Amanda Knox:

Dette gjør «Foxy Knoxy» i dag

For 15 år siden ble Amanda Knox et navn hele verden kjente til.

ARRESTERT: Amanda Knox ble arrestert for drapet på romvenninnen i 2009. Hun ble senere frikjent. Foto: Stuar Clark/ Rex/ Shutterstock/ NTB
ARRESTERT: Amanda Knox ble arrestert for drapet på romvenninnen i 2009. Hun ble senere frikjent. Foto: Stuar Clark/ Rex/ Shutterstock/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. november 2007 markerer starten på det som skulle bli en av 2000-tallets mest omtalte drapssaker - hvor den da 20 år gamle Amanda Knox (35), senere døpt «Foxy Knoxy» av media, var svært sentral.

Bare 21 år gammel ble den britiske studenten Meredith Kercher funnet drept på sitt eget soveromsgulv i den italienske byen Perugia. Hun var halvnaken, halsen var skåret over, og rettsmedisinere kunne konstatere at hun hadde blitt knivstukket hele 47 ganger.

MODENA: Amanda Knox er tilbake i Italia for første gang siden hun ble frikjent for drapet på sin venninne, Meredith Kercher. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen, Dagbladet TV Vis mer

Det var romkameraten Knox som skulle bli mistenkt og arrestert for drapet, til tross for å ha vært den som varslet politiet.

Sammen med sin daværende kjæreste, italienske Raffaele Sollecito, ble Knox i 2009 dømt for drapet, og tilbrakte fire år i italiensk fengsel.

I 2011 ble hun frikjent etter at hun anket, og vendte tilbake til Seattle.

Fant kjærligheten

Instagram-profilen hennes, kan det se ut til at Knox fremdeles er bosatt i Seattle. I dag jobber hun blant annet for «The Innocence Project», en organisasjon som kjemper for at færre mennesker skal bli uskyldig dømt, skriver InTouch Weekly.

I tillegg jobber 35-åringen som journalist, og har skrevet selvbiografien «Waiting to Be Heard» som kom ut i 2013. Knox medvirket også i en Netflix-dokumentar om drapet i Perugia i 2016.

Ifølge nettstedet skulle aktivisten også finne kjærligheten etter at hun vendte tilbake til USA. Etter å ha datet forfatteren Christopher Robinson siden 2015, giftet de seg i 2020. I dag har ekteparet podcasten «Labyrinths» sammen.

MISTENK HENNE: En av to trailere til den nye Netflix- serien om Amanda Knox. Denne vil få seerne til å mistenke henne som skyldig. Video: Netflix Vis mer

I 2021 kunne paret røpe at de ventet sitt første barn, en måned etter å ha opplevd en spontanabort. I oktober samme år kom datteren Eureka Muse Knox-Robinson til verden.

Vil beskytte datteren

Da datteren ble født, delte Knox et bilde av sitt nyfødte barn, og forklarte samtidig at hun ikke kom til å dele flere bilder av Eureka i sosiale medier, skriver Us Weekly.

«Siden jeg ble frikjent har jeg slitt med å ta tilbake identiteten min og beskytte personene jeg elsker fra å bli utnyttet som tabloidinnhold».

«Jeg vet at jeg ikke 100 prosent kan beskytte datteren min mot den typen behandling jeg har gjennomgått, men jeg gjør så godt jeg kan», skrev hun på Instagram den gang.

AVSLØRER: Vi leker «har/har ikke» med «Ex on the Beach»-aktuelle Mario Riera, og her kommer det frem litt av hvert. Video: Thea Hope / Reporter: Kine Falch Vis mer

I «Labyrinths», utdypte den nybakte moren at datteren «fortjener det personvernet som hun selv ble nektet».

- Kommer til å være fullstendig ærlig

I podkasten «Call Her Daddy», har hun også luftet bekymringene knyttet til eventuelle spørsmål datteren vil ha om hennes fortid, ifølge People.

Knox har kommet frem til at hun ikke vil pakke noe inn, men heller si det som det er når den tid kommer.

DRAPSDØMT: Johanna Möller ble dømt for drapet på sin egen far, nå stiller hun opp i en ny dokumentarserie. Video: Viaplay Vis mer

- Jeg kommer til å ha henne komme frem til sin egen forståelse av saken min. Hun kommer til å vite, ved å være rundt meg, at det er noe ved rettssystemet som man kan stille spørsmål ved. Og når hun er klar, kommer hun til å spørre meg. Og jeg kommer til å være fullstendig ærlig, fortalte hun i podkasten.

Hun innrømmet også at hun vurderte å ikke videreføre etternavnet sitt til datteren, i frykt for at den lille jenta skulle bli assosiert med morens sak.

- Spørsmålet er: Vil jeg omfavne identiteten min, eller vil jeg ikke omfavne identiteten min? Men det er jo ikke noe galt med meg. Verden har alltid oppført seg som om det er noe galt med meg og... det er ikke mitt problem, sa hun, og fortsatte:

- Det er ikke noe galt med meg. Derfor kan datteren min omfavne det at jeg er moren hennes, selv om jeg prøver å beskytte henne fra krefter som er utenfor min kontroll.

LES OGSÅ: Får nettet til å koke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer