Veronica Orderud:

Dette gjør hun i dag

Veronica Orderud kan for første gang avsløre hva hun jobber med.

NY JOBB: Veronica Orderud avslører hva hun gjør nå, etter å ha sonet flere år i fengsel for medvirkning til trippeldrap. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
NY JOBB: Veronica Orderud avslører hva hun gjør nå, etter å ha sonet flere år i fengsel for medvirkning til trippeldrap. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 1999 ble Veronica Orderud (49) dømt for medvirking til et trippeldrap på Sørumsand som rystet Norge. Ekteparet Kristian (80) og Anne Marie Orderud (83), samt deres datter Anne Orderud Paust (47) ble funnet drept i kårboligen på Orderud gård.

Etter å ha sonet to tredjedeler av straffen på 21 år ble hun løslatt i 2015 - som sistemann av de fire som ble dømt. Veronica Orderud har hele veien nektet straffskyld.

Nå har hun levd som en fri kvinne i syv år, og er i dag bosatt på Manglerud i Oslo, sammen med to små hunder. I et nytt intervju med Dagbladet letter hun også på sløret om arbeidslivet.

FEST: TV-profilen Morten Hegseth og ektemannen Anders Riiber ankom Halloween-festen til Petter Stordalen utkledd som Kristin Kirkemo og Veronica Orderud. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Thea Hope Vis mer

Avslører jobb

47-åringen har en mastergrad i religion og samfunn fra Universitetet i Oslo, grunnfag i ledelse, organisasjonslære, juss og helsefag. I tillegg er hun nesten ferdig utdannet veterinær.

I 2019 ble det kjent at Orderud hadde fått seg fast jobb, men det har frem til nå ikke vært kjent hvor. Det kan hun avsløre nå.

- Jeg er rådgiver i NAV, og driver både med saksbehandling og brukeroppfølging. Jeg trives veldig godt, og har fine kollegaer, sier hun til Dagbladet.

Jobben fikk hun etter å ha sendt ut rundt 400 jobbsøknader. Hun forteller likevel at hun ble møtt på en fin måte av kollegaene.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far, nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

- Det er høyt under taket. Jeg har ikke følt et sekund at det at jeg er meg, med min historie, har stått i veien. Jeg har følt at jeg har blitt sett på som en ressurs og en fagperson.

Tok ut skilsmisse

To av de andre som ble dømt i saken, Per Orderud (67) og Kristin Kirkemo Haukeland (48) er i dag ute av fengsel og lever fritt. Sistemann, Lars Grønnerud, døde i 2019, 61 år gammel.

På tidspunktet for trippeldrapet var Per og Veronica gift. Bare måneder etter at de hadde sonet ferdig dommene, opplyste paret at de hadde besluttet å gå hver til sitt.

- Vi informerer herved om at vi er blitt enige om å ta ut skilsmisse etter den lange og tunge tiden vi har vært gjennom, kom det frem i en pressemelding i 2015.

- Skilsmissen har ingen innvirkning på at vi fullt ut vil fortsette å samarbeide med å fremme en begjæring om å gjenåpne straffesaken i samarbeid med våre advokater og privatetterforsker Tore Sandberg.

Ingen av de fire ble dømt for å ha utført drapene.

LES OGSÅ: Nå er hun kreftfri

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer