«Hunger Games»:

Dette gjør «Hunger Games»-stjernene i dag

Skuespillerne har gått ulike veier i etterkant av suksessen.

«THE HUNGER GAMES»: Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Jennifer Lawrence and Julianne Moore tilbake i 2015 da de ankom den røde løperen til «The Hunger Games: Mockingjay» i New York. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB
«THE HUNGER GAMES»: Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Jennifer Lawrence and Julianne Moore tilbake i 2015 da de ankom den røde løperen til «The Hunger Games: Mockingjay» i New York. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Denne høsten har det kommet flere nyheter om «Hunger Games»-stjernene - både hyggelige og litt mindre hyggelige.

I september kom den hyggelige nyheten at stjernen selv, Jennifer Lawrence (31), venter sitt første barn. Bare dager etter kom den triste nyheten om at Stanley Tucci (60) har blitt diagnostisert med kreft.

«THE HOLIDAY»: En av de koseligste julefilmene har rukket å bli godt over ti år gammel! Spesielt barneskuespillerne har forandra seg - veldig! Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer

Det skjedde for tre år siden, da legene fant en ondartet svulst på tungen hans. I dag er han heldigvis kreftfri.

Det er over ni år siden den første filmen rullet over kinolerretet over hele verden. Det er derfor ingen tvil om at det har skjedd mye for skuespillerne, enten det er tøffe kreftbehandlinger, babynyheter eller skilsmisser.

Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen)

Jennifer Lawrence (31) gjorde for alvor sitt inntog i Hollywood som Katniss Everdeen. I det populære universet spilte hun rollen som storesøsteren som ofret seg for å spille i det dødelige spillet for distriktet sitt. Til slutt sto hun igjen som bare én av to overlevende.

Etter «Hunger Games»-trilogien ble Lawrence raskt en av de mest ettertraktede skuespillerne i Hollywood.

ETTERTRAKTET: Jennifer Lawrence ble raskt en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB
ETTERTRAKTET: Jennifer Lawrence ble raskt en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere. Foto: John Angelillo / UPI / Shutterstock / NTB Vis mer

I 2013 fikk hun bekreftet statusen sin da hun vant en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for hennes rolle i «Silver Linings Playbook». Siden har hun også spilt i filmer som «Mother», «Passengers» og «Red Sparrow».

I ROLLE: Jennifer Lawrence i rollen som Katniss Everdeen. Foto: Album / NTB
I ROLLE: Jennifer Lawrence i rollen som Katniss Everdeen. Foto: Album / NTB Vis mer

På privaten har det også skjedd mye for skuespilleren. I 2019 kom nyheten om at hun og kjæresten Cooke Maroney (37) hadde forlovet seg, og senere samme år ga de hverandre sitt ja i en hemmelig seremoni i Newport på Rhode Island.

Snart to år etter bryllupet kom nok en gladnyhet fra paret. De venter nemlig sitt første barn sammen. Det bekreftet Hollywood-stjernens representant overfor People.

OPERERT: Kirurg, Ben Talei, avslører hvilke kjendiser i Hollywood som har operert seg. Video/ reporter: Kjersti Flaa / Rød Løper Vis mer

Josh Hutcherson (Peeta Mellark)

Det var ikke bare Lawrence som utmerket seg i sin rolle, men også hennes partner i lekene Peeta Mellark, spilt av Josh Hutcherson (29).

Hutcherson har som Lawrence fortsatt som skuespiller, men han har også tatt andre karrierevalg i årene etter «Hunger Games».

BAK KAMERA: Josh Hutcherson har flyttet seg fra foran til bak kamera. Foto: Raoul Gatchalian/Pa Photos/NTB
BAK KAMERA: Josh Hutcherson har flyttet seg fra foran til bak kamera. Foto: Raoul Gatchalian/Pa Photos/NTB Vis mer

Mens fansen kanskje er vant til å se ham på skjermen, bestemte Hutcherson seg for å ta på seg en ny rolle som regissør og produsent. Skuespilleren dukket ikke bare opp i «Escobar: Paradise Lost», men han sto også som filmens produsent.

DOBBELTGJENGERE: De to Hollywood-skuespillerne Scarlett Johansson og Margot Robbie har hver sine dobbeltgjengere på TikTok. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Et annet eksempel på at han tok karrieren i en ny retning kom da han begynte å regissere musikkvideoer for blant annet «Foster & The People» og «West Coast Massive».

29-åringen har vært i et forhold med den spanske skuespilleren Claudia Traisac (28) siden 2015. Paret ble kjent under innspillingen av «Escobar: Paradise Lost», hvor de også var forelsket på skjermen.

Liam Hemsworth (Gale Hawthorne)

I «Hunger-games» universet var det ikke bare en romanse mellom Katniss og Peeta, men også Katniss´ jaktkompis Gale Hawthorne ble en mange heiet på i kampen om Katniss´ hjerte.

Gale ble spilt av Liam Hemsworth (31) som allerede hadde et stort navn før «Hunger Games». Den australske skuespilleren fikk sitt internasjonale gjennombrudd etter filmen «The Last Song», som kom ut i mars 2010. I filmen spilte han flørten til Miley Cyrus (28), som senere ble kona hans i virkeligheten.

SUKSESSFULL: Liam Hemsworth var et kjent navn for mange før han dukket opp i filmserien . Foto: Shutterstock Editorial / Gregory Pace / NTB
SUKSESSFULL: Liam Hemsworth var et kjent navn for mange før han dukket opp i filmserien . Foto: Shutterstock Editorial / Gregory Pace / NTB Vis mer

Stjerneparet falt for hverandre under innspillingen av filmen og forlovet seg for første gang i 2012. Bare et år senere gikk de hver til sitt.

I 2016 innrømmet paret at de hadde funnet tilbake til hverandre, og samme år ble de også forlovet på nytt. Bryllupet sto i 2018, men bare åtte måneder senere ble det slutt nok en gang. I dag er Hemsworth sammen med den australske modellen Gabriella Brooks (31).

BLACK MIRROR: Miley Cyrus dukket opp i en trailer av Black Mirror. Video: Netflix Vis mer

Når det kommer til skuespillerkarrieren etter «Hunger Games» har han spilt i en rekke filmer som «The Dressmaker», «Paranoia» og «Killerman». I 2019 viste han også seg fra en morsommere side i den romantiske komedien «Isn't It Romantic».

Stanley Tucci (Caesar Flickerman)

Stanley Tucci (60) spilte den fargerike karakteren Caesar Flickerman som var vert for dødslekene. Hans karakter ble kjent for å snu alle samtaler om til noe positivt.

BLE KREFTSYK: Stanley Tucci ble rammet av kreft for tre år siden. Foto: Ken McKay/Shutterstock editorial/NTB.
BLE KREFTSYK: Stanley Tucci ble rammet av kreft for tre år siden. Foto: Ken McKay/Shutterstock editorial/NTB. Vis mer

Tucci har gjort det stort som skuespiller i Hollywood og spilt i nyere filmer som «La Furtuna» og «Supernova». Han har også mottatt to Golden Globes, en for sin rolle i «Conspiracy», og en for sin hovedrolle i filmen «Winchell». Dette var imidlertid før «Hunger Games».

På privaten er han gift med 19 år yngre Felicity Blunt (41). Paret giftet seg sommeren 2012 etter å ha forlovet seg året før. Sammen har de barna Matteo Oliver (6) og Emilia Giovannam (3).

I september delte Hollywood-stjernen detaljer om da han ble diagnostisert med kreft for tre år siden, og hvordan det var å miste ekskona som led av den samme sykdommen.

I et intervju med avisen Vera avslørte han at legene fant en stor svulst på tungen hans som skulle vise seg å være ondartet. På det tidspunktet hadde den blitt for stor til å opereres bort, og derfor ble behandlingen «store doser med stråling og cellegift».

DØDE: Den populære TikTokeren Kassidy Pierson tapte kampen mot kreften etter at hun ble diagnostisert for seks år siden. Video: TikTok. Reporter: Julie Tran. Vis mer

Tucci og hans første kone, Kate Tucci giftet seg i 1995 og sammen fikk de tvillingene Nicolo (21) og Isabel (21) og datteren Camilla (19). I 2006 fikk Kate den hjerteskjærende beskjeden om at hun hadde fått brystkreft, og tre år etter gikk hun bort i en alder av 47.

Elizabeth Banks (Effie Trinket)

Elizabeth Banks (47) husker nok mange i rollen som Effie Trinket. Hun leverte en av filmenes mest kjente replikker: «May the odds be in your favor». Replikken kom like før Katniss og Peeta ble sendt av gårde for å delta i lekene.

IKONISK REPLIKK: Elizabeth Banks leverte en av filmenes mest kjente replikk i rollen som Effie Trinket. Foto: Chris Chew/UPI/Shutterstock/NTB
IKONISK REPLIKK: Elizabeth Banks leverte en av filmenes mest kjente replikk i rollen som Effie Trinket. Foto: Chris Chew/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

Suksessen har ikke stoppet for Banks etter «Hunger Games». Banks har både produsert «Pitch Perfect 3» samt spilt rollen som Gail i samme film.

I tillegg til å ha spilt i flere filmer, har skuespilleren også spilt i musikkvideoen til låten «Girls Like you» av selveste Maroon 5.

Blondinen har også produsert, regissert og spilt i gjenskapningen av «Charlie’s Angels» sammen med stjerner som Kristen Stewart og Naomi Scott.

Banks kapret også en rolle i «Modern Family». Der spilte hun Sal, bestevenninnen til Cameron Tucker og Mitch Pritchett.

SKANDALE: På nittitallet ble en sextape av Pamela Anderson og Tommy Lee lekket, nå blir sexskandalen en TV-serie. Video: Hulu/Steffen Pettersen Vis mer

Woody Harrelson (Haymitch Abernathy)

Det har heller ikke blitt en rolig tilværelse for skuespiller Woody Harrelson (60) etter «Hunger Games».

OSCARNOMINERT: Woody Harrelson kunne juble for en Oscar-nominasjon. Foto: David Fisher/REX / Shutterstock editorial/NTB
OSCARNOMINERT: Woody Harrelson kunne juble for en Oscar-nominasjon. Foto: David Fisher/REX / Shutterstock editorial/NTB Vis mer

Han har vi sett på kinolerettet i både «Solo: A Star Wars Story» og Tom Hardys «Venom». Han ble også nominert til Oscar for rollen som Bill Willoughby i «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri».

Skuespilleren har også returnert som skurken Cletus Kasady i «Venom: Let There be Carnage.»

Willow Shields (Primrose Everdeen)

«Hunger Games» ble den første store filmen for skuespiller Willo Shields (21). Hun hadde rollen som Primrose Everdeen, Katniss Everdeens lillesøster som først blir trukket til å delta i dødslekene.

YNGSTE DELTAGER: Willow Shields skrev historie da hun ble den yngste deltageren i «Dancing with The Stars». Foto: Matt Baron/REX/Shutterstock editorial/NTB
YNGSTE DELTAGER: Willow Shields skrev historie da hun ble den yngste deltageren i «Dancing with The Stars». Foto: Matt Baron/REX/Shutterstock editorial/NTB Vis mer

Men det ble ikke siste gang vi skulle se Shields på skjermen. 21-åringen ble senere å se i nok en lillesøster-rolle, da til Kaya Scodelarios karakter i Netflix-serien «Spinning out». Serien fikk imidlertid bare én sesong.

Shields ble også den yngste deltageren noensinne i «Dancing with The Stars». Den da 14 år gamle Shields svingte seg på parketten i sesong 20 med dansepartner Mark Ballas.

Lenny Kravitz (Cinna)

Leonard Albert «Lenny» Kravitz (57) spilte den elegante stylisten Cinna som sørget for at Katniss ble «the girl on fire» i filmserien.

Kravitz, som hovedsakelig er artist, er også far til en annen kjent skuespiller, nemlig Zoë Kravitz (32).

MØBELDESIGNER: Artist og skuespiller Lenny Kravitz har prøvd seg som møbeldesigner. Foto: Eduardo Munoz Alvarez/ AP
MØBELDESIGNER: Artist og skuespiller Lenny Kravitz har prøvd seg som møbeldesigner. Foto: Eduardo Munoz Alvarez/ AP Vis mer

Etter filmene portretterte han James Holloway i «The Butler» fra 2013. Han hadde også en gjesterollet i serien «Star». I 2015 sto han på scenen under «Super Bowl», og fremførte låten «I Kissed a girl» sammen med artist Katy Perry (37).

KJENDISDATTER: Lenny er far til Zoe Kravitz, som også er skuespiller. Foto: Matt Baron/Shutterstock/NTB
KJENDISDATTER: Lenny er far til Zoe Kravitz, som også er skuespiller. Foto: Matt Baron/Shutterstock/NTB Vis mer

Han slapp også sitt ellevte studioalbum, «Raise Vibrations», i 2018.

Ikke minst har han samarbeidet med møbel-designerne i CB2 på en møbelkolleksjon, med fokus på hans unike stil.

LES OGSÅ: Slik gikk det med Ronja Røverdatter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer