Tom Stiansen:

Dette gjør han under innspilling

Den som trodde at Tom Stiansen sitter og leser bøker, mens han venter på at deltakerne skal komme til mål i «71 grader nord», tar feil.

DEBUTERER: Vi har vært vant til å se ham som OL-utøver og de senere årene som programleder for «71 grader nord». Torsdag ble det kjent at Tom Stiansen skal lede OL-sendingene på TVNorge. Foto: TV Norge.
DEBUTERER: Vi har vært vant til å se ham som OL-utøver og de senere årene som programleder for «71 grader nord». Torsdag ble det kjent at Tom Stiansen skal lede OL-sendingene på TVNorge. Foto: TV Norge. Vis mer
Publisert

Tom Stiansen (50) er både tidligere alpinist, programleder i «71 grader nord» og kommende OL-programleder for Discovery.

Under innspillingene av «71 grader nord» holder Stiansen seg ofte i bakgrunnen mens deltakerne må slite seg gjennom konkurransene.

Men han er en svært aktiv del av planleggingen og produksjonen av programmet. Han er med på å bestemme hva deltakerne skal gjøre, og konkurrerer også mot deltakerne underveis.

- Ikke «adrenalinjunkie»

Stiansen forteller til Dagbladet at han tester de samme utfordringene som deltakerne skal gjennom.

- Når vi rigger noe heftig, så skal jeg lage promo. Derfor må jeg opp i ringen å teste de kule stuntene. Det er kjempegøy, det er noe mange folk har lyst til å prøve, sier Stiansen.

VINNER: Det var til slutt komiker Henrik Elvestad som stakk av med seieren i «71 grader nord - kjendis». Video: Discovery + Vis mer

Han forteller at det likevel ikke er så viktig for ham å teste utfordringene, men at produksjonen ofte ønsker at han gjør det.

- Jeg er ikke noen høyde eller adrenalinjunkie i det hele tatt. Jeg gjør det mest for produksjonen sin del.

I de siste årene har Stiansen også konkurrert mot deltakerne.

- Det er veldig gøy, og da vet jeg ingenting om hva som skal skje, sier Stiansen. Han mener konkurransen gjør at han får flere av de samme opplevelsene som deltakerne.

- For det første får jeg en helt annen kontakt med deltakerne som jeg er programleder for, også er jeg plutselig på bølgelengde med de og sover i camp med dem. Det synes jeg er skikkelig hyggelig. Det er ikke så viktig for meg å vinne, det er bare gøy å være med på å oppleve det de opplever, og å kjenne litt på å være i boblen.

BRYTER SAMMEN: Det ble litt for mye for Adrian Sellevoll under 71 grader nord kjendis. Vis mer

Går turer

Han forteller om en gang deltakerne skulle gå i underkant av to mil med truger, og trekke en stor pulk. Han betegner ikke en slik tur som et drømmescenario.

- Det å gå på truger to mil i snø, er ikke det jeg drømmer om: Men når det er strålende vær er det vanskelig å holde meg igjen. Om jeg ikke får være med der deltakerne går, så går jeg ofte en tur alene i nærheten - hvis jeg har tid.

Surfet hele året

Noe Stiansen er veldig glad i å holde på med er surfing. Under innspillingene av «71 grader nord» har det også hendt at han har tatt frem surfebrettet. Ifølge egne beregninger surfet han 72 dager i 2020.

- Jeg begynte i januar, men det var corona-år og stille og rolig på mange fronter. Det var litt resultat av corona at jeg surfet. Da holder man god avstand til folk. Jeg hadde en dag i fjor da jeg surfet på Larkollen på formiddagen, så var jeg på ski på kvelden i januar. Da er det bra å bo i Oslo, men det er veldig kaldt da.

NY SESONG: Til høsten er det duket for en ny sesong av «71 grader nord kjendis» med denne gjengen. Video: Rød Løper Vis mer

Den tidligere alpinisten betegner seg som veldig glad i å være ute.

- Jeg pleier å si at jeg har utekontor og det trives jeg veldig godt med.

OL-programleder

På torsdag annonserte Discovery at Stiansen skal være en av deres programledere under sendingene for Sommer-OL i Tokyo.

Det blir dermed hans debut som OL-programleder. Han sier til Dagbladet at det er med skrekkblandet fryd, men at han gleder seg.

- Det er et herlig solid team, og det er veldig spennende å jobbe med sport. Jeg er veldig ydmyk av å få den muligheten gjennom Discovery.

TREKKER SEG: Her trekker Per Heimly seg fra «71 grader nord kjendis» Vis mer

LES OGSÅ: Tvunget til å delta av datteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer