<strong>SKAFFET SKJULT NUMMER:</strong> Både Thomas Engeset (Kjell), Lars Berteig Andersen (Benny) og Aksel Aschjem (Egon) måtte få skjulte telefonnummere fordi fans fra hele Norge ringte døgnet rundt. Foto: Nordisk film &amp; TV
SKAFFET SKJULT NUMMER: Både Thomas Engeset (Kjell), Lars Berteig Andersen (Benny) og Aksel Aschjem (Egon) måtte få skjulte telefonnummere fordi fans fra hele Norge ringte døgnet rundt. Foto: Nordisk film & TV Vis mer

«Olsenbanden Jr.»

Dette gjør «Olsenbanden Jr.»-skuespillerne nå

- Når jeg ble eldre, kunne jeg høre «helmaks!» ganske mange ganger på byen.

Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Helt siden 1969 har det norske folk visst hvem Egon, Benny og Kjell er, og hva deres aller nyeste kupp går ut på.

I 2001 kom Olsenbanden i miniutgave - også kalt «Olsenbanden Jr.» - med egen julekalender på TV. Serien ble så populær at Aksel Aschjem (28), Lars Berteig Andersen (28) og Thomas Engeset (28) fikk spille Egon, Benny og Kjell i to av 2000-tallets mest populære, norske barnefilmer.

Først kom «Olsenbanden Jr. går under vann» i 2003, og deretter «Olsenbanden Jr. på rocker'n» i 2004.

<strong>UNGE SKUESPILLERE:</strong> Thomas Engeset, Lars Berteig Andersen og Aksel Aschjem var bare 13 og 14 år gamle da de fikk rollene i «Olsenbanden Jr.» Foto: Nordisk Film &amp; TV
UNGE SKUESPILLERE: Thomas Engeset, Lars Berteig Andersen og Aksel Aschjem var bare 13 og 14 år gamle da de fikk rollene i «Olsenbanden Jr.» Foto: Nordisk Film & TV Vis mer

Begge handlet om å gjennomføre Egon Olsens «geniale plan», mens Benny Frandsens positive humør og «Helmaks!»-kommentarer hjalp nervøse Kjell Jensen når han var stressa.

Da julekalenderen skulle filmes sommeren i 2001, var det ingen som hadde hørt om barneskuespillerne som fikk rollene.

Ved juletider samme året kunne de knapt gå ut døra uten å måtte skrive autografer. Til en viss grad er det faktisk sånn fremdeles.

Men hva driver de med nå, egentlig?

Kapret hovedrollen

Aksel aschjem

Rolle: Egon Olsen
Alder: 28 år
Bosted: Trøgstad
Jobb: Byggeleder i IEC-hus

Som tiåring hadde Aksel Aschjem (28) mange rare drømmer om hva han ville bli når han ble stor. Derfor tok han sjansen på å bli skuespiller da en venninne av moren hans fortalte at det skulle holdes audition til «Olsenbanden Jr.»

Etter innledende runder og et par auditions der han måtte pugge manus, var rollen som geniet Egon Olsen hans.

Det han husker best fra innspillingen, er samholdet gjengen av unge skuespillere fikk på settet.

- Det var jo såklart kjedelig innimellom, men vi fant på mye rart. Løp frem og tilbake, lekte med rekvisittene. De hadde nok ikke sett for seg hvor mye styr det skulle bli med oss, sier Aksel i telefonen til Se og hør.

I bakgrunnen høres Martinius, toåringen hans.

<strong>FAMILIEFAR:</strong> Aksel valgte å gå andre veier enn skuespill etter «Olsenbanden Jr. på rocker'n» var ferdig. Foto: Privat
FAMILIEFAR: Aksel valgte å gå andre veier enn skuespill etter «Olsenbanden Jr. på rocker'n» var ferdig. Foto: Privat Vis mer
<strong>«JEG HAR EN PLAN»:</strong> Egon Olsen var hjernen bak kuppene, men alt gikk ikke alltid etter planen. Foto: Nordisk Film &amp; TV
«JEG HAR EN PLAN»: Egon Olsen var hjernen bak kuppene, men alt gikk ikke alltid etter planen. Foto: Nordisk Film & TV Vis mer

Etter innspillingen fant han ut at skuespill ikke var noe for ham, og studerte derfor til å bli tømrer. Nå er han byggeleder i IEC-HUS.

- Det har blitt mye jakt, fiske og golf, samt mye tid til samboer og toåring, sier han.

Omringet av fans

lars berteig andersen

Rolle: Benny Frandsen
Alder: 28 år
Bosted: Oslo
Jobb: Filmprodusent

- Det var nesten slitsomt når det stod på som verst, forteller Lars Berteig Andersen (29) på telefonen til Se og hør.

I tiden etter «Olsenbanden jr.»-filmene unngikk han steder der han visste han kom til å bli gjenkjent.

- Misforstå meg rett, det var hyggelig at folk støttet oss og likte det vi holdt på med, men det var mange inntrykk for en 13-åring som ikke var så sikker på seg selv i utgangspunktet, forteller han.

- Også når jeg ble eldre og dro på byen med gutta og folk var i godt humør etter et par øl, kunne jeg høre «Helmaks!» ganske mange ganger i løpet av en kveld.

Til tross for oppmerksomheten, er det hele oppsettet rundt en filminnspilling Lars husker best. Etter videregående og et år i Hans Majestet Kongens Garde, søkte han seg nemlig inn på Westerdals for å studere filmproduksjon.

Ble god venn med kollegene

Når Se og hør snakker med ham, er han i Los Angeles for å gjøre avtaler til en ny norsk film som han håper de kan starte innspillingen av allerede til neste år.

<strong>BAK KAMERA:</strong> Lars ble mer fascinert av det som foregikk bak kameraene enn det han var med på foran. Foto: Privat
BAK KAMERA: Lars ble mer fascinert av det som foregikk bak kameraene enn det han var med på foran. Foto: Privat Vis mer
<strong>«HELMAKS»:</strong> Benny var den humørfylte klokingen som ga balanse til Olsenbanden. Foto: Nordisk Film &amp; TV
«HELMAKS»: Benny var den humørfylte klokingen som ga balanse til Olsenbanden. Foto: Nordisk Film & TV Vis mer

Samholdet mellom skuespillerne er noe av det Lars satte mest pris på under innspillingen.

På et tidspunkt tok de et særdeles dårlig valg, forteller han. De tre hovedrollene dro nemlig på Tusenfryd sammen. Da ble oppmerksomheten nesten litt for mye å håndtere.

Men han er likevel glad han ble med, for karakteren som Benny fikk han nesten tilfeldig. Etter det han husker, tror han at han først hadde audition til rollen som Egon. I etterkant har han blitt fortalt at han fikk rollen som Benny fordi de to var personlighetsmessig like.

- Jeg vet ikke om jeg skal ta det som en god eller en dårlig ting, sier han og flirer.

Ble TV-regissør

Thomas engeset

Rolle: Kjell Jensen
Alder: 28 år
Bosted: Oslo
Jobb: TV-regissør

- Man fikk enormt med selvtillit som man kunne ta med seg videre, forteller Thomas Engeset (28).

Han spilte rollen som den litt pysete Kjell Jensen, mens han selv i virkeligheten vil kalle seg for svært utadvent.

Thomas jobber nå som TV-regissør og har blant annet stått bak «Underholdningsavdelingen» på NRK og «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2. Nå jobber han med et TV-program som kommer på TV3 til høsten.

- Helt sykt mas på telefonen

På et tidspunkt i karrieren jobbet han som assistent på en av de nyere «Olsenbanden jr.»-filmene. Han måtte blant annet kjøre og hente han som spilte Kjell. Det var rart, forteller han.

Det er ikke sikkert Thomas hadde jobbet innen TV hvis det ikke var for «Olsenbanden jr.»

Til å begynne med ville han egentlig ha en rolle i den norske filmen «Glasskår,» men castingbyrået ringte ham tilbake og spurt om han ville på audition til en annen film.

<strong>UTADVENDT:</strong> I virkeligheten er Thomas helt motsatt fra karakteren han spilte «Olsenbanden jr.» Foto: Privat
UTADVENDT: I virkeligheten er Thomas helt motsatt fra karakteren han spilte «Olsenbanden jr.» Foto: Privat Vis mer
<strong>«ÆKKE DET FARLIG A?»:</strong> Kjell Jensen var kjent for å være den pysete blant kompisene. Foto: Nordisk Film &amp; TV
«ÆKKE DET FARLIG A?»: Kjell Jensen var kjent for å være den pysete blant kompisene. Foto: Nordisk Film & TV Vis mer

- Jeg kom videre på audition som Egon, men så spurte de om jeg ville prøve meg som Kjell også. Da sa de at jeg gikk videre, men som Kjell, sier Thomas til Se og hør.

Oppmerksomheten han fikk i etterkant av filmen var en helt ny opplevelse, men ikke på en plagsom måte. Det var bare gøy, ifølge ham selv.

- Det var et helt sykt mas på telefonen og vi fikk masse brev, men i det store og det hele så var det bare gøy. Litt klønete å gå på et kjøpesenter og kjøpe julegaver fordi jeg ble gjenkjent av alle, sier han.

Savner å stå på scenen

Julia Geitvik

Spilte: Valborg
Alder: 28 år
Bosted: Oslo
Jobb: Strategi- og forretningsutvikling i Amedia

Når Se og hør ringer, forteller Julia Geitvik (28) at hun har vært på sommerferie med familien, men er klar for ny jobb i Amedia. Der skal hun jobbe med strategi- og forretningsutvikling.

Geitvik hadde rollen som Valborg, kjæresten til Kjell, i serien og begge filmene om «Olsenbanden jr.»

- Jeg savner noen ganger å stå på scenen. Jeg har en god venninne som lever å være skuespiller og det er klart at når jeg ser på henne, så er det en liten del av meg som savner å stå på scenen, sier hun.

Rollen fikk hun vite om via et castingbyrå som hun hadde registrert seg hos. Drømmen var å bli skuespiller, men det var etter hvert også konkurranseinstinktet som tok over.

- Vi var gjennom 4-5 runder før de bestemte seg. Det var den store drømmen å få den rollen. Når jeg hadde vært gjennom alle de rundene så fikk jeg bare mer og mer lyst til å være med, sier hun.

Flyttet til Danmark

Julia fikk til slutt rollen som Valborg. På det tidspunktet var hun 13 år gammel og hadde sett litt på de eldre Olsenbanden-filmene for å forberede seg. Derfor var det ekstra stas å jobbe med folk som virkelig kjente bransjen.

Det hun husker best fra innspillingene er likevel samholdet hun fikk med de som jobbet der.

<strong>FLYTTET TIL DANMARK:</strong> Julia la skuespillerkarrieren på hyllen og dro til København for å studere. Foto: Privat
FLYTTET TIL DANMARK: Julia la skuespillerkarrieren på hyllen og dro til København for å studere. Foto: Privat Vis mer
<strong>«ÅH, KJELL»:</strong> Valborg var Kjells store forelskelse. I filmene var de også kjærester. Foto: Nordisk Film &amp; TV
«ÅH, KJELL»: Valborg var Kjells store forelskelse. I filmene var de også kjærester. Foto: Nordisk Film & TV Vis mer

- Vi gjorde mye hyggelig i pausene og det var jo stas å stå foran kameraet med et stort kamerateam for første gang. Hvor nervøs man var og hvor glad man ble da det gikk bra, forteller Julia.

Etter «Olsenbanden jr.»-filmene spilte hun i skolerevyen, men tok ingen store jobber.

Hun flyttet til København for å finne ut om det var skuespill hun ville drive med, men skjønte etter hvert at det var andre ting hun heller ville fokusere på. Ferden gikk videre til Copenhagen Business School for å bli siviløkonom.

Etter fem år flyttet til tilbake til Norge, og forteller nå at hun ser frem til å reise mer i fremtiden.

For stor til å spille lillebror

bastian hafr

Rolle: Biffen
Alder: 27 år
Bosted: Drammen
Jobb: Vil ikke oppgi

Da Bastian Hafr (27) meldte seg på audition til rollen om Dynamitt-Harry, Bennys lillebror, hadde de allerede funnet en til rollen.

- Siden jeg da var et hode høyere og et par skulderbredder lenger enn han som skulle spille Benny, passet jeg dårlig til å spille lillebror, forteller Bastian til Se og hør.

Dermed fikk han rollen som Biffen; Egon Olsens store, skumle erkefiende.

Opplevelsen i sin helhet er det Bastian husker best, men på spørsmål om hans verste minne er svaret klart:

<strong>BLE MUSIKER:</strong> Bastian Hafr ser ikke bort ifra at han dukker opp på TV igjen, men det er musikk han holder ved nå. Foto: Privat
BLE MUSIKER: Bastian Hafr ser ikke bort ifra at han dukker opp på TV igjen, men det er musikk han holder ved nå. Foto: Privat Vis mer
<strong>«SAKEN ER BIFF»:</strong> Biffen prøvde stadig å ødelegge for Egon, samtidig som han ville rappe kjæresten til Kjell, Valborg. Foto: Nordisk Film &amp; TV
«SAKEN ER BIFF»: Biffen prøvde stadig å ødelegge for Egon, samtidig som han ville rappe kjæresten til Kjell, Valborg. Foto: Nordisk Film & TV Vis mer

- Vi filmet midt på sommeren, men filmen skulle liksom forestille mer høst. Vi fikk ikke ta av oss kostymet og når det på sitt verste var 35 grader var ullgenser svært varmt, sier han.

28-åringen ser ikke bort ifra at han kan dukke opp på TV-skjermen igjen, men siden den siste «Olsenbanden Jr.»-filmen i 2004 har han drevet mest med musikk.

- Jeg spilte i band en god stund, men jobber nå for det meste solo. Litt annet skuespill har jeg drevet med, men for det meste små produksjoner og slikt.

LES OGSÅ: - Kan hende jeg blir lagt merke til på grunn av etternavnet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer