Macaulay Culkin:

Dette gjør han nå

Denne uken fylte den verdenskjente barnestjernen Macaulay Culkin 40 år.

BURSDAGSBARN: Denne uken fylte barnestjernen Macaulay Culkin 40 år. Her er han avbildet i 1992 i anledning filmen «Hjemme Alene 2- forlatt i New York». Foto: NTB Scanpix
BURSDAGSBARN: Denne uken fylte barnestjernen Macaulay Culkin 40 år. Her er han avbildet i 1992 i anledning filmen «Hjemme Alene 2- forlatt i New York». Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

10 år gamle Macaulay Culkin kapret hjerter verden over, da han spilte hovedrollen som den rampete, men likevel bedårende Kevin McCallister i den velkjente familiefilmen «Home Alone», eller «Hjemme Alene», som vi kjenner den.

Culkin startet med skuespill allerede i en alder av fire år. Etter å ha kapret seg små roller i skrekkfilmen «The Midnight Hour» og i tv-serien «The Equalizer», debuterte han på storskjermen i dramafilmen «Rocket Gibraltar». Et år seinere var han også å se i komediefilmen «Uncle Buck».

Men det var altså først med det store gjennombruddet i den første «Hjemme Alene»-filmen i 1990, at han opplevde å bli stjerne over natten.

Siden den gang har rollen som Kevin McCallister forfulgt barnestjernen, som denne uken fylte 40 år.

Forsvant fra rampelyset

I løpet av disse 40 årene skal det imidlertid nevnes at livet ikke bare har gått knirkefritt for seg for den velkjente skuespilleren.

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

Etter suksessen med« Alene Hjemme» spilte Culkin i en rekke filmer i den første halvdelen av 1990-tallet, med hovedroller i blant annet «My Girl» og «Richie Rich» og ikke minst oppfølgeren «Alene Hjemme 2- forlatt i New York».

I tidsrommet 1994 til 2003 ble det derimot stille fra den populære skuespilleren. I samme tidsrom ble han også juridisk frigjort fra foreldrene sine som 14-åring, etter at begge hadde forsøkt å få kontroll over sønnens formue på 17 millioner kroner, da de skilte seg.

BLE STJERNE OVER NATTEN: Macaulay Culkins rolle som Kevin McCallister har forfulgt han siden filmet ble vist for første gang. Foto: NTB Scanpix
BLE STJERNE OVER NATTEN: Macaulay Culkins rolle som Kevin McCallister har forfulgt han siden filmet ble vist for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ville bare ha en liten pause. Jeg ønsket meg en sommerferie som jeg ikke hadde hatt på lenge, uttalte 40-åringen om pausen til Time Magazine i 2001, ifølge US Weekly.

På 2000-tallet gjenopptok Culkin karrieren i teaterstykket «Madame Melville». Seinere gjorde han en gjesteopptreden i «Will & Grace», før han returnerte til film med roller i blant annet «Party Monster», «Saved!» og «Sex and Breakfast ». I 2006 ga han også ut boka, «Junior».

TRAKK SEG UNNA: Etter de velkjente filmene trakk Macaulay Culkin seg unna rampelyset over en lengre periode. Foto: NTB Scanpix
TRAKK SEG UNNA: Etter de velkjente filmene trakk Macaulay Culkin seg unna rampelyset over en lengre periode. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2013 besluttet imidlertid barnestjernen å flytte fokuset til musikken, etter at en video hvor han spiste pizza på YouTube gikk viralt.

I etterkant dannet han rockebandet The Pizza Underground. Bandet ga ut flere musikkvideoer og turnerte i Nord-Amerika og Europa, før de ble splittet i 2018.

STARTET BAND: I en periode spilte Macaulay Culkin i bandet The Pizza Underground, før de ble splittet i 2018. Her avbildet på scenen i 2014 i Chicago. Foto: NTB Scanpix
STARTET BAND: I en periode spilte Macaulay Culkin i bandet The Pizza Underground, før de ble splittet i 2018. Her avbildet på scenen i 2014 i Chicago. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Giftet seg som 17-åring

Det er som nevnt ikke bare om karrieren at Culkin har skapt overskrifter i mediene. Opp gjennom årene har det opptil flere ganger blitt skrevet om hans uberegnelige oppførsel og høyprofilerte forhold.

Som 17-åring giftet nemlig Culkin seg med skuespiller Rachel Miner (40), men paret separerte seg bare to år seinere, ifølge The Guardian.

Culkin har også tidligere vært i et langvarig forhold med Hollywood-stjernen Mila Kunis (37), før han i 2017 innledet et forhold med den tidligere Disney-stjeren Brenda Song (32).

KJÆRESTEN: Disney-stjerna Brenda Song var til slutt dama som kapret hjertet til Macaulay Culkin. De to har vært et par siden 2017. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTEN: Disney-stjerna Brenda Song var til slutt dama som kapret hjertet til Macaulay Culkin. De to har vært et par siden 2017. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utenom kjærlighetslivet har han også fått stor oppmerksomhet. I 2004 ble Culkin arrestert i Oklahoma for besittelse av narkotika.

Culkin ble løslatt mot kausjon, og erklærte seg skyldig året etter. Han ble idømt tre fengselsstraffer, som alle var på ett års betinget fengsel.

Det var etter denne hendelsen at mediene begynte å spekulere på barnestjernens mentale helse.

BLE ARRESTERT: I 2014 ble Macaulay Culkin arrestert for besittelse av narkotika. Foto: NTB Scanpix
BLE ARRESTERT: I 2014 ble Macaulay Culkin arrestert for besittelse av narkotika. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Året etter var 40-åringen et av forsvarets vitner i overgrepssaken mot Michael Jackson, ettersom de to hadde kjent hverandre siden Culkin var liten og han hadde overnattet hos popkongen ved flere anledninger.

Avviste dopryktene

I åra som fulgte distanserte Culkin seg fra media og holdt en lav profil. I 2012 meldte imidlertid den tyske tabloidavisa National Enquirer at han var avhengig av heroin og var døden nær.

Ifølge avisa hadde han bare seks måneder igjen å leve. Culkins talsperson avkreftet disse ryktene og mente saken var svært «fornærmende».

GIKK UT MOT DOPRYKTER: I 2016 så skuespilleren seg nødt til å avvise ryktene om blant annet heroinmisbruk. Foto: NTB Scanpix
GIKK UT MOT DOPRYKTER: I 2016 så skuespilleren seg nødt til å avvise ryktene om blant annet heroinmisbruk. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fire år seinere valgte Culkin å gå ut mot ryktene, spesielt beskyldningene om heroinmisbruk.

- Nei, jeg kastet ikke i meg heroin for 50 000 kroner hver måned eller hva det nå var de sa, sa han til Guardian og la til:

- Det som irriterte meg var at tabloidene vridde og vrengte på det inn i en slags bekymringsforkledning. Nei, dere prøver bare å selge aviser.

I DAG: Macaulay Culkin er snart å se på tv-skjermen igjen, da han kapret en av hovedrollene i den tidende sesongen av «American Horror Story's». Foto: NTB Scanpix
I DAG: Macaulay Culkin er snart å se på tv-skjermen igjen, da han kapret en av hovedrollene i den tidende sesongen av «American Horror Story's». Foto: NTB Scanpix Vis mer

I dag lever derimot Culkin et betraktelig mer rolig liv sammen med samboeren Brenda Song. Førstnevnte har tidligere ikke lagt skjul på at en familieforøkelse i nær framtid ligger i kortene.

- Jeg kommer nok til å putte noen babyer i henne innen kort tid. Jeg mener, vi har jo øvd en del, uttalte han i podkasten «The Joe Rogan Experience».

Snart å se på skjermen igjen

Skuespillerkarrieren har han heller ikke lagt på hylla, da han nylig fikk en av hovedrollene i den tidende sesongen av «American Horror Story's», som etter planen skal sendes i september 2021.

SLO GJENNOM SOM TIÅRING: Ida Maria Dahr Nygaard var jenta som kapret hovedrollen som Lotte i barneskrekkfilmen «Lille Frøken Norge», og ble stjerne over natta. I dag lever hun et helt annerledes liv. Video: VIMEO. Foto: Privat. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Til tross for den enorme suksessen, de skandaløse overskriftene i pressen og en barndom som på ingen måte har vært som de fleste, er Culkin ingen ødelagt mann.

- Folk tror jeg er gal, en klovn, ødelagt eller rar. Og inntil i fjor eller for to år siden satte jeg ikke meg selv i fokus. Så jeg forstår det godt. Men hør her alle sammen: ikke spill overrasket når dere finner ut at jeg faktisk er ganske normal, uttalte han i fjor til The Esquire.

LES OGSÅ: Kjendisdatter overrasker med sjeldent bilde

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer