Amanda Knox:

Dette gjør «Foxy Knoxy» i dag

For 15 år siden ble Amanda Knox et navn hele verden kjente til.

ARRESTERT: Amanda Knox ble arrestert for drapet på romvenninnen i 2009. Hun ble senere frikjent. Foto: Stuar Clark/ Rex/ Shutterstock/ NTB
ARRESTERT: Amanda Knox ble arrestert for drapet på romvenninnen i 2009. Hun ble senere frikjent. Foto: Stuar Clark/ Rex/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. november 2007 markerer starten på det som skulle bli en av 2000-tallets mest omtalte drapssaker - hvor den da 20 år gamle Amanda Knox (35), senere døpt «Foxy Knoxy» av media, var svært sentral.

Bare 21 år gammel ble den britiske studenten Meredith Kercher funnet drept på sitt eget soveromsgulv i den italienske byen Perugia. Hun var halvnaken, halsen var skåret over, og rettsmedisinere kunne konstatere at hun hadde blitt knivstukket hele 47 ganger.

Det var romkameraten Knox som skulle bli mistenkt og arrestert for drapet, til tross for å ha vært den som varslet politiet.

Sammen med sin daværende kjæreste, italienske Raffaele Sollecito, ble Knox i 2009 dømt for drapet, og tilbrakte fire år i italiensk fengsel.

I 2011 ble hun frikjent etter at hun anket, og vendte tilbake til Seattle.

Fant kjærligheten

På Instagram-profilen hennes, kan det se ut til at Knox fremdeles er bosatt i Seattle. I dag jobber hun blant annet for «The Innocence Project», en organisasjon som kjemper for at færre mennesker skal bli uskyldig dømt, skriver InTouch Weekly.

I tillegg jobber 35-åringen som journalist, og har skrevet selvbiografien «Waiting to Be Heard» som kom ut i 2013. Knox medvirket også i en Netflix-dokumentar om drapet i Perugia i 2016.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.