<strong>VARIERT:</strong> «Skal vi danse»-dommer Egor Filipenko har i flere år vært å se som dommer i den populære konkurransen. Før det var han proffdanser i programmet. I disse dager fyller han imidlertid hverdagen med noe helt annet enn dans. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
VARIERT: «Skal vi danse»-dommer Egor Filipenko har i flere år vært å se som dommer i den populære konkurransen. Før det var han proffdanser i programmet. I disse dager fyller han imidlertid hverdagen med noe helt annet enn dans. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Egor Filipenko:

Dette gjør han egentlig

- Vil si jeg er ganske flink.

Publisert
Sist oppdatert

I år som i fjor sitter proffdanser Egor Filipenko (31) bak dommerpanelet i Nydalen, sammen med Tore Petterson (40), Merete Lingjærde (57) og Trine Dehli Cleve (58).

Kvartetten skal både oppfylle og knuse kjendisers ambisjoner om å, i løpet av høsten, mestre dansekunsten. Det er nok ekstra spesielt for Filipenko, som selv har stått på parketten med kjendiser.

Høsten 2012 danset han seg til topps med Hanne Sørvaag (39), og to år etter skjedde det igjen - den gang med Agnete Johnson (25).

«Hele» livet har han danset. Det var faktisk «Skal vi danse»-proffdanser Nadya Khamitskaya som sørget for at han som 16-åring flyttet fra Hviterussland til Norge, for å følge dansedrømmen.

Agnete Kristin Johnsen og Egor Filipenko intervjues rett etter at de har vunnet TV2-programmet "Skal vi danse" i sesongen 2014. Vis mer

Dansende selger

Han har, med andre ord, vært mye i bevegelse. Det har det imidlertid blitt mindre av med årene. På dagtid, når det ikke er «Skal vi danse»-sesong, har Filipenko en helt annen karriere.

- Jeg jobber med å selge biler, forteller han til Se og Hør.

<strong>BILGLAD:</strong> Filipenko jobber til vanlig med å selge biler, noe han stortrives med. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
BILGLAD: Filipenko jobber til vanlig med å selge biler, noe han stortrives med. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

I fem år, parallelt med å dømme kjendisers danseferdigheter, har han stått på Møller i Nedre Romerike og solgt biler fra produsenten Volkswagen. Egor har tidligere åpnet seg om at han i 2015 mistet lappen etter å ha kjørt i fylla.

Promillen ble den gang målt til 2,4, og han ble dømt til å betale en bot på 52 500 kroner, samt å sone 30 dager med fotlenke.

Sertifikatet var han foruten i tre år, før han fikk det igjen i fjor. Omstendighetene til tross, Filipenko har beholdt jobben som bilselger, som han elsker.

- Jeg synes jeg er flink. Volkswagen er fortsatt et godt merke, og det selges bra i Norge. Det er deilig å kunne gjøre noe annet enn bare dans. I tillegg har jeg jo to barn, så jeg har nok å holde fingrene i for tiden, forteller han til Se og Hør nå.

Vis mer

Ikke i pappas fotspor

Sammen med kona Benedicthe Bjerke (30) har han de to sønnene Theo (7) og Ludvig (4). Selv om han også tar enkelte danseoppdrag i ny og ne, er jobben og barna hovedfokuset hans i hverdagen.

31-åringen forteller imidlertid at han ikke har noen store planer om å presse dem inn i karriereveiene han selv har valgt.

- Jeg prøver ikke å få dem inn i dansen. Det er klart at de skal få lov, dersom de synes det er gøy selv, men det er ikke noe krav. Dansemiljøet er lite, og det er vanvittig vanskelig å komme seg opp og frem. I tillegg kan det være litt halvkorrupt i proffdelen av det, sier han, og fortsetter:

- Jeg tenker at de må finne seg noe annet, som for eksempel skisport eller fotball. De skal få velge selv. Det er imidlertid viktig at de finner seg noe aktivt å gjøre. Vi er ikke en familie som sitter stille på sofaen, sier han og ler.

LES OGSÅ: «Hva? Er du gravid igjen?»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer