Reba McEntire:

Dette gjør hun nå

TV-stjerne og countrydronning. Slik har det gått med Reba McEntire.

SUPERSTJERNE: Mange husker nok Reba McEntire, enten det er fra TV-serien hun hadde, eller musikken hun har laget. Hun har på ingen måte pensjonert seg, og er aktiv som aldri før. Her fotografert i 1997. Foto: Berliner Studio / BEI / REX / NTB
SUPERSTJERNE: Mange husker nok Reba McEntire, enten det er fra TV-serien hun hadde, eller musikken hun har laget. Hun har på ingen måte pensjonert seg, og er aktiv som aldri før. Her fotografert i 1997. Foto: Berliner Studio / BEI / REX / NTB Vis mer
Publisert

Noen som husker sangstrofen «With gentle hands and a heart of a fighter … I'm a survivor» - som summet ut av flere norske tv-er på 2000-tallet?

Introlåta til komiserien «Reba» gjorde stor suksess som låt alene, men serien ble også skrytt opp i skyene. Dama det var oppkalt etter, Reba McEntire, som spilte en karakter basert på seg selv, ble blant annet nominert til Golden Globe for bragden.

I Norge var serien å se etter skoletid på TV3, fram til den ble kansellert i 2007. Programmet var trolig mange nordmenns første møte med den rødhårede og blide sørstatsdama, som med godt humør, kløktige vitser og en god dose sjarm spilte seg inn i manges hjerter.

Hun har på ingen måte pensjonert seg siden programmet gikk av luften, men er kanskje ikke spesielt synlig for dem som ikke hører på countrymusikken hennes. Nylig ble det meldt at hun skulle gjøre comeback på skjermen, i en TV-adapsjon av «Fried Green Tomatoes»

Derfor passer det seg å ta et tilbakeblikk på hvordan det har gått med countrystjernen - populært kalt «The Queen of Country». Hun har på ingen måte hatt et enkelt liv, noe hun har vært åpen om en rekke ganger. En hendelse i 1991 har satt dype spor hos McEntire.

IKONER: Carrie Underwood, Dolly Parton og Reba McEntire er som legender å regne i countrymusikkens historie. Det er likevel sistnevnte som har kallenavnet «The Queen of Country». Her fotografert i fjor. Foto: Evan Agostini / Invision /AP / NTB
IKONER: Carrie Underwood, Dolly Parton og Reba McEntire er som legender å regne i countrymusikkens historie. Det er likevel sistnevnte som har kallenavnet «The Queen of Country». Her fotografert i fjor. Foto: Evan Agostini / Invision /AP / NTB Vis mer

Rodeo-drømmer

65-åringen kan sies å ha hatt en nokså lik oppvekst som sine jevnaldrende venner i den lille byen Chockie i Oklahoma. Familien var kristne, og drev med rodeo.

Faren hennes var faktisk tre ganger verdensmester i idretten, som går ut på å ri en illsint ku. Denne sporten drev datteren også med i en periode, før hun ble fortalt av faren at hun ikke var noe særlig flink, ifølge CMT.

Det var derimot ikke på kuryggen McEntire fant sitt store talent, det var i bilen. På grunn av mange lange kjøreturer oppfordret moren henne og søsknene til å synge, en oppfordring som skulle vise seg å være definerende for den kommende sørstatsstjernen.

DEN GANG DA: McEntire har vært aktiv som artist i flere tiår, og har gitt ut hele 33 studioalbum. Her fotografert under innspillingen av låta «What If» i 1997. Foto: AP / Robert J. Reed / NTB
DEN GANG DA: McEntire har vært aktiv som artist i flere tiår, og har gitt ut hele 33 studioalbum. Her fotografert under innspillingen av låta «What If» i 1997. Foto: AP / Robert J. Reed / NTB Vis mer

Sammen med to av søsknene dannet hun på sikt et band, passende kalt The Singing McEntires, som primært opptrådte i hjembyen. Som ung voksen tok hun lærerutdanning ved Southeastern Oklahoma State University, og hadde lenge planer om å bli lærer. Musikken ble derimot aldri lagt på hylla, noe hun kan være takknemlig for i dag.

Suksess fikk hun ikke smake på som soloartist før på starten av 1980-tallet, da hun havnet på førsteplass på countrylista med låta «Can't Even Get The Blues». Siden har hun hatt flere hits, gitt ut 33 studioalbum og har solgt rundt 90 millioner album på verdensbasis.

Hun har stjerne på Hollywoods «Walk of Fame», og er selvsagt innlemmet i Country Music Hall of Fame.

Tragisk

Som mange countryartister har gjort før henne, handlet låtene om det enkle liv, kjærlighet, tro og låvedans. I 1991 kom derimot albumet som endret alt for stjernen: «For My Broken Heart».

Albumet var dedikert til sju av bandmedlemmene og turnémanageren hennes, som alle døde i en tragisk flyulykke det året. Piloten og et besetningsmedlem døde også, da flyet gikk ned morgenen den 16. mars like ved San Diego.

SETT AV MILLIONER: Filmstjerna Will Smith og artist Jason Derulo har delt en video på Instagram, men fansen er usikre på om den er ekte eller bare en spøk. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Ulykken ble forklart med at piloten ikke hadde planlagt flygingen godt nok, gitt at de skulle fly gjennom fjellterreng. McEntire var ikke med på flyet, og fikk dødsbudskapet da hun overnattet på et hotell. Den gang uttalte en talsperson for artisten at hun var helt knust, og at det var som å miste sin egen familie.

Alle mennesker sørger på forskjellige måter. McEntire valgte å stå på scenen bare ni dager etterpå, på Oscar-utdelingen. Der sang hun låta «I'm Checking Out» fra filmen «Postcards from the Edge» - en tårevåt og rørende opptreden.

TRAGISK: Under Country Music Awards i 1991 vant hun pris for beste kvinnelige vokalist etter tragedien. President George H. W. Bush var også til stede. Her står McEntire stolt bak presidenten. Foto: AP/ J. Scott Applewhite / NTB
TRAGISK: Under Country Music Awards i 1991 vant hun pris for beste kvinnelige vokalist etter tragedien. President George H. W. Bush var også til stede. Her står McEntire stolt bak presidenten. Foto: AP/ J. Scott Applewhite / NTB Vis mer

Deretter begynte hun å jobbe med den ovennevnte albumet, som ble en stor suksess. Hun vant en Academy of Country Music Award for beste kvinnelige vokalist det året.

I takketalen sin dediserte hun prisen til sine åtte falne venner, ifølge The List.

Trofast

Reba McEntire har ikke samme skandaløse historikk med dating og menn som mange av countrykollegene. Allerede i 1976 giftet hun seg for første gang, da hun falt for den ti år eldre rodeomannen Charlie Battles. Han hadde to sønner fra et tidligere ekteskap, og bodde på en ranch i sangfuglens hjemstat.

Ekteskapet skulle derimot ikke vare, og etter ti år som rette ektefolk, gikk de to hver til sitt. Hun flyttet til countryens hjemby Nashville for å fokusere på karrieren, men også der fant hun kjærligheten.

26 ÅR: Reba McEntire og Narvel Blackstock holdt sammen i hele 26 år, før de gikk hver til sitt i 2015. Foto: Bei / REX / NTB
26 ÅR: Reba McEntire og Narvel Blackstock holdt sammen i hele 26 år, før de gikk hver til sitt i 2015. Foto: Bei / REX / NTB Vis mer

I 1989 giftet hun seg nemlig med manageren sin, Narvel Blackstock. Også han hadde barn fra tidligere av - hele tre stykker. Paret fikk også et felles barn, sønnen Shelby, som i dag er racerbilsjåfør. Han er McEntires eneste biologiske barn.

Etter et 26 år langt ekteskap, tok forholdet mellom McEntire og Blackstock slutt i 2015.

EKSTRAMAMMA: Reba McEntire har hatt mange stebarn opp gjennom. Her poserer hun med sønnen Shelby, hennes eneste biologiske, og stedattera Chassidy i 2006. Foto: Picture Perfect / REX / NTB
EKSTRAMAMMA: Reba McEntire har hatt mange stebarn opp gjennom. Her poserer hun med sønnen Shelby, hennes eneste biologiske, og stedattera Chassidy i 2006. Foto: Picture Perfect / REX / NTB Vis mer

- Verden stopper ikke opp for et knust hjerte, og det er sannheten. Man må gå videre. Men man trenger å uttrykke det, noe jeg gjør gjennom musikk, har hun uttalt til The Sunday Evening Post.

Sangstjernen har derimot uttalt at hun fortsatt har god kontakt med eksen, og at hun anser barna til stebarna som sine egne barnebarn.

DØDE: Det har vært stille fra countrystjernen Granger Smith og hans kone Amber etter at deres tre år gamle sønn mistet livet. Nå takker de for støtten de har fått. Vis mer

McEntirnes forrige offentlige forhold tok slutt i november i fjor, da hun og fotografen Anthony Lasuzzo gikk hver til sitt etter å ha vært sammen i to år. I høst kunne hun imidlertid dele gladnyheten om at hun hadde funnet kjærligheten på ny.

FORELSKET: McEntire kunngjorde i høst at hun hadde funnet kjærligheten på ny, med «CSI»-skuespiller Rex Linn. Foto: Nest Egg Productions / Acme Productions / Abc Studios / Kobal / REX / NTB
FORELSKET: McEntire kunngjorde i høst at hun hadde funnet kjærligheten på ny, med «CSI»-skuespiller Rex Linn. Foto: Nest Egg Productions / Acme Productions / Abc Studios / Kobal / REX / NTB Vis mer

Sangstjernen har nemlig blitt sammen med skuespiller Rex Linn, som hun omtaler som sin «sugar tot» på Instagram. Linn, kjent fra «CSI: Miami», skal ha vært sammen med countrydronningen i et par måneder.

McEntire virker veldig fornøyd med fangsten.

- Diskusjoner om fortiden, familiene våre, morsomme historier, han som skuespiller, meg som skuespiller. Han er veldig glad i musikken min. Jeg er veldig glad i hans karriere. Det er bare helt fantastisk, har hun uttalt, ifølge Today.

LES OGSÅ: - Sønnen min tror jeg er 70 år

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer