Lasse Matberg:

Dette gjør han med premien

«Farmen kjendis»-vinneren har funnet ut hva han skal gjøre med bilen.

VANT: Lasse Matberg vant årets «Farmen kjendis», og fikk dermed en bil til en halv million kroner i premie. Foto: Espen Solli / TV 2
VANT: Lasse Matberg vant årets «Farmen kjendis», og fikk dermed en bil til en halv million kroner i premie. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Publisert

Tidligere i år gikk Instagram-profilen Lasse Matberg (35) helt til topps i årets sesong av «Farmen kjendis». I finalen møtte han Terje Sporsem (44), som han fikk en god tone med inne på gården.

Etter en ni timer lang duell ble det til slutt Matberg som stakk av med den gjeve premien - en bil til en verdi av en halv million kroner. Da Se og Hør snakket med 35-åringen etter at han tok seieren, kunne han imidlertid røpe at han mest sannsynlig ikke ville beholde bilen selv.

Årsaken er et Matberg er sponset av bilmerket Mini, og derfor luftet han tanken om å gi vinnerbilen til familien i Trøndelag, slik at de kan disponere den.

SKADD: Farmen-aktuelle Lasse har tidligere vunnet italienske «Skal vi danse». Under et finalenummer gikk det galt, da han fikk albuen ut av ledd og røk av en muskel i armen. Vis mer

- Satt ut

Og slik ble det.

I et intervju med VG sier Matberg at han har gitt bort «Farmen»-premien til pappa Arne Johan Matberg.

- Hvor gavmilde har jo ikke pappa og mamma vært med meg opp gjennom årene, så det er naturlig for meg å gi noe tilbake som takk for den gode oppveksten, sier Matberg.

«Farmen kjendis»-vinneren fikk overlevert bilen i Stavanger i forrige uke. Etterpå kjørte han helt til Verdal i Trøndelag der faren stolt tok imot den splitter nye bilen, som er av merket Mitsubishi.

- Pappa visste jo ikke at jeg hadde vunnet før finalen gikk på tv, så da jeg på toppen av det ringte og spurte om han ville ha bilen, ble han nok litt satt ut og rørt, sier Lasse Matberg til avisen.

SEIER: Lasse Matberg ble vinneren av «Farmen Kjendis». Vis mer

Faren synes sønnens omtanke er rørende:

- Det er jo raust å bli inkludert og påtenkt i denne sammenhengen, da dette er en premie som Lasse har fortjent etter ærlig arbeid og god innsats inne på «Farmen», sier Arne Johan Matberg til VG.

«Farmen kjendis»-vinneren sier til Se og Hør at det er hyggelig å kunne glede de man er glad i.

- Det er fint å bli hentet i en fresh, moderne og trafikksikker bil hver gang pappa henter meg på Værnes når jeg er hjemme på besøk i Trøndelag, sier 35-åringen.

Helt til topps

Lasse Matberg ble en populær kar i årets sesong av «Farmen kjendis», der han til slutt stakk av med seieren. Han slo kameraten Terje Sporsem i en svært jevn kunnskapskonkurranse.

- Det var et klimaks jeg aldri har kjent makan til. For jeg hadde investert mye mer i dette oppholdet enn jeg egentlig var klar over. Jeg var emosjonelt veldig knyttet til gården, til dyrene og menneskene, sa vinneren til Se og Hør da finalen var avgjort.

«FARMEN»-DRAMA: Et ulovlig møte på førstekjempehytta samme dagen som tvekampen skulle holdes, fikk konsekvenser for Thomas Felberg. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ifølge Matberg varte finalen imellom ni og ti timer, noe som mildt sagt var en prøvelse.

- Da finalen var ferdig var det en så stor lettelse. Det var en himla lang dag. Jeg skulle opp mot kanskje den smarteste og mest praktisk anlagte på gården, og ville krone alt med å levere så godt jeg kunne i finalen, og det klarte jeg, sa han.

LES OGSÅ: Felt igjen: - Gi dere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer