Tim Allen:

Dette gjør «julenissen» i dag

Den folkekjære skuespilleren ble kjent som hele verdens julenisse i filmserien «The Santa Clause».

FILMSERIE: Tim Allen i rollen som selveste julenissen. Foto: Moviestore/REX/NTB
FILMSERIE: Tim Allen i rollen som selveste julenissen. Foto: Moviestore/REX/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1994 kom den amerikanske julekomedien «The Santa Clause». I filmen forbereder selgeren Scott Calvin seg til å feire jul med sønnen. For Scott er det viktig at sønnen, Charlie, fortsetter å tro på julenissen - selv om han selv ikke gjør det.

Charlies mamma, Laura og hennes ektemann Neil, mener på sin side at Charlie er for gammel til å tro på slikt.

En kveld oppdager Scott en mann på taket kledd i julenissedrakt, som sklir og faller mot bakken. Kroppen hans forsvinner, og alt som ligger igjen er drakten. Og slik starter eventyret.

VISER PUPPENE: I «24-stjerners julekalender» blir deltakerne utfordret til å få en familie til å le på to minutter. Det er det flere som har gruet seg til å se på TV, blant andre Øyunn Krogh. Reporter: Sofie Losen. Video: NRK/ Nora Skavhaug. Vis mer

Ble julenissen

Scott blir etter hvert i filmen den ekte julenissen, og Charlies tro står fjellstøtt. Selvsagt finnes julenissen!

Filmen ble en suksess i både USA og resten av verden, og det ble etter hvert en aldri så liten filmserie ut av det. I 2002 kom filmen «The Santa Clause 2» og i 2006 kom «The Santa Clause 3: The Escape Clause».

NUMMER TO: Allen i den andre installasjonen av filmserien. Foto: Moviestore/REX/NTB
NUMMER TO: Allen i den andre installasjonen av filmserien. Foto: Moviestore/REX/NTB Vis mer

Tim Allen (69) spilte rollen som Calvin Scott og ble dermed hele verdens julenisse. Allen er ikke bare kjent for rollen som selveste julenissen, han er også kjent fra serien «Home Improvement», på norsk kjent som «Ti tommeltotter».

Serien gikk på ABC i USA fra 1991 til 1999, og ble vist på TV3 i Norge fra 1993.

Det er en stund siden det norske publikumet har sett noe særlig til «julenissen». Dette gjør han i dag.

GRUER SEG: Emil Gukild forteller hva han gruer seg til å se på skjermen i «24 stjerners julekalender». Reporter: Sofie Losen. Video: NRK/ Nora Skavhaug. Vis mer

«Comeback»

I serien «Ti tommeltotter» spilte Allen en handyman som hadde sitt eget program «Tool Time» - eller «Verktøy tid» på norsk. I år har han vært aktuell med noe som kan minne om et comeback.

Han har nemlig sammen med sin tidligere skuespillerkollega, Richard Karn (66), startet opp et ekte program om verktøy. I juni meldte Collider at Allen og Karn skulle fronte programmet «More Power» på The History Channel, et program om verktøyets historie.

Allen uttalte selv i en pressemelding at han gledet seg stort.

- Å få muligheten til å utforske nysgjerrigheten min i dybde og virkelig bli kjent med de menneskene og tingene som har ført oss dit vi er i dag, det gjør meg glad.

I tillegg er Allen og flere andre fra «The Santa Clause»-filmene å se i en ny serie, «The Santa Clauses», på Disney+. Der møter man igjen Calvin Scott, nok en gang kledd i rødt.

LES OGSÅ: - Forkastelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer