Mari Haugersveen:

Dette gjør hun nå

Mari Haugersveen ble overhodet ikke overrasket da ekskjæresten Petter Pilgaard fant lykken med supermodellen Vendela Kirsebom.

NYTT LIV: Mari Haugersveen er nok best kjent for realityseriene «Tigerstaden» og «Petter elsker Mari». Nå er livet hennes ganske så annerledes. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
NYTT LIV: Mari Haugersveen er nok best kjent for realityseriene «Tigerstaden» og «Petter elsker Mari». Nå er livet hennes ganske så annerledes. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har gått syv år siden Mari Haugersveen (38) sist var å se på tv. I flere år var hun en sentral bidragsyter til norsk reality, særlig i TV 2-seriene «Tigerstaden» og «Petter elsker Mari», der forholdet til Petter Pilgaard (40) ble brettet ut for publikum.

Så trakk hun seg tilbake.

Når Se og Hør spør om 38-åringen er interessert i et intervju, blir den tidligere realityprofilen nesten overrasket over at det fortsatt er interesse for henne. Det er ikke så ofte hun får telefoner om den slags lenger.

- Jeg savner rampelyset, eller i hvert fall deler av det. Jeg har hatt utrolig mange oppdrag og morsomme jobber. Mange av mine nærmeste venninner har jeg også møtt i bransjen. Men det er et helt annet liv. Jeg savner ikke usikkerheten, å ikke vite når neste oppdrag kommer. Det er en tid for alt, sier Haugersveen.

BABYSHOWER: Mari Haugersveen venter en sønn med ektemannen Andreas Garmark i november. Her fra babyshoweren tidligere i høst. Foto: Privat
BABYSHOWER: Mari Haugersveen venter en sønn med ektemannen Andreas Garmark i november. Her fra babyshoweren tidligere i høst. Foto: Privat Vis mer

I dag har hun fast jobb som kursholder for sminkemerket bareMinerals. Realitylivets sus og dus er for lengst byttet ut med faste rammer og kjøring og henting i barnehage.

I slutten av november blir Haugersveen mor for andre gang.

- Svangerskapet har gått greit, bare med vanlige svangerskapsplager. Jeg er takknemlig for at jeg kan få barn, men jeg er ikke glad i denne tiden, og er ikke en person som nyter det og synes det er flott. Jeg synes det er dritt å være gravid, men er glad for det som kommer ut av det. Det betyr ikke at jeg ikke er takknemlig for å få barn, sier hun til Se og Hør.

SYV ÅR SIDEN: Linni Meister Therese Haugsnes, Mari Haugersveen og Carina Dahl var med i realityserien «Tigerstaden» på TV 2 i 2012. De to sistnevnte oppsummerer hva de husker best. Vis mer

- Et nydelig par

I mange år var Mari Haugersveen mest kjent for å være kjæresten - og senere ekskjæresten - til den omdiskuterte tv-profilen Petter Pilgaard (40). Han kom seilende inn i norsk offentlighet da han deltok i den første sesongen av «Paradise Hotel» i 2009 - og vant.

Haugersveen jobbet som stylist i produksjonen - og dermed var det gjort. Et massivt mediekjør fulgte, og paret fikk til og med sin egen serie på TV 2 Bliss. Tre år senere kunne man imidlertid se Pilgaard dumpe kjæresten i realityserien «Tigerstaden».

Forlovelsen ble brutt.

DEN GANG DA: Her er Petter Pilgaard og Mari Haugersveen sammen i 2010. To år seinere tok forholdet slutt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
DEN GANG DA: Her er Petter Pilgaard og Mari Haugersveen sammen i 2010. To år seinere tok forholdet slutt. Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer

- Folk forbinder meg mer med «Tigerstaden» enn at jeg er eksen til Petter. Det er ikke så mange som sier det lenger. Han har jo skapt seg et nytt brand med Vendela. Folk har glemt det litt, tror jeg, sier Haugersveen.

«Hele Norge» fikk bakoversveis da det i 2017 ble kjent at Pilgaard og supermodellen Vendela Kirsebom (53) hadde falt for hverandre. Selv ble ikke Haugersveen særlig overrasket.

- Jeg kjente jo Petter godt, og så det komme lenge i forkant. Dette er kjærlighet, tenkte jeg. Jeg så det på han, hvordan han så på henne, sier 38-åringen, og legger til:

NYFORLOVET: Vendela Kirsebom og Petter Pilgaard forlovet seg da de spilte inn den tredje sesongen av «Vendela + Petter», men dette får ikke seerne se. Nå forklarer de hvorfor. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Jeg tror de er en helt nydelig match for hverandre. De er et kjempefint par sammen, det skal ikke folk undervurdere.

I dag tilhører forholdet med Pilgaard en fjern fortid. Nylig tok hun seg i å se på «Vendela + Petter» på et hotellrom i Bodø uten å tenke videre over at det var eksen hennes hun så på skjermen.

- Han er jo en helt annen i dag, sier Haugersveen, som legger til at det ikke er noe dårlig stemning mellom dem.

BARN OG BRYLLUP: Mari Haugersveen er i dag gift med Andreas Garmark. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BARN OG BRYLLUP: Mari Haugersveen er i dag gift med Andreas Garmark. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Dramatisk fødsel

Mari Haugersveen har også gått videre. I juni giftet hun seg med ektemannen Andreas Garmark i Ski kirke - med 14 gjester til stede. Bryllupsreisen og den store bryllupsfesten er coronautsatt til neste år.

- Tiden som nygift er veldig fin. Det er veldig stas. Folk sier at det ikke blir noe forandring, men jeg synes det. Vi ser hverandre på en litt annen måte. Når man bestemmer seg for å gifte seg, har man valgt hverandre, forklarer Haugersveen.

GIFTET SEG: Mari Haugersveen fikk sin Andreas Garmark i en liten seremoni i juni. Foto: Privat
GIFTET SEG: Mari Haugersveen fikk sin Andreas Garmark i en liten seremoni i juni. Foto: Privat Vis mer

Om knappe to måneder kommer deres første felles barn til verden. Det er noe «Tigerstaden»-profilen gruer seg til. En dramatisk fødsel av sønnen Henry i 2015 har sørget for det.

- Det var en veldig lang prosess. Kroppen var ikke helt på lag, han satt seg fast, og måtte dras ut med sugekopp. Fy faen, det var så vondt. Etter tre forsøk, kom han endelig ut, minnes Haugersveen.

Etterpå fulgte en uke med intensivbehandling der lille Henry måtte få hjelp til å puste. Likevel ser hun fram til å gi Henry, som nå er fem år, en lillebror.

- Kvinner er jo supermennesker når de gjør det der. Det er en ganske kul jobb å bære fram et barn, sier 38-åringen til Se og Hør.

- Skal fortelle om fortiden

Haugersveens merittliste er lang. «Tigerstaden», «Petter elsker Mari» og utallige oppslag i tabloidpressen. 38-åringen har mildt sagt satt spor etter seg i rampelyset. Selv har Haugersveen bestemt seg for å være ærlig med barna om årene da hun var på «alles lepper».

38-åringen vil nemlig ikke at sønnen skal bli overrasket dersom han en dag får høre at det finnes bikinibilder av moren.

- Han kommer sikkert til å synes at det bare er gøy. Men jeg vil at det skal være noe han vet, slik at ingen kan komme og si det til han. Jeg vil ikke at han skal høre det fra noen andre, sier Haugersveen.

2012: Her er de fire damene i «Tigerstaden» samlet i 2012. Foto: Paul S. Amundsen / NTB
2012: Her er de fire damene i «Tigerstaden» samlet i 2012. Foto: Paul S. Amundsen / NTB Vis mer

I dag har hun fortsatt god kontakt med Carina Dahl (35) og Linni Meister (34), som sammen Therese Haugsnes (36) utgjorde de fire «tigerdamene». 38-åringen utelukker heller ikke et tv-comeback - om det skulle passe seg sånn.

Ikke angrer hun på noe av det hun gjorde på skjermen, heller.

- Jeg har aldri tenkt at det var så ille. Man velger jo selv hva man vil vise av seg selv. Men det må passe med familie og jobb. Jeg hadde ikke sluttet i jobben, for å si det slik. Men jeg tviler på at det blir noe comeback med det første.

Å bryte ut av rampelyset og legge om livet har ikke bare vært enkelt, innrømmer Haugersveen - i hvert fall ikke da valget ble tatt.

SJOKK-BELØPET: I programmet «I lomma på SIlje» tar forbsukeøkonom, Silje Sandmæl, en titt på økonomien til kjendiser. Denne uken er det Carina Dahl som står for tur. Vis mer

- Det var en overgang jeg valgte selv, det var jeg som bestemte meg for å få fast jobb og disse tingene. Det var et valg, som jeg kanskje noen ganger har angret litt på. Det var litt vanskelig den gang, sier hun.

Inntil videre er det familieliv hjemme på Sandaker som gjelder.

- Det er ikke så mange som stopper meg på gaten lenger, men det er veldig deilig. Det er et helt annet liv. Jeg har venner som tar meg med på ting, så jeg har et lite innblikk likevel, medgir Haugersveen.

LES OGSÅ: Tjente millioner på boligsalg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer