«A Walk to Remember»:

Dette gjør Hollywood-kjekkasen nå

Shane West har i tillegg til skuespill valgt en annen karriere.

DEN GANG DA: Mandy Moore og Shane West i forbindelse med «A Walk to Remember» i 2002. Foto: Snap Stills / REX / NTB
DEN GANG DA: Mandy Moore og Shane West i forbindelse med «A Walk to Remember» i 2002. Foto: Snap Stills / REX / NTB Vis mer
Publisert

I år er det 19 år siden «A Walk to Remember» sørget for at tårene trillet hos samtlige publikummere i kinosaler verden over.

Filmen, som tar utgangspunkt i det uforutsette kjærlighetsforholdet som oppstår mellom den rebelske, men populære Landon Carter og den konservative, men selvstendige Jamie Sullivan, inneholdt de fleste tenåringsklisjeer en kan komme over, men tok også for seg dyp fortvilelse og bunnløs hjertesorg.

Hovedrolleinnehaverne Shane West (42) og Mandy Moore (36) var henholdsvis 23 og 17 år da filmen ble lansert. Mens sistnevnte har hatt en solid skuespillerkarriere siden, har West derimot holdt en langt lavere profil i offentligheten.

I tillegg til den ovennevnte filmen har han likevel gjort seg godt bemerket i serier som «Akutten», «Nikita», «Salem» og «Gotham».

REBELL: Karakteren til Shane West smeltet mange hjerter for 19 år siden. Foto: Snap Stills / REX / NTB
REBELL: Karakteren til Shane West smeltet mange hjerter for 19 år siden. Foto: Snap Stills / REX / NTB Vis mer

Han har tidligere uttalt i et intervju med Harper's Bazaar at det er spesielt å se tilbake på tiden da «A Walk to Remember» ble spilt inn.

- Det har gått så lang tid, men du vet, det var en fantastisk tid i livet da jeg var så ung, 23 eller 24 tror jeg, og sosiale medier var ikke en greie da. Jeg tror det var en velsignelse, i hvert fall for meg, sa han.

UNGE STJERNER: Shane og Mandy tok Hollywood med storm i 2002. Årene etter har de begge slått seg opp stort som skuespillere. Foto: Snap Stills / REX / NTB
UNGE STJERNER: Shane og Mandy tok Hollywood med storm i 2002. Årene etter har de begge slått seg opp stort som skuespillere. Foto: Snap Stills / REX / NTB Vis mer

Musiker

42-åringen har også satset på musikk siden skuespillerkarrieren satte fart, og i 2016 var han usikker på hva han ville ha satset på om han måtte velge mellom skuespill og musikk.

- (...) Jeg forsøker å gjøre begge deler. Jeg har tidligere sagt at hvis jeg hadde hatt en glasskule og kunne se fremtiden og den sa at «du kan være glad, suksessfull og komfortabel uansett, du kan velge», så hadde jeg kanskje valgt musikk. Det er litt mer frihet i musikken, sa han.

VOKSEN: Shane West i 2015. Foto: Jim Smeal / BEI / REX / NTB
VOKSEN: Shane West i 2015. Foto: Jim Smeal / BEI / REX / NTB Vis mer

Instagram har 42-åringen nesten en halv million følgere. Der deler han flittig innblikk i sin egen hverdag, men også klassiske tilbakeblikk.

Privat har han tidligere blitt koblet til en rekke andre stjerner, blant andre «Step up»-stjernen Jenna Dewan. Duoen skal ha vært et par i to år fra 2003. I dag skal imidlertid kjekkasen være ledig på markedet.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

Han har tidligere også blitt koblet til kollega Mandy Moore, i hvert fall drømte fansen om at duoens kjemi også ville strekke seg utenfor lerretet.

Forelsket

Ovennevnte scenario ble aldri en realitet, og begge skuespillerne har siden den gang vært involvert i ulike forhold på hver sin kant. I et nytt intervju med Entertainment Weekly avslørte likevel Mandy Moore at hun ble forelsket i sin skuespillerkollega da innspillingen pågikk.

HEDRET: Da Mandy Moore fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2019, var Shane West naturligvis til stede. Foto: ENT / Splash News / NTB
HEDRET: Da Mandy Moore fikk en stjerne på Hollywood Walk of Fame i 2019, var Shane West naturligvis til stede. Foto: ENT / Splash News / NTB Vis mer

- Shane var så kul. Alt ved ham, både stilen, måten han røykte sigaretter på og musikken han lyttet til. For meg fremsto han som karakteren han spilte. Det var definitivt en del av meg som falt for ham, sa hun.

Skuespilleren forklarte videre at hun mest sannsynlig lot seg rive med, og at hun hadde vansker for å skille mellom Shane som privatperson og karakteren han spilte.

- Jeg var en 16 år gammel, lettpåvirkelig jente. Jeg var ung og naiv. Jeg følte meg svært heldig, som hadde en person som var villig til å jobbe med meg, og som var tålmodig og forståelsesfull. Han var den perfekte partner når det kom til nettopp dette.

Shane på sin side har tidligere fortalt til Today at han og kollegaen likte hverandre umiddelbart da de møttes første gang.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

LES OGSÅ: - Hun er klippen hans

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer