Harald Rønneberg:

Dette gjør han nå

- Nå hadde livet plass til et slikt prosjekt.

NYTT PROSJEKT: Harald Rønneberg har tatt fatt på nye prosjekter etter «Senkveld». Her sammen med kona Sølvi Haugland under Gullruten i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør
NYTT PROSJEKT: Harald Rønneberg har tatt fatt på nye prosjekter etter «Senkveld». Her sammen med kona Sølvi Haugland under Gullruten i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig delte Harald Rønneberg (45) et bilde på Instagram der han avslørte et stort prosjekt han har drevet med i tiden etter at han ga seg som programleder i TV 2-programmet «Senkveld».

- Drømmer må realiseres, folkens!! Jeg har alltid hatt en drøm om å utvikle og designe hytter for salg. Nå står to stykker klare på toppen av Uvdal Alpinsenter og det er så syyykt spennende, skriver han til bildet.

Med seg på laget har 45-åringen fått kona Sølvi Haugland (46), arkitekt Simen Forsberg (45) og interiørdesigner Halvor Bakke (48), kjent fra TV3-programmet «Eventyrlig Oppussing».

Sammen har de til nå satt opp to hytter i Numedal i Buskerud, i samme område som Rønneberg og kona selv har hytte.

Der har ekteparet sammen med sønnen Ludvik feriert siden 2015.

Det å jobbe sammen med kona på et såpass stort prosjekt, liker han godt.

- Vi er et godt team og har det veldig gøy sammen. Det er vel en grunn til at vi fortsatt er gift på 18. året, sier han.

Nytt eventyr

Rønneberg forteller til Se og Hør at tidspunktet var perfekt for å kaste seg ut på et nytt eventyr nå som han ikke lenger leder «Senkveld» hver uke.

- Nå hadde livet plass til et slikt prosjekt, når ikke hver uke går med til å lage talkshow. I tillegg ble dette området tilgjengelig for utvikling. Så det passet egentlig perfekt.

TAKKET FOR SEG: Harald og Thomas fikk hedersprisen under Gullruten i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør
TAKKET FOR SEG: Harald og Thomas fikk hedersprisen under Gullruten i fjor. Foto: Espen Solli / Se og Hør Vis mer

I innlegget på Instagram skriver Rønneberg at hytteprosjektet var perfekt å gjøre nå, da han snart skal returnere til tv-skjermen. Hva han nå skal gjøre i tv-sammenheng ønsker han ikke å røpe overfor Se og Hør, men han har følgende å si om tiden fremover:

- Thomas og jeg jobber med nye konsepter for TV 2, og gleder oss til å komme tilbake på skjermen etter hvert. Men vi ville ikke løpe rett inn i det første og beste etter 15 fantastiske år med talkshowet.

Thomas Numme og Harald Rønneberg avslører hvem de ønsker å ha på besøk i Senkveld-sofaen. Vis mer

- Båret mye plank

Rønnebergs nye fritidsprosjekt er et resultat av godt teamarbeid, der alle har stått for det de selv er gode på.

- Simen er hjernen bak designet, og Sølvi og Halvor har vært helt rå når det kommer til den siste finishen, sier Rønneberg, og legger til hva hans egen rolle har vært i prosjektet:

- Jeg har ment litt om alt, men er vel mest han som har satt det hele i gang. Og så har jeg lempet mye plank!

Hvorvidt det kommer flere hytter, vil tiden vise.

- Det hadde vært veldig gøy, men vi får først se hvordan dette går. Jeg krysser alt jeg har! sier den tidligere «Senkveld»-programlederen.

Fra "Senkveld med Thomas og Harald" på TV 2 Vis mer

Venner av kronprinsparet

Det var kronprinsparet som først introduserte ekteparet for Uvdal.

Haakon (45) og Mette-Marit (45) kjøpte to hyttetomter i området Brostrudlie i 2007, og året etter sto kronprinsfamiliens nye hytte klar. Etter å ha intervjuet de kongelige ved flere anledninger har Harald Rønneberg utviklet et nært vennskap med Norges tronarvinger.

- Jeg ble først kjent med Uvdal gjennom kronprinsparet, fortalte Rønneberg - som falt pladask for fjellområdet - til Se og Hørs tirsdagsutgave nylig.

Vant hederspris

I mai 2018 gikk den aller siste utgaven av «Senkveld» med Rønneberg og makkeren Thomas Numme (48) på tv. Da kunne duoen se tilbake på hele 30 sesonger av fredagsprogrammet.

I anledning 10-årsdagen til TV2-programmet "Senkveld" ble det en storstilt feiring i Oslo Spektrum. Programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg ble intervjuet i etterkant av showet, det samme ble John Carew og Marion Ravn som også tok del i showet. Vis mer

Arbeidet med talkshowet gikk ikke ubemerket hen, og under Gullruten i 2018 mottok Rønneberg og Numme den gjeveste prisen av dem alle, nemlig selveste hedersprisen.

Året før var det «God Morgen Norge»-kokk Wenche Andersen som fikk prisen.

- Vi er stolte over det vi og gjengen vår har oppnådd, for vi har på ingen måte gjort dette alene. Det er fristende å ta snarveier i denne bransjen, for å få oppslag og oppmerksomhet. Men vi har alltid forsøkt å være det hyggelige fredagsprogrammet man kan slappe av til, fortalte Rønneberg til Se og Hør etter å ha mottatt prisen.

Duoen ledet programmet i 15 år, etter at de tok over for Hans Christian Andersen og Tommy Steine, som var de første programlederne i 2001. I dag er det Stian Blipp og Helene Olafsen som har tatt over stafettpinnen.

GIKK GALT: Det gikk ikke helt som det skulle da TV-profil Harald Rønneberg skulle på hyttetur. Vis mer

LES OGSÅ: Eksens hyllest vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer