Linda Steen:

Dette gjør «Idol»-Linda nå

Linda Steen venter sitt første barn.

DEN GANG DA: Mye har skjedd siden Linda Steen var med i «Idol» i 2007. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB
DEN GANG DA: Mye har skjedd siden Linda Steen var med i «Idol» i 2007. Foto: Bjørn Sigurdsøn/NTB Vis mer
Publisert

For 14 år siden var det mange skuffede fans som måtte innse at Linda Steen (31) ikke skulle gå til topps i «Idol». Hun måtte nemlig ta til takke med en sjetteplass i sangkonkurransen, men alt så ut til at hun skulle satse på en karriere innen musikken likevel.

Etter deltakelsen i TV 2-programmet planla hun nemlig en sommerturné, men siden har det vært knusk stille fra Steen.

Når Se og Hør snakker med henne denne uka kan hun avsløre hva hun har drevet med de siste årene, og at livet ikke tok den veien hun så for seg som ung. Popstjerne-drømmen har nemlig blitt byttet ut med noe helt annet.

FINALERUNDENE: Linda kom helt til finalerundene i «Idol», og endte på en sjetteplass. Foto: Lise Åserud/NTB
FINALERUNDENE: Linda kom helt til finalerundene i «Idol», og endte på en sjetteplass. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer

- Etter «Idol» drev jeg og sang med et gammelt soulband som nå heter The Norwegian Souldband i et par, tre år, forteller hun, og fortsetter:

- Jeg var jo bare 17 år, så ganske ung og tiden bare fløy litt. Jeg sang litt her og der, men bestemte meg for å ta utdanning.

UTE AV KONKURRANSEN: Linda Steen da hun måtte forlate «Idol». Foto: Terje Bendiksby / NTB
UTE AV KONKURRANSEN: Linda Steen da hun måtte forlate «Idol». Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer

Endret retning

Steen innrømmer at hun på den tiden ikke skjønte «kunsten i livet», nemlig at man må jobbe hardt for å oppnå det man vil.

- På den tiden var jeg nok ikke helt der. Jeg vet helt ærlig ikke om jeg hadde forutsetninger for å jobbe meg til toppen heller, legger hun til.

I årene som fulgte satte hun seg altså på skolebenken og tok opp fag i Oslo. Hun flyttet til hovedstaden, tok et år på psykologistudiet og utdannet seg som vernepleier.

Selv med flere år som student er hun ennå ikke fornøyd. I dag videreutdanner hun seg i samspill og tilknytning mellom barn og nære omsorgspersoner. Hun har også flyttet hjem til Porsgrunn og er på vei til å starte familielivet, men mer om det litt senere.

NY HVERDAG: Linda forrige uke i Hellas. Snart blir hun mamma for første gang. Foto: Privat
NY HVERDAG: Linda forrige uke i Hellas. Snart blir hun mamma for første gang. Foto: Privat Vis mer

- Det er det livet mitt har dreid seg om de siste årene egentlig. De siste åtte årene har jeg gått på skole, og funnet ut at jeg vil jobbe innen rus og psykiatri.

31-åringen har selv stått nært på noen som har slitt.

- Jeg vil bidra og jobbe innen det og begrense rusbruken til ungdommer. Jeg har jobbet på Fossumkollektivet i snart to år nå, men går snart ut i permisjon.

BRÅ VENDING: Det blir dramatisk når en av deltakerne i «American Idol» skal motta dommerenes tilbakemeldinger. Video: Rød Løper/ABC Vis mer

Spesiell kjærlighetshistorie

Frem til nå har hun jobbet sju-sju turnus, altså sju dager på og sju dager fri. En slik turnus er ikke helt forenlig i tiden som kommer, forteller hun.

Steen skal nemlig bli mamma for første gang om bare to måneder.

- Det er veldig spennende. Jeg har funnet mannen i mitt liv og vi forlovet oss i sommer. Vi har en veldig fin historie faktisk, sier hun, og fortsetter:

FANT KJÆRLIGHETEN: I litt over tre år siden har Linda vært kjæreste med Kristoffer. De møttes i Oslo, men kommer fra samme sted. Her på en topp i Telemark. Foto: Privat
FANT KJÆRLIGHETEN: I litt over tre år siden har Linda vært kjæreste med Kristoffer. De møttes i Oslo, men kommer fra samme sted. Her på en topp i Telemark. Foto: Privat Vis mer

- Vi har kjent hverandre lenge. Jeg hadde tenkt til å bo i Oslo til jeg stryker med, men så møtte jeg han der. Det viste seg at han kom fra Porsgrunn også. Vi hadde ikke noe kjenskap til hverandre hjemmefra.

I dag holder Steen og kjæresten Kristoffer Karlsen på å bygge hus på Heistad og etablerer seg for fullt. Hun kan fortelle at de i dag har vært kjærester i litt over tre år.

- Verden er merkelig sånn, at vi ikke hadde møttes hjemme først. Jeg hadde som sagt ikke tenkt til å flytte hjem igjen ettersom jeg trivdes så godt i Oslo.

- Jeg kommer nok til å savne byen. Hverdagslykken med å kunne gå til ting. Nå er jeg mer avhengig av bil på bygda, legger hun lattermildt til.

KJÆRESTETUR: Kristoffer og Linda på ferie i Hellas forrige uke. En siste ferie før to blir til tre. Foto: Privat
KJÆRESTETUR: Kristoffer og Linda på ferie i Hellas forrige uke. En siste ferie før to blir til tre. Foto: Privat Vis mer

Hyller kjendiser

Paret, som altså er forholdsvis nyforlovet, venter en liten gutt i jula, og den vordende mora er spent på om sønnen blir eldst eller yngst i klassen - alt ettersom om han kommer før, til, eller etter termin.

- Hvordan har graviditeten vært så langt?

- Svangerskapet har vært både godt og vondt synes jeg. Jeg synes det er fint at personer som Jørgine (Jørgine Massa Vasstrand journ.anm) og Sandra Lyng har vært ærlige om at det ikke bare er fryd og gammen å være gravid, svarer hun.

Steen kjenner seg nemlig igjen i det å være hormonell samtidig som man forbereder seg på å bli mor.

- Hele livet er i endring, vi går inn i en ny epoke. Kanskje det er fordi jeg er litt musikalsk at jeg er så følsom, undrer hun.

TESTES: Andreas «TIX» Haukeland får tidlig prøvd seg i sin ny jobb som «Idol»-dommer. Vis mer

To blir til tre

I dag hviler hun imidlertid mer i tanken på at livet om bare et par måneder kommer til å endre seg.

- Jeg har også en mann som er veldig tålmodig og som har vært en del av hele prosessen. Det er godt å være et team i dette her, innrømmer hun.

- Hva ser du frem til da?

- Jeg ser frem til å bli kjent med den lille gutten selvfølgelig, men også at vi går fra to til tre, familielivet og at vi bygger hus.

Til tross for at hverdagen trolig blir snudd på hodet mot nyåret, har Steen ingen planer om å legge studiene på hylla.

- Jeg er veldig godtroende og tenker at det skal gå fint. Det er mange som har ledd og sagt at «vi får se hvordan det blir».

Selv om planen er å fullføre siste semester neste år, er hun åpen for at dersom det ikke skulle gå, så må hun ta ett års permisjon.

- Men jeg skal prøve, og jeg har spurt om jeg får ha med babyen på skolen og det har jeg fått klarsignal på. Det er bare tre samlinger, så det burde gå, mener hun.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

Mer TV?

Om det blir mer TV-tid på Steen i fremtiden er hun ikke helt fremmed for.

Det er imidlertid ett spesielt program hun kunne sett for seg å delta i, nemlig NRK-suksessen «Stjernekamp».

Hun tror imidlertid ikke at hun hadde blitt med på «Idol» i dag.

- Det er litt rart å tenke på. I forhold til nå så var jeg så skjør og egentlig redd og ikke klar for det. Nå tror jeg ikke jeg hadde turt å være med, innrømmer hun, og legger til at hun gjerne vil bli med i et kor i hjembygda.

LES OGSÅ: Livet som barnestjerne: - Gjorde meg redd

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer