Emil Hegle Svendsen:

Dette gjør han etter at han la opp skikarrieren

33-åringen har gått fra å ha en fullstappet timeplan til å ha enormt mye fritid.

LA OPP: Den tidligere skiskytteren og langrennsløperen Emil Hegle Svendsen kom i april med sjokkbeskjeden om at han skulle legge opp karrieren. Nå avslører han hva han bruker tiden sin på. Her sammen med forloveden, Samantha Skogrand. Foto: NTB scanpix
.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
LA OPP: Den tidligere skiskytteren og langrennsløperen Emil Hegle Svendsen kom i april med sjokkbeskjeden om at han skulle legge opp karrieren. Nå avslører han hva han bruker tiden sin på. Her sammen med forloveden, Samantha Skogrand. Foto: NTB scanpix . Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april sjokkerte den tidligere skiskytteren Emil Hegle Svendsen (33) hele landet da han gråtkvalt meddelte at han skulle legge opp karrieren som skiskytter.

Emil startet sin kometkarriere på starten av 2000-tallet, og har siden den gang briljert innenfor både skiskyting og langrenn.

Siden sjokk-beskjeden i april har Emil og forloveden Samantha Skogrand (29) avslørt at de skal få sitt første barn sammen i vinter, og at de venter en gutt.

En befrielse

Søndag gjestet 33-åringen podkasten «The Kåss Furuseths», med søstrene Else Kåss Furuseth (38) og Cecilie Ramona Kåss Furuseth (34) som programledere.

Der fikk Emil blant annet spørsmål om hva han bruker tiden til etter at han valgte å legge skiene på hylla, og ikke minst hvordan det har vært.

- Det har vært en befrielse. Det å være toppidrettsutøver innebærer en del ting, og det er en del føringer på hvordan livet må være. Det verste er jo at du må si nei til å være med på morsomme ting, forteller Emil i podkasten.

LEGGER OPP: Emil Hegle Svendsen ga seg som skiskytter etter 16 internasjonale titler. 33-åringen annonserte dette under en emosjonell pressekonferanse. Han sa selv at det er en drøm å være idrettsutøver i et land som Norge. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Spiller mye golf

Videre forteller 33-åringen at han ikke har hatt så mye å henge fingrene i etter at han la opp, og at det har resultert i mye fritid.

- Frem til nå har jeg egentlig ikke gjort noen ting, siden jeg slutta etter sesongen i februar. Jeg har jo egentlig ikke hatt noen jobb, og jeg har ikke trent, sier han i podkasten.

Men det er likevel én sport Emil forteller at han har brukt store deler av tiden sin på, nemlig golf. 33-åringen avslører at å spille golf mot andre idrettsutøvere gjør at han klarer å holde konkurranseinstinktet sitt levende.

På spørsmål om hva han skal tjene penger på etter skikarrieren er svaret fra den tidligere skiskytteren usikkert.

- Det lurer jeg også på, jeg tjener jo ingenting nå. Jeg har ikke vært bekymra, men du lurer jo litt på hva du skal ta deg til da, og om du skal få deg en vanlig jobb. Men nå har jeg faktisk tatt en avgjørelse og begynt på skole, forteller Emil i podkasten.

Emil forteller videre at det er mange yngre elever på skolen, men at han har funnet seg en vennegjeng som er jevnaldrende. Vennegjengen kaller seg «gamlingene», forteller han.

Begynte å studere

Til Se og Hør forteller Emil at han studerer en bachelor i entreprenørskap på BI i Nydalen. 33-åringen forteller at overgangen fra å være en velkjent skiskytter til å bli en helt vanlig student har gått veldig fint.

- Det er en litt roligere tilværelse selvfølgelig, men absolutt veldig morsomt. Jeg trives veldig godt, også får vi bare se hvordan det blir når eksamenstiden kommer.

Videre forteller den tidligere skistjernen at det bare har vært positive reaksjoner og tilbakemeldinger fra familie, venner og medstudenter etter at han begynte å studere.

STUDENT: Emil Hegle Svendsen gikk fra å være skiskytter til å studere enteprenørskap på BI. Foto: NTB scanpix
STUDENT: Emil Hegle Svendsen gikk fra å være skiskytter til å studere enteprenørskap på BI. Foto: NTB scanpix Vis mer

Tenker du å skaffe deg en ekstrajobb ved siden av studiene?

- Ja, jeg må jo ha noe å drive med selvfølgelig, men vi får se hva det blir. Jeg har litt forskjellige muligheter, men ingenting som er håndfast enda. Det blir nok bare å fortsette med studiene og se litt på de ulike mulighetene jeg har, sier Emil.

På spørsmål om hvordan det blir å stå på sidelinjen den kommende sesongen, er den tidligere skiskytteren svært positiv.

- Det gleder jeg meg veldig til, å kunne ha muligheten til å se hvordan det går. Jeg skal heie på alle de norske utøverne.

- KUNNE DU...?: Kristian Kjelling fikk spørsmål om han kunne se for seg en fremtid med Samantha Skogrand, hvis de begge var single. Det var bare et av flere pinlige spørsmål under løgndetektortesten i 4-stjerners middag. Video: TVNorge Vis mer Vis mer

Venter en gutt

Det var i august at Samantha og Emil kunne avsløre at de skulle bli foreldre for første gang, og det var Emil som delte nyheten på Instagram.

«En fantastisk sommer er over, men jeg og Samantha Skogrand gleder oss nok enda mer til vinteren … Da blir vi foreldre for første gang», skrev han, etterfulgt av et hjerte.

Drøye 20 dager etter at paret kom med den lykkelige kunngjøringen, avslørte Samantha kjønnet på babyen. Det gjorde hun under en direktesending på Radio 1, der den tidligere TV 2-profilen nå arbeider som programleder.

- Jeg venter en gutt, sprudlet hun på radioen.

Kollegene Siri Kristiansen og Ken Wasenius-Nilsen kom så med sine gratulasjoner til den vordende moren, som også brukte anledningen til å spørre rundt etter fine guttenavn.

Samantha har delt flere bilder av den voksende magen med følgerne sine på Instagram den siste tiden, og flere følger spent med under graviditeten.

Utsatte bryllupet

Paret bekreftet først romansen sin i januar 2014, etter å ha holdt en lav profil rundt romantikken en stund. Samantha jobbet den gang som sportsanker i TV 2, men det var ikke på jobb de to skulle møte hverandre for første gang.

I fjor sommer avslørte Samantha at de to møttes på nett, via sosiale medier. Det skal ha vært Emil som først tok kontakt - og siden den gang har de vært et av landets mest omtalte par.

Det var to dager før julaften i 2016 at paret tok forholdet sitt videre til det neste nivået. Den tidligere skiskytteren gikk ned på kne, og fikk et ja av sin utkårede. Siden den gang er det kommende bryllupet blitt diskutert flere ganger, men paret har bestemt seg for å utsette vielsen.

- Vi hadde satt en dato til sommeren, men vi har nå valgt å utsette det for at jeg skulle få ro til å forberede meg fram mot OL og fokusere 100 prosent på nettopp dét. Nå er det utsatt til 2019, sa Emil til VG i november.

LES OGSÅ: - Jeg er mer nervøs enn Emil

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer