Instagram hvor han titt og ofte legger ut modellbilder av seg selv og kjæresten til sine over 1.7 millioner følgere.

Spiller i ny discofilm

Josefine Petterssen (23) har også markert seg som skuespiller etter «SKAM»-suksessen. Hun udødeliggjorde «Nora» i serien - og etablerte samtidig den legendariske «Nora»-looken med blondt hår og lepper med rød leppestift.

23-åringen har svimlende 1.8 millioner følgere på sin Instagram-profil, og hun har også medvirket i flere teateroppsetninger rundt om i landet.

View this post on Instagram

💛

A post shared by 🌙 🧚🏻‍♂️ Josefine (@josefinfrid) on

Vinteren 2017 stod hun på scenen på Trøndelag Teater i teaterforestillingen «Robin Hood-Rai Rai i Sherwoodskogen». Hun har også hatt en rolle i parodispelet «Slaget på Testiklestad».

Samme år flyttet hun til Oslo for å spille i musikalen «Hair» ved Oslo Nye Teater.

FILM-AKTUELL: Josefine Pettersen medvirker i filmen «Disco» som har premiere i løpet av vinteren. Foto: NTB Scanpix
FILM-AKTUELL: Josefine Pettersen medvirker i filmen «Disco» som har premiere i løpet av vinteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nylig ble det kjent at Pettersen skal spillefilmdebutere med filmen «Disco». Der spiller hun et dansetalent som kommer fra en frikirkefamilie. I filmen har 23-åringen kapret selveste hovedrollen som «Mirjam», en discodanser i verdenstoppen. Filmen er allerede spilt inn og er forventet å ha premiere til høsten eller vinteren.

Høsten 2017 tok forholdet med Torstein Bakke (25) slutt, og etter det flyttet hun fra Trondheim til Oslo.

‹‹SKAM-NOORA››: Hør Josefine Pettersen fortelle om da politiet ikke trodde på henne da hun sa at hun ikke het Noora og ikke var 16 år. Video: NRK Vis mer

Turbulent kjærlighetsliv

Et annet hett navn i «SKAM»-verdenen er Ulrikke Falch (22) som etter TV-suksessen har etablert seg som feminist og samfunnsdebattant - og som har blitt en tydelig stemme i debatten om blant annet kroppspress og kvinnekamp.

I serien spilte hun «Vilde», en jente som var svært glad i russetiden og som slet med å finne sin plass i gjengen.

De siste to årene har hun til sine over 900 000 Instagram-følgere publisert innlegg hvor hun har engasjert seg i temaer som kroppspress, mental helse og spiseforstyrrelser. Høsten 2018 ga hun også ut boka «Jenteloven» sammen med Sofie Frøysaa.

Falch overrasket «alle» i fjor høst da det ble kjent at hun hadde funnet kjærligheten med «Ex on the Beach»-profilen Henrik Elvejord Borg (24). Forholdet ble bredt omtalt i pressen og fikk mye oppmerksomhet, og Falch opplevde også hets og kritikk etter at forholdet ble kjent.

PÅ FEST: Her er Ulrikke Falch under ELLEs sommerfest i år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ FEST: Her er Ulrikke Falch under ELLEs sommerfest i år. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Unge tunger ville også ha det til at Falch var en dårlig feminist etter at de annonserte kjærlighetsnyheten.

Bare etter fire måneder, i januar 2019, ble det kjent at kjærligheten hadde slått sprekker. I ettertid har Falch omtalt det korte forholdet som både turublent og destruktivt, og blant annet uttalt at «det fineste han har gjort, er å slå opp med meg».

Det var lenge også planlagt at Falch skulle få sin egen serie på NRK med navnet «F-ordet». Serien skulle handle om kjønn og kjønnsroller med Falch i programlederrollen.

Det skulle bli en P3-dokumentarserie som i utgangspunktet skulle ha premiere høsten 2018, men tidligere i år ble det kjent at serien utsettes på ubestemt tid.

Årsaken til utsettelsen har hittil ikke blitt offentliggjort, og det er heller ikke kjent om eller når serien vil bli sendt på norske skjermer.

UFLAKS: Henrik Borg, kjent fra Ex on the Beach, har gått med krykker i tre måneder. Reporter: Ruben Pedersen. Video: Mariann Habbestad / Rød løper Vis mer

Driver med musikk

En av de store «playerne» som flere av jentene på Hartvig Nissen videregående falt pladask for, var «William», spilt av Thomas Hayes (22). Den unge skuespilleren kapret kort tid etter «SKAM»-eventyret var over, en drømmerolle i dramaserien «Elven». Året etter fikk han også hovedrollen i serien «Han heter ikke William» på TV3, som omhandlet en fiktiv utgave av livet til Thomas Hayes.

GJORT MYE: Hayes har medvirket i flere TV-prosjekter de siste årene. Foto: NTB Scanpix
GJORT MYE: Hayes har medvirket i flere TV-prosjekter de siste årene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I «SKAM» spilte Hayes en sentral rolle i det trøblete forholdet til «Noora», som hans karakter «William» til slutt endte opp med å bli kjæreste med i slutten av sesong to.

Det siste året har det vært heller stille fra den populære 22-åringen - i hvert fall på skuespillerfronten. Det kan imidlertid se ut til at Hayes driver mye med musikk om dagen, og på sin Instagram-profil publiserer han jevnlig bilder av seg selv med instrumenter og miksebord.

View this post on Instagram

Intro ⚠️

A post shared by Thomas Hayes (@thohay) on

Han har også medvirket i en rekke musikkvideoer de siste årene, blant annet i monsterhiten «Ignite» av Alan Walker og Julie Bergan.

Thomas Hayes slutter i NRK-serien SKAM. Til Seoghør.no forklarer han hvordan serien forandret livet. Vis mer

Gått ut av Teaterhøgskolen

Ina Svenningdal (23) ble for alvor kjent da hun sjarmerte det norske folk i senk som «Åsa» i TV-seriene «Linus i Svingen» og «Jul i Svingen» på midten av 2000-tallet. I «SKAM» spilte 23-åringen rollen som «Jente-Chris», en vittig karakter som alltid sørget for god stemning i jentegjengen.

Høsten 2016 ble Svenningdal tatt opp på skuespillerlinjen ved Statens Teaterhøgskole (KHIO) sammen med blant andre «SKAM»-kollegaen Carl Martin Eggesbø (24), som spilte rollen som «Eskild».

De gikk begge ut fra den velrennomerte skolen i juni i år, noe som betyr at de delvis sjonglerte skuespillerutdanningen sammen med innspillingen av «SKAM».

Svenningdal er til høsten aktuell på Brageteateret i Drammen med forestillingen «Indigio Englehår» som har premiere 7. november. Forestillingen skal også fremføres på scener andre steder i landet, deriblant i Oslo.

VENNINNER: Ina Svenningdal skal til høsten spille teater på Brageteateret. Her er hun med Josefine Pettersen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VENNINNER: Ina Svenningdal skal til høsten spille teater på Brageteateret. Her er hun med Josefine Pettersen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Dampende sexscener

Et annet sentralt par i «SKAM» var «Isak» og «Even», som svært mange fans la sin elsk på. I sesong tre fulgte man homofile Isaks reise til å bli sammen med sin store forelskelse Even, men sesongen tok også opp andre temaer som fordommer mot psykisk sykdom.

Paret ble spilt av Tarjei Sandvik Moe (20) og Henrik Holm (23). Førstnevnte gjorde i 2018 stor suksess med fimen «En affære», hvor han spiller mot den kjente skuespilleren Andrea Bræin Hovig (45).

Filmen handlet om et seksuelt forhold mellom en lærer og en en langt yngre elev - og filmen bydde på en rekke dampende sexscener.

Artikkelen fortsetter under bildet.

PREMIERE: Tarjei Sandvik Moe med motspiller Andrea Bræin Hovig (45) på premiere til filmen de spiller i sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PREMIERE: Tarjei Sandvik Moe med motspiller Andrea Bræin Hovig (45) på premiere til filmen de spiller i sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

20-åringen har også vært tilknyttet ungdomsteateret Antiteateret med forestillingen «Det går bra» fra 2017, og «Nyanser av gris» fra 2018. I tillegg har han spilt i en oppsetning av den berømte musikalen «Grease».

Til høsten blir han også å se i NRKs dramaserie «Skitten snø».

Rent privat lever Sandvik Moe svært tilbaketrukket, og han foretrekker å holde seg unna rampelyset. Han har ikke engang en profil på Instagram, som kan virke sjokkerende for mange. Lenge verserte det rykter om at 20-åringen hadde fått kjæreste, noe han selv avkreftet overfor TV 2 i november.

- KLEINT: Tarjei Sandvik Moe snakker om hvordan det er å spille inn sex scene mot Andrea Brein i «Senkveld». Video: TV 2 Vis mer

Kjærester i to år

En som derimot er svært aktiv på bildedelingstjensten Instagram, er Sandvik Moes «SKAM»-motspiller Henrik Holm.

Han slo for alvor gjennom som skuespiller i den populære dramaserien «Halvbroren» på NRK, men siden «SKAM»-eventyret tok slutt, har det derimot vært nokså stille fra den sjarmerende 23-åringen.

View this post on Instagram

♥️

A post shared by Lea Meyer (@leameyer1) on

Holm har imidlertid jobbet en del som modell, og titt og ofte har han lagt ut bilder av seg selv på Instagram poserende foran kameraet. Etter hans Instagram-profil å dømme, er han også glad i å reise, og det siste året har han lagt ut en rekke bilder fra steder som København, Paris, Italia og Thailand.

Holm har likevel blitt omtalt en del i tabloidpressen, mye på grunn av sitt forhold til it-jenta og modellen Lea Meyer (21). De to ble sammen i 2017, og nylig satte Meyer ord på forholdet overfor KK.

MØTTES PÅ KAFÉ: Meyer og Holm har vært sammen i to år, og de møttes på kafé. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MØTTES PÅ KAFÉ: Meyer og Holm har vært sammen i to år, og de møttes på kafé. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Etter at Meyer ble kjæreste med «SKAM»-stjernen i 2017, ble oppmerksomheten massiv rundt paret, sa hun i intervjuet.

- Det har vært veldig mye positiv oppmerksomhet, men det har også dratt med seg en del dritt, fortalte hun i februar.

View this post on Instagram

When in Tuscany..🍷

A post shared by Henrik Holm (@henkeholm) on

Nylig var paret på ferie sammen i Amsterdam, og Meyer har også lagt ut bilder av skuespillerkjæresten fra Athen og København på sin Instagram-konto.

Det fotogene moteparet har tidligere også latt seg intervjue i motebladet Vogue, hvor de også stilte opp sammen i en fotoshoot iført en rekke eksklusive antrekk fra merker som Tom Wood, Bror August og Mayow.

LES OGSÅ: Milliardærparet søker hjelp til hjemmet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer