Dette gjør «Idol»-Christian i dag

Christian Stenseng ser tilbake på «Idol»-sirkuset, Jorun-flørten og bråket med TV 2.

FLØRT: Kristian Stenseng forteller om flørten han hadde med Jorun Stiansen under «Idol». Vis mer
Publisert

FORNEBU (Se og Hør): I 2005 ble Christian Stenseng (37) et kjent navn i Norge da han deltok i sesong tre av «Idol». Sesongen ble det karrieremessige startskuddet for velkjente artister som Tone Damli (33), Jorun Stiansen (37), Eva Weel Skram (35) og Alejandro Fuentes (33).

For Christian ble imidlertid musikkarrieren kort. Etter et par år la han vekk artistlivet til fordel for noe litt annet.

Nå åpner han seg om tiden i det elleville «Idol»-sirkuset, romansen med en av de andre deltakerne og ikke minst: Om bråket som fulgte ham i mange år.

TESTER LYKKEN: Kine og Jonas får begge testet sangstemmene sine hos den splitter ferske Idol-dommeren TIX - med ulike grader hell. Vis mer

Mottok frierbrev

Det er ikke til å legge skjul på at sangkonkurransen var noe helt annet tilbake i 2005. Den var den eneste i sitt slag, media var helt ville og deltakerne ble store stjerner med mange fans.

DEN GANG DA: Christian Stenseng avbildet sammen med «Idol»-kollega Tone Damli i 2005. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
DEN GANG DA: Christian Stenseng avbildet sammen med «Idol»-kollega Tone Damli i 2005. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Derfor er det nok mange som fortsatt husker gutten med den blonde manken som sang seg til en solid femteplass, og dermed utkonkurrerte Weel Skram - i dag kjent som den ene halvdelen av duoen «Eva & the Heartmaker».

POPULÆR: Christian ble raskt svært populær da han deltok i sangkonkurransen i 2005. Her avbildet i kontorlokalene sine på Fornebu, der han i dag jobber. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
POPULÆR: Christian ble raskt svært populær da han deltok i sangkonkurransen i 2005. Her avbildet i kontorlokalene sine på Fornebu, der han i dag jobber. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Det var en veldig interessant og spennende reise. Når man ser tilbake på det så ser man hvor mye eksponering man fikk, for det var jo veldig, veldig stort på den tiden. Og jeg var ung, så jeg visste egentlig ikke hva jeg holdt på med, forteller Christian i dag.

Han var bare 19 år da han deltok i sangkonkurransen. Han mimrer tilbake til en intensiv, men samtidig lærerik periode. Uten noen form for sangbakgrunn, sto han på scenen fredag etter fredag i beste sendetid på TV 2. Og seerne likte hva de så. Men hva var det med Christian som folket likte så godt?

- Jeg har spurt meg selv om det noen ganger. Når jeg ser de få klippene som ligger på YouTube føler jeg ikke det er noen fantastisk opptreden eller sangprestasjon, ler han.

I AKSJON: I år er det hele 16 år siden Christian var med i «Idol». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
I AKSJON: I år er det hele 16 år siden Christian var med i «Idol». Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Uansett hva det var fikk den unge artisten mye oppmerksomhet. Og før sosiale medier, hvor man enkelt kan legge igjen en følgeforespørsel og kanskje til og med et likerklikk på profilen til sine idoler, måtte man gå fysisk til verks - med for eksempel frierbrev.

- Det var veldig, veldig rart å få så mye oppmerksomhet. Det var et veldig surrealistisk opplegg.

- Jeg fikk noen frierbrev, men det var nok fra ganske unge jenter. Det kom veldig mye hjem i posten faktisk, innrømmer han.

UUTDANNET: Det ble ikke full klaff for Ole Jesper og Sandra som var med på blind date-programmet «Første Date». I ettertid har derimot en av dem fått ekstra hyggelige tilbakemeldinger. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

«Idol»-flørten

Da Christian deltok i «Idol» var det mye skriverier om relasjonen mellom ham og konkurrenten Jorun Stiansen.

Selv om han beskriver gjengen som en «familie», innrømmer han å ha hatt et litt tettere bånd til jenta som skulle ende opp med å vinne hele konkurransen.

- Slik jeg husker det, så begynte det da det var igjen rundt åtte deltakere, og vi merket at media var veldig interesserte i ting de kunne skrive om. Så det begynte med at vi skulle tulle litt da vi var på en innspilling på en hytte. Vi satt ute og solte oss, og så så vi at det kom en journalist og en fotograf bortover, så sa jeg bare 'legg hånden din på min, så ser vi hva som skjer'. Og det var førstesiden dagen etterpå.

SPØK: Christian avslører at «Idol»-flørten begynte som en spøk for pressen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
SPØK: Christian avslører at «Idol»-flørten begynte som en spøk for pressen. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Selv om det startet som en spøk kom de hverandre veldig nære, og fikk det Christian omtaler som «en liten greie som man hadde gående en stund, men som ikke utviklet seg til noe mer».

FARVEL: Jorun Stiansen gir Christian Stenseng en klem etter at han ble stemt ut av «Idol». Tre uker senere vant hun hele konkurransen. Foto: Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
FARVEL: Jorun Stiansen gir Christian Stenseng en klem etter at han ble stemt ut av «Idol». Tre uker senere vant hun hele konkurransen. Foto: Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix Vis mer

- Det var en flørt. Jeg var kanskje forelsket på et tidspunkt - jeg likte Jorun veldig godt i alle fall. Det er vanskelig å huske tilbake på detaljer, men det var jo en gnist mellom to personer, innrømmer 37-åringen.

Se og Hør har vært i kontakt med Jorun Stiansen, som ikke har noen kommentar i dag.

TV 2 og bråket i etterkant

Etterhvert var «Idol»-sirkuset over for Christians del, uten at pressen hadde mistet interessen av den grunn. Spesielt én hendelse fikk mye oppmerksomhet.

- Jeg bodde med en av deltakerne som var med på «Idol» året etter, og ved en anledning hadde vi finalistene hjemme hos oss. Jeg hadde omtrent 260 konserter året etter at jeg var med, og deltakerne var dermed veldig interesserte i å høre hvor jeg hadde spilt.

HARDKJØR: Christian forteller at han spilte omtrent 260 konserter på ett år. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
HARDKJØR: Christian forteller at han spilte omtrent 260 konserter på ett år. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

37-åringen forklarer videre at han tilbød seg å booke inn deltakerne på stedene han hadde vært da de var ferdige, og ta halvparten av hva et management ville gjort.

- Noen av deltakerne skal ha fortalt det til TV 2, som dermed gikk ut og sa at de ikke anbefalte noen å knytte seg til noe før de var ferdige med «Idol».

Dette førte til avisoverskriften «TV 2 advarer mot Stenseng».

Erlend Elias tror lillebroren Erik Sæter hadde det ordentlig vondt da han måtte stå opp flere av de andre bøndene, under onsdagens episode av Farmen Kjendis. Vis mer

TV 2 dementerte imidlertid at saken handlet spesifikt om Stenseng i et intervju med Side2.

- Den saken har fulgt meg til den dag i dag. Hvis noen søker på mitt navn så er artikkelen noe av det første som kommer opp, sier Christian.

- Verdens største drittsekk

På omtrent samme tid ble «Idol»-deltakeren intervjuet av et annet mediehus: En journalist fra Dagbladet skulle følge ham en hel dag.

Deretter dukket ansiktet hans opp på forsiden av avisens fredagsutgave, sammen med en artikkel som han selv mener fremstilte ham som «verdens største drittsekk på to ben».

- Det jeg hadde sagt hadde blitt vridd på måter som gjorde at jeg virket utrolig bitter. Jeg hadde et problem med alle i den artikkelen. Jeg var Gud selv, mens alle andre var idioter, mener han.

TUNGT: Alt bråket etter deltakelsen i «Idol» var tungt å bære for den unge artisten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TUNGT: Alt bråket etter deltakelsen i «Idol» var tungt å bære for den unge artisten. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Etter den artikkelen gikk jeg ordentlig i kjelleren. Det ble spikeren i kista for min artistkarriere, sier han i dag.

Christian forteller at han fikk mange reaksjoner etter at artikkelen havnet i avisen. Alt fra folk på gaten til venner og familie. Til og med bestemoren ringte og lurte på hva i alle dager han drev på med.

RUMPA BAR: Einar Tørnquist er sikker på at han er ferdig med sin karriere etter dette innslaget i «Kongen befaler». Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

- I etterkant, da jeg møtte nye folk, fikk jeg ofte kommentaren «oi, du er jo en hyggelig fyr og ikke den drittsekken jeg har lest om». Jeg tror mange fikk et inntrykk av at jeg trodde jeg var veldig mye bedre enn alle andre.

Utelukker ikke comeback

Nå har 37-åringen rukket å bli 16 år eldre og har lagt «Idol»-sirkuset bak seg. Han jobber som norgessjef i event-byrået George P. Johnson som holder til på Fornebu like utenfor Oslo.

TOBARNSFAR: Christian trives godt i rollen som tobarnsfar. Her leker han seg litt på kontoret. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TOBARNSFAR: Christian trives godt i rollen som tobarnsfar. Her leker han seg litt på kontoret. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Han er lykkelig gift med Malin, og de to har vært kjærester i 13 år. Sammen har de to døtre, en på fire år og en på 14 måneder, som naturligvis mye av tiden går til.

Han har gått fra å være 19 år gamle «Idol»-Christian til å bli tobarnsfar, og legger ikke skjul på at han trives godt med livet slik det er nå. Selv om han selv sier det er lite trolig, utelukker han ikke et musikalsk comeback:

- Man vet aldri! Det er viktig å holde alle dører åpne, smiler han lurt.

LES OGSÅ: Slik gikk det med Ronja Røverdatter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer