Lizzie Velásquez:

Dette gjør hun i dag

Hun ble kalt «verdens styggeste kvinne» som 17-åring. Slik går det med Elizabeth Ann «Lizzie» Velásquez.

KJEMPER MOT MOBBINGEN: Lizzie Velásquez har i alle år måttet kjempe mot mobbing - både i virkeligheten og på nett. Foto: John Salangsang / Invision / NTB
KJEMPER MOT MOBBINGEN: Lizzie Velásquez har i alle år måttet kjempe mot mobbing - både i virkeligheten og på nett. Foto: John Salangsang / Invision / NTB Vis mer
Publisert

Bare 17 år gammel opplevde «Lizzie» Velásquez å bli mobbet av «en hel verden». Hun snublet over et YouTube-klipp med navn «verdens styggeste kvinne» - og ble møtt av sitt eget ansikt.

Den nå 32 år gamle kvinnen er født med en kombinasjon av sjeldne sykdommer - Marfan-syndrom og Progeria-assosiert Lipodystrofi.

Førstnevnte betyr at bindevev i kroppen er svakt, og kan påvirke de fleste organer. Sistnevnte er en veldig sjelden sykdom som akselererer aldringsprosessen, og gjør at kroppen ikke lagrer fett.

- Selv om jeg har en veldig liten kropp, lever jeg et veldig normalt liv, sier Velásquez til Yahoo Life.

BODY BIZARRE: I serien «Body Bizarre» møter vi mennesker med helt spesielle og mystiske sykdommer. Video: Rød Løper/Dplay Vis mer

Mobbet siden barnehagen

Allerede da hun begynte i barnehagen som femåring begynte mobbingen. Hun har fortalt at de andre barna så på henne som et «monster», og at hun selv ikke visste at hun var annerledes før da.

Selv om hun tok et oppgjør med mobbingen etter videoen i 2005, skulle det ikke stoppe der. I 2016 gikk hun igjen viralt, denne gangen som et «meme».

«La meg minne dere på at det finnes uskyldige mennesker som blir brukt i slike memes, og som kan scrolle gjennom Facebook og kjenne på en følelse som jeg ikke unner min verste fiende», skrev hun den gang.

Motgangen og mobbingen førte til at Velásquez måtte jobbe hardt med eget selvbilde, og hun valgte å ikke la diagnosene definere henne.

I 2015 kom filmen «A Brave Heart», hvor man fulgte reisen hennes fra å overkomme mobbingen, og å inspirere og motivere til et mer positivt miljø på nett.

SJELDENT: Virsaviya (11), som bor i Florida med familien, er født med en sjelden sykdom. Video: @legendari_love / @virsaviya_art_heart / @little_prince_ervin_joseph / @legenDari_Liquid_Love. Reporter: Ingebjørg Iversen Vis mer

Hun har blant annet vært taler i anerkjente «TED Talk», og lagt ut flere motivasjonstaler på YouTube, hvor hun har nesten en million abonnenter. På Instagram har hun over 700 000 følgere.

- Mitt mål er alltid å minne folk på at uansett hvor annerledes du er, så er du på denne jorda av en grunn, og å være annerledes er unikt. Din mening med livet er der ute og venter på deg, sier hun videre til nettstedet.

Utfordrende å date

Velásquez er også åpen om at det ikke er bare-bare å date med diagnosene hennes. I boken «Dare To Be Kind», som kom ut i 2017, forteller hun at hun alltid stiller seg spørsmålet om motivet bak, når noen viser interesse for henne.

«Denne bekymringen sier nok mer om meg og mine egne usikkerheter, enn det gjør om guttene jeg har datet», står det, ifølge People.

BAR BAKKE: For tre år siden fikk Sarah Elise Kolpus (25) en mystisk sykdom som endret livet hennes totalt. Vis mer

Her skriver hun også om de to forholdene hun tidligere har vært i. Hennes første var en venn fra universitetet, men som aldri utviklet seg til et kjæresteforhold.

«Vi var så utrolig nære i mange år, og fortsatt, et tiår senere, ser jeg tilbake på forholdet vårt og lurer på hvorfor ting gikk som de gjorde. Vi delte en ubestridelig kjemi fra starten, noe som visket ut vennskapslinjene våre», skrev hun.

«Selv om Blake og jeg aldri offisielt var et par, så anser jeg ham som min første kjærlighet».

Siden datet hun en kar ved navn Kyle, som hun møtte på en datingapp. De holdt sammen i nesten et år, men ønsket ulike ting, fortalte hun i boken.

SYKDOM: Realitystjerna ZaraLena Jackson ble rammet av sykdom, som også går ut over utseendet. Video: @zaralenajackson Vis mer

Til Yahoo Life forklarer hun at hun alltid har diagnosene sine i bakhodet når det kommer til dating, som tidligere nevnt.

- Jeg sier automatisk at «ikke stress, jeg har ikke en spiseforstyrrelse». Jeg føler at jeg automatisk må gå i forsvarsmodus, noe jeg ikke må, men som jeg gjør, sier hun.

Hun hyller også foreldrene som har formet henne og gitt henne gode verdier.

LES OGSÅ: Kjendisdatter nekter å skjule sykdommen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer