<strong>VENTER BARN:</strong> Filip Ingebrigtsen blir pappa for første gang i mars med kona Astrid Mangen Ingebrigtsen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
VENTER BARN: Filip Ingebrigtsen blir pappa for første gang i mars med kona Astrid Mangen Ingebrigtsen. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Astrid og Filip Ingebrigtsen:

Dette gjør Filip for kona

Friidrettsstjernen er visstnok en ekte sjarmør.

Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare fryd og gammen å være gift med en friidrettsstjerne som Filip Ingebrigtsen (26). Med svigerfar Gjert Ingebrigtsen (54) ved roret er medvirkningen i planleggingen av 26-åringens hverdag knapp.

Likevel holder kona Astrid Mangen Ingebrigtsen (25) ut, i likhet med de andre Ingebrigtsen-kjærestene, selv om det betyr mye tid alene.

«Alenemamma»

Det var i november Filip og Astrid kunne avsløre at de venter sitt første barn. Kort tid senere fortalte paret at de venter en jente.

Terminen er satt til mars, fire måneder før OL i Tokyo venter for Filip og de andre brødrene. De ligger allerede i hardtrening opp mot mesterskapet, og det blir ikke mindre i månedene som kommer.

View this post on Instagram

Tenk at vi to skal bli til tre❤️

A post shared by Astrid Mangen Ingebrigtsen (@astridmangeningebrigtsen) on

I et nylig intervju med VG Helg legger ikke Iøpefruene skjul på at store deler av tiden tilbringes uten deres kjære til stede. Astrid er forberedt på at det heller ikke blir stort annerledes etter ankomsten av datteren i mars.

- Da er det jeg som blir alenemor, sier hun spøkefullt til avisen.

Hun blir møtt med latter fra Liva Bjørkja Ingebrigtsen (23) og Elisabeth Asserson (19), som henholdsvis er sammen med Filips brødre Henrik (28) og Jakob Ingebrigtsen (19).

Romantiske sider

Selv om Astrid nok er forberedt på å oppdra datteren delvis alene, legger hun ikke skjul på at Filip er flink til å pleie forholdet.

- Det beste med Filip er at han er veldig snill og omsorgsfull. Han gir komplimenter og er alltid opptatt av at jeg skal ha det bra. Lager middager og spør om han skal gjøre ting for meg. Steller i huset og støvsuger, forteller Astrid til VG Helg.

Han skal også være nøye på å sende kjærlighet hennes vei selv når han er ute på reise.

- Når han er borte, bestiller han både frokost og blomster på døren til meg, forteller hun videre.

Ikke med på planleggingen

Astrid og Henrik giftet giftet seg i Mangen kapell i Aurskog høsten 2018, to år etter at han gikk ned på kne. Nå er ekteparet bosatt i Oslo, langt unna resten av Ingebrigtsen-familien hjemme i Sandnes.

Men selv med fysisk avstand fra trener Gjert, har Astrid uansett ikke full kontroll på den lille familiens hverdag i Oslo. Hun er blant annet ikke delaktig i planleggingen av ektemannens treningshverdag - som ofte kan overskygge andre ønsker og planer.

FRA TRENING TIL FEST: Henrik Ingebrigtsen og kona Liva møtte opp på Elle-fest - bare to dager før Henrik skal i aksjon på Diamond League-stevnet på Bislett. Reporter/video: Jonas S. Hammer / Mariann Habbestad / Dagbladet TV Vis mer

I intervjuet med VG Helg forteller den vordende mammaen at det bare er Ingebrigtsen-brødrene, ikke deres «bedre halvdeler», som får komme med innspill til treningsplanen Gjert setter opp.

Det er ingen hemmelighet at Ingebrigtsen-brødrenes trening overgår alt annet. Filips storebror, Henrik, dro nemlig på trening bare et kvarter etter at kona hadde født. Det fortalte kona Liva til KK i høst.

<strong>GODT GIFT:</strong> I april kan Henrik og Liva feire to år som mann og kone. De giftet seg våren 2018. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør
GODT GIFT: I april kan Henrik og Liva feire to år som mann og kone. De giftet seg våren 2018. Foto: Anders Martinsen / Se og Hør Vis mer

Da Se og Hør møtte Henrik og Liva på magasinet Elles sommerfest i fjor, kunne ekteparet fortelle litt om hvordan de får hverdagen til å gå opp:

- I det daglige går det mest i at Liva gjør alt og at jeg bare bidrar noe. Hun er litt sur på meg når jeg kommer hjem fra treningsleir, for da ødelegger jeg som regel hennes rutiner, sa Henrik Ingebrigtsen da, og la til at han gjerne skjemmer bort døtrene Olivia (3) og Charlotte (1) når han først er hjemme.

At den stolte tobarnsfaren går «all inn» når han først tilbringer tid med barna, er ikke noe kona ser på som noe problem.

- Jeg synes egentlig det er litt greit, og når han har vært hjemme i tre-fire uker, så er jo datteren vår bestevenn med pappa. Men når han er bortreist, så er det meg, skjøt Liva inn.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Se dette innlegget på Instagram

She lifts me up😍

Et innlegg delt av Henrik B. Ingebrigtsen (@ingebrigtsen.henrik)

Ikke alltid lett

Til tross for at brødrene har skaffet seg ekstremt tålmodige kjærester, er det ikke alltid deres strenge treningsregime er enkelt å takle psykisk.

Jakob, den yngste i løpetrioen, og kjæresten Elisabeth møttes på skolen da de var 16 år gamle. Siden har de vært kjærester. Hun erkjenner likevel overfor VG Helg at det er tøft å være sammen med en såpass travel gutt.

- Egentlig er jeg veldig ensom. Jeg føler meg mye alene, sier hun.

Nylig gikk paret til anskaffelse av egen leilighet i Sandnes, etter å ha bodd i kjelleren hos Jakobs foreldre. Selv har Elisabeth bodd i den nye leiligheten i fire måneder, mens Jakob har vært der i omtrent tre uker.

Da er det kanskje ikke så underlig at tilværelsen til tider kan kjennes litt ensom og kjip, selv om du er kjæresten til en av dagens største friidrettsstjerner.

LES OGSÅ: Brukte sjokkbeløp på gaver til kona

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer