Svenske A-Teens:

Dette gjør de nå

Popgruppen A-Teens skilte lag for 15 år siden, men hva gjør medlemmene i dag?

A-TEENS: Den svenske popgruppen A-Teens gjorde det stort på slutten av 90-tallet, men i 2006 gikk de hver til sitt. Foto: Aftonbladet / Sara Ringström / TT / NTB
A-TEENS: Den svenske popgruppen A-Teens gjorde det stort på slutten av 90-tallet, men i 2006 gikk de hver til sitt. Foto: Aftonbladet / Sara Ringström / TT / NTB Vis mer
Publisert

På slutten av 1990-tallet debuterte popgruppen A-Teens – og suksessen ble raskt et faktum. A-Teens gjorde et stort inntrykk på popmusikken under deres nokså kortvarige karriere.

Etter å ha slått seg sammen som et ABBA-hyllestband i 1998, ga Marie Serneholt (38), Dhani Lennevald (37), Sara Lumholdt (37) og Amit Sebastian Paul (38) ut debutalbumet, «The ABBA Generation», i 1999 i hjemlandet Sverige og 2000 kom albumet ut i USA.

Elle og Us Magazine er blant mediene som har omtalt saken.

Suksess albumet inkluderte elleve ABBA-hits med en mer moderne, elektropop-vri. Hits som «Mamma Mia», «S.O.S.» og «Dancing Queen» fikk nå en ny versjon som ble spilt verden over.

Da A-Teens, som først gikk under navnet Abba-Teens, begynte å ta fart startet de samtidig på sitt første album med egne låter, «Teen Spirit».

NORSK TOLKNING: Slik reagerer artistene når TIX tolker "Girl in Oslo" av Bigbang. «Hver gang vi møtes» har premiere på TV 2 lørdag 1. januar kl. 20.00. Musikk/tekst: Øystein Greni. Vis mer

I 2001 kunne fansen kjøpe det splitter nye albumet til popstjernene i butikkene. Firkløveren ga ut enda ett album i 2002, «Pop Til You Drop», som også skulle vise seg og bli det siste albumet til popgruppen.

Den siste albumet skulle viste seg også å bli et vendepunkt for bandet, ettersom albumet kun ble utgikk i USA, et tydelig tegn på at gruppen hadde gjort det stort utenfor hjemlandet. Dette skriver Us Magazine.

Platen inkluderte nye versjoner av Elvis Presleys «Can't Help Falling in Love» og Alice Coopers (73) «School's Out». Senere ga de ut albumet i Europa, denne gangen under tittelen «New Arrival», som var en referanse til ABBAS album« Arrival» fra 1997.

Etter å ha turnert verden rundt med artister som Britney Spears (40) og solgt millioner av album, valgte gruppen til slutt å gå hver til sitt i 2006, og annonserte at de nå ville satse på solokarrierer.

NY PLATE: Musikkartist Margaret Berger ankom den røde løperen i anledning premieren på Aksel Hennies «I onde dager». Reporter: Anniken Aronsen. Video: Celina Morken. Vis mer

Nå har det gått 15 år siden den kjente popgruppen skilte lag, men hvordan har det egentlig gått med Marie, Amit, Sara og Dhani?

Marie Serneholt

Samme år som A-tenåringene delte seg, ga Marie ut debutsingelen «That's the Way My Heart Goes», og like etter kom hennes eget album, «Enjoy the Ride».

I 2009 deltok hun for første gang i Melodifestivalen, og i 2012 deltok hun nok en gang i konkurransen, ifølge svenske Elle.

Men det stoppet ikke der, i 2012 var hun også dommer i den svenske versjon av «The X Factor», og tre år senere deltok hun i svenske «Skal vi danse», hvor hun endte med en andreplass.

Nå kan det virke som at Marie har lagt artistkarrieren på hylla, og i stedet valgt å satse som programleder og influenser.

38-åringen har som influensere flest en podkast. Sammen med venninnen Clara Hallencretz Fares (36) har hun podkasten «Lyckojägarna».

BRUDD FOR KJENDISENE: 2021 har vært året der en rekke norske og internasjonale kjendiser har gjennomgått et brudd. Video: Kine Falch Vis mer

I september 2018 ble Marie og hennes partner Fredric Palmqvist foreldre til tvillingsønnene Philip (3) og Nicholas (3).

Dhani Lennevald

Selv om popgruppen offisielt delte seg i 2006, hadde medlemmene allerede to år tidligere startet å jobbe for seg selv. Dhani kom med sin første og eneste låt alene, «Girl Talk», i 2004.

Han startet deretter en karriere som modell, men nå jobber han faktisk med musikk igjen.

I dag er Dhani den eneste av medlemmene i A-Teens som fremdeles jobber med musikk på heltid. Nå jobber han som låtskriver, produsent og DJ. Sammen med Marc Pilotti (32) jobber han også under navnet DHARC.

Dhani har tidligere jobbet med Avicii, og var blant annet med på å skrive den kjente låten «Without You».

Sara Lumholdt

Som de andre medlemmene av popgruppen ga Sara også ut låter etter at gruppen delte seg. Tilbake i 2007 covret hun blant annet «Physical» av Olivia Newton-John (72).

Etter noen flere coverlåter startet Sara å jobbe som poledance-instruktør, før hun igjen endret karrierevei og ble eventplanlegger. Ifølge Elle har den tidligere popstjernen også vært innom yrker som regnskapsrådgiver, resepsjonist, radioprogramleder og programleder.

SJOKKERENDE: Flere sjokkerende avsløringer om juleklassikerne «Hjemme alene», «Love actually», «The Holiday» og «Elf» Vis mer

I august 2020 fikk 37-åringen sitt første barn sammen med ektemannen Chris Nobel. Familien bor sammen i Postsmouth, England.

Amit Paul

Kort tid etter at A-Teens-bruddet debuterte Amit som soloartist med albumet «Songs In A Key Of Mine». Etter det valgte han imidlertid å legge musikken på hylla og ble student ved Handelshögskolan i Stockholm.

I dag er Amit, ifølge Elle, administrerende direktør i familiebedriften Paxymer. Amit er gift med Unnur Yrr Helgadottir som han også har to barn, Lóa og Jari.

LES OGSÅ: Derfor tok vennskapet slutt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer