Håndballjentene:

Dette gjør jentene når de ikke spiller EM-kamp

Det er viktig for håndballjentene å bevare julestemningen mellom kampene.

KNAPT MED TID: Håndballjentene har knapt med tid mellom årets håndballkamper under EM i Paris. Likevel klarer de å presse inn litt morsomheter. Fra venstre: Sanna Solberg, Stine Bredal Oftedal, Henny Ella Reistad, Heidi Løke, og Malin Aune som jubler under kampen mellom Ungarn og Norge.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KNAPT MED TID: Håndballjentene har knapt med tid mellom årets håndballkamper under EM i Paris. Likevel klarer de å presse inn litt morsomheter. Fra venstre: Sanna Solberg, Stine Bredal Oftedal, Henny Ella Reistad, Heidi Løke, og Malin Aune som jubler under kampen mellom Ungarn og Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

1. desember ble årets håndball-EM kastet i gang for de norske håndballjentene, som møtte Tyskland i åpningskampen. Siden da har det gått i ett med håndballkamper, med bare noen få fridager innimellom.

Tirsdag er jentene igjen tilbake på parketten, og møter Nederland. Og etter bare noen timers pause må de gjøre seg klare igjen for å møte Spania onsdag.

At det er et tøft program for jentene er det ingen tvil om.

I et intervju med Dagbladet tidligere denne uken, kunne lagkaptein Stine Bredal Oftedal (27) fortelle at årets EM har vært mer hektisk enn noe annet mesterskap tidligere.

- Det blir et veldig annerledes døgn for oss. Vi skulle gjerne hatt en hviledag mellom, men vi samler overskudd etter fridager. Vi skal stå i det og gjøre alt for å vinne begge. (...) Det er noe jeg aldri har vært med på før, sa hun til avisa.

- Sover og spiser

Da Se og Hør møtte jentene like før avreisen til Paris i Frankrike, der EM spilles, kunne håndballspiller Veronica Kristiansen (28) fortelle at det ikke blir så mye tid til verken sightseeing eller annet kos mellom kampene.

Saken fortsetter nedenfor.

- Vi hviler og spiser. Det er viktig med restitusjonen mellom kampene og treningene. Så det er egentlig det vi gjør. Spiser og sover, fortalte hun, og la til:

- Det er mange som sier: «Du får oppleve så mye». Ja, vi får oppleve et nytt hotell og en ny hall. Det er det vi rekker, lo hun.

Selv om Kristiansen hevder at det ikke blir så mye tid til overs mellom kampene, ser det likevel ut til at jentene har klart å kose seg litt i den fantastiske franske hovedstaden.

Flittig deler nemlig jentene bilder fra håndballhverdagen i sosiale medier.

Saken fortsetter nedenfor.

- JEG FØLER SJØL AT JEG ER LITT HANDY: EM 2018 er i gang, men hva ville de gjort hvis de ikke spilte håndball? Reporter: Julie Solberg, Henriette Eilertsen og Martine Johansen, Foto: Henrik Vinje, Julie Solberg og Henriette Eilertsen, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Julemarked

For bare tre dager siden postet blant andre Camilla Herrem (32), som ble hentet tilbake i EM-troppen etter at hun først ble vraket, et bilde av lagvenninnen Katrine Lunde (38), og deres tidligere lagvenninne Karoline Dyhre Breivang (38) på Instagram.

Her sitter de tre venninnene og smiler til kamera, mens de besøker et av Paris sine kjente julemarkeder. På Instagram-stories kunne man også følge den koselige turen jentene hadde på markedet.

Se dette innlegget på Instagram

💛

Et innlegg delt av Camilla Herrem (@herremcamilla)

Julestemning

Det er tydelig at håndballjentene gjør sitt for å bevare julestemningen gjennom mesterskapet. I forkant av avreisen, kunne nemlig både Oftedal og Kristiansen avsløre at flere av jentene tar med julepynt og julemusikk får å piffe opp stemningen.

- Flere har med julelys og liknende, jeg har blant annet med meg julesengetøy, fortalte Kristiansen.

Saken fortsetter nedenfor.

I tillegg til håndball-glimt, preges også Instagram-kontoene deres av jul.

Blant andre Lunde og Heidi Løke (35) virker spesielt klare for nissebesøk.

På Instagram-stories har de lagt ut et bilde av at de allerede har hengt opp julestrømpen.

GODTESUG: Heidi Løke og Katrine Lunde har allerede hengt opp julestrømpen, og håper noen vil donere godteri. Foto: Instagram
GODTESUG: Heidi Løke og Katrine Lunde har allerede hengt opp julestrømpen, og håper noen vil donere godteri. Foto: Instagram Vis mer

Gjør seg klar for kamp

Mens noen virker å glede seg til jul, bruker andre spillere fritiden på helt andre måter.

For Linn Jørum Sulland (34) er det massasje som blir prioritert før den avgjørende kampen tirsdag kveld.

- Gjør meg klar for kamp mot Nederland, skriver hun til dette bildet:

KLAR FOR KAMP: Linn Jørum Sulland gjør seg klar for kamp med massasje. Foto: Instagram
KLAR FOR KAMP: Linn Jørum Sulland gjør seg klar for kamp med massasje. Foto: Instagram Vis mer

Norge møter Nederland klokken 21.00.

LES OGSÅ: Dette gjør håndballstjernen i dag