Angelina Jordan:

Dette gjør hun i dag

Den lille jenta med den unike sangstemmen har blitt stor.

TALENT: Angelina Jordan før «America's got talent: The Campions». Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock/NTB
TALENT: Angelina Jordan før «America's got talent: The Campions». Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn husker henne som den lille barbeinte jenta med en stor, unik sangstemme. Angelina Jordan (16) rørte hele Norge da hun som åtteåring sang seg til seier i «Norske Talenter» i 2014.

I 2020 var hun igjen tilbake på TV-skjermen, og ble omtalt som storfavoritt i «America's Got Talent: The Campions». En hel verden åpnet øynene for den unike stemmen hennes, og hun kom helt til finalen i konkurransen.

Men hvem er egentlig den unge jenta med den store stemmen, og hva gjør hun i dag?

SETTES UT: Vi må konfrontere Iselin Guttormsen med en video vi har kommet over på internett, og det blir hun ganske så flau av. Reporter: Thale Kristensen. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Dette er Angelina Jordan

Jordan er født og oppvokst i Oslo, og har både norsk og amerikansk statsborgerskap.

I tillegg til sangtalentet spiller hun også flere instrumenter, blant annet piano, fiolin og fløyte. Hun er også glad i å tegne og male på fritiden.

I NORGE: Her er Angelina Jordan åtte år og klar for «Norske talenter». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
I NORGE: Her er Angelina Jordan åtte år og klar for «Norske talenter». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Det var artister som Billie Holiday og Louis Armstrong som inspirerte Jordan fra en ung alder. I 2014 fortalte Jordans mor, Sara Astar (38) til «God morgen Norge» at datteren begynte å synge da hun var svært ung.

- Da hun var fem år fortalte hun meg at hun ville at jeg skulle melde henne på talentkonkurranser, sa Astar den gang, før datteren selv sa at hun ville vise frem talentet sitt.

Jordan flyttet til USA for fem år siden, og har fortsatt å jobbe med musikk. I dag bor hun i Los Angeles. Bildet over delte hun nylig på sin Instagram-profil, som har over 270 000 følgere.

Angelina Jordans karriere

Tross sin unge alder har Jordan allerede rukket å skape en karriere mange bare kan drømme om.

Først og fremst vant hun «Norske Talenter» da hun bare var syv år gammel og gikk helt til topps i «America's Got Talent: The campions» seks år senere.

FREDSPRISVINNERNE: Angelina Jordan Astar opptrer for fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi under Redd Barnas fredsprisfest utenfor Nobels Fredssenter i Oslo i 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FREDSPRISVINNERNE: Angelina Jordan Astar opptrer for fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi under Redd Barnas fredsprisfest utenfor Nobels Fredssenter i Oslo i 2014. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer

Samme år som hun vant «Norske Talenter» skjedde det mye i livet til den unge stjernen. Blant annet sang hun «What a wonderful world »for fredsprisvinnerne Malala Yousafzai og Kailash Satyarthi, og fremførte samme sang på det amerikanske talkshowet «The View».

I 2019 ble hun invitert til å synge på konferansen «Brilliant Minds» i Stockholm foran gjester som Barack Obama (60) og Michelle Obama (58), samt det svenske kronprinsesseparet prins Daniel (48) og kronprinsesse Victoria (44).

FIKK SKRYT: Angelina Jordan deltok i «The Champions» i USA og imponerte stort i finalen. Video: NBC «America´s Got Talent» Vis mer

– Det var fantastisk å få synge for en så flott mann som Obama. Jeg hadde en liten samtale med ham, der han sa: «Takk for det du gjør». Han spurte meg «hvordan jeg gjør det», og da svarte jeg bare at jeg ikke gjør noe spesielt, men at jeg bare vil spre kjærlighet med musikken min, sa Angelina Jordan til VG etter å ha sunget foran den tidligere presidenten.

BARBEINT: Angelina Jordan under finalen av «Norske talenter». Foto: Audun Braastad / NTB
BARBEINT: Angelina Jordan under finalen av «Norske talenter». Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer

Men Jordan er ikke «bare» en unik artist. I 2015, da hun var ni år, ga hun ut en bok hun har skrevet selv. «Mellom to hjerter» er basert på en sann historie fra Jordans eget liv, om to unge jenter som lever helt forskjellige liv. I boken gjenforteller Jordan hvordan hun møtte en fattig, foreldreløs jente i Midtøsten.

Det er for øvrig Jordans bestemor, kunstner Mery Zamani (61), som sto for illustrasjonene i boken.

Hvorfor opptrer Angelina Jordan uten sko?

Mange har spurt seg selv hvorfor den unge sangeren alltid opptrer barbeint, og det avslører hun selv i boken sin.

- Da jeg var rundt seks år gammel, så jeg en liten jente på min alder. Jeg ga skoene mine til henne, for hun hadde arr på føttene, og det var veldig kaldt, sa hun, ifølge E! News, og la til:

FINALEKLAR: Norske Angelina Jordan imponerer stort i amerikanske «The Champions». Video: Angelina Jordan / NBC. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

- Så hver gang jeg står barbeint på scenen, blir jeg minnet på alle de barna som ikke har foreldre, klær eller sko. Hun er alltid i hjertet mitt.

Her refererer hun til den unge jenta hun møtte i Midtøsten den gangen for mange år siden.

«Hun ga jenta skoene sine og sverget på å aldri igjen bruke sko på scenen før alle barn i verden har sko», står det på Angelina Jordans offisielle nettside.

Dette gjør Angelina Jordan i dag

Siden karrieren skjøt i været etter «Norske Talenter» har Jordan som nevnt satset på en karriere innen musikk.

I 2020 signerte hun med plateselskapet Republic Records, og der er hun i godt selskap. Plateselskapet huser nemlig også artister som Taylor Swift (32), The Weeknd (32) og Stevie Wonder (72).

Stemmen hennes har rørt en hel verden, og ifølge sin egen nettside har hun over en milliard visninger på YouTube. I tillegg gjør hun det stort på sosiale medier, med nesten 123 000 følgere på TikTok og over 270 000 følgere på Instagram i skrivende stund.

Til tross for at hun er bosatt i USA blir hun snart å se på norske scener igjen. Hun er nemlig en av artistene som skal til «Allsang på grensen »i Halden denne sommeren.

2014: Dagbladet TV møtte «America´s got Talent»-akutelle Angelina Jordan i 2014. Video: Øistein Monsen Vis mer

Hun tar også turen til Sandefjord for konsert, og hun skal dele scenen med artist Jarle Bernhoft (45) og den svenske artisten Jason Michael Robinson Diakité alias Timbuktu (47) i Kongsberg i sommer.

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt med Angelina Jordan, foreløpig uten svar.

LES OGSÅ: Tatt på fersken - blir super­stjerner i USA

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer