«Hannah Montana»:

Dette gjør de nå

15 år etter premieredatoen har gjengen fra «Hannah Montana» kommet en lang vei.

ANNERLEDES: Jason Earles, Emily Osment og Mitchell Musso er blant skuespillerne som var med i serien, men i dag ser de ganske annerledes ut. Her er de på premieren av «Hannah Montana: The Movie» i 2009. Foto: REUTERS /Phil McCarten / NTB
ANNERLEDES: Jason Earles, Emily Osment og Mitchell Musso er blant skuespillerne som var med i serien, men i dag ser de ganske annerledes ut. Her er de på premieren av «Hannah Montana: The Movie» i 2009. Foto: REUTERS /Phil McCarten / NTB Vis mer
Publisert

Det er hele 10 år siden siste episode av den populære serien «Hannah Montana» ble sluppet. Serien, som ble sendt på Disney Channel fra 2006 til 2011, ble verdenskjent og satte i gang karrieren for flere av de involverte skuespillerne.

«Hannah Montana» omhandler dobbeltlivet til tenåringsjenta Miley Stewart, spilt av skuespiller og artist Miley Cyrus (28). Artistens far, Billy Ray Cyrus (59), takket også ja til å spille rollen som far i serien etter at datteren landet hovedrollen.

I serien får vi også møte Miley Stewarts bror Jackson, spilt av Jason Earles (43) og vennene Lily, Oliver og Rico, spilt av henholdsvis Emily Osment (29), Mitchel Musso (29) og Moisés Arias (26).

Bandet Jonas Brothers bestående av de tre brødrene Kevin (33), Joe (31) og Nick Jonas (28) og artist Jesse McCartney (34) er også blant stjernene som gjestet Disney-serien.

SENSUR: Disney+ bekrefter at de har fjernet nakenhet i videoen Splash. Bilder fra Disney. Vis mer

De fleste som vokste opp med «Hannah Montana» forbinder trolig skuespillerne med hvordan de var på den tiden. Men 15 år etter seriens startskudd har imidlertid flere av stjernene gjennomgått store forandringer.

Karrierebytte

Den siste episoden ble sluppet i januar 2011 etter fire sesonger og én spillefilm. I etterkant av serien er flere av skuespillerne nærmest ugjenkjennelige, og mange har byttet ut skuespillerkarrieren med andre hobbyer.

En av skuespillerne som kanskje har forandret seg mest er Moisés Arias (26), naturlig nok ettersom han bare var en tenåring under innspillingen av serien.

Skuespilleren som spilte den slue Rico har nemlig flyttet seg fra å stå foran kamera til bak. 26-åringen har også opparbeidet seg en stjernespekket vennekrets i etterkant av serien.

Instagram-profilen hans får man titt og ofte se bilder av vennegjengen, som blant annet består av supermodell Bella Hadid (24), og søstrene Kendall (25) og Kylie Jenner (23).

I tillegg til Jenner-søstrene, har Arias også blitt god venn med Smith-søsknene, Willow (20) og Jaden (22).

Han legger likevel ikke skjul på fortiden sin, og har tidligere delt et bilde til ære for «Hannah Montana».

Under bildet skrev stjernen: «Surf Shop», som er en referanse til karakteren hans som var manager for Rico's Surf Shop.

Utfordrende karrierestart

Når det kommer til Miley Stewarts fargerike bestevenn Lily Truscott, har Emily Osment (29) ikke lagt skuespillerkarrieren på hyllen riktig enda.

29-åringen har nemlig spilt i flere filmer og TV-serier etter å ha vært Mileys «sidekick» på Disney Channel.

GUDMOR: Mileys gudmor, Dolly Parton, gjorde også en gjesteopptreden i serien, sammen med en rekke andre kjendiser. Foto: Disney Channel / Kobal / REX / NTB
GUDMOR: Mileys gudmor, Dolly Parton, gjorde også en gjesteopptreden i serien, sammen med en rekke andre kjendiser. Foto: Disney Channel / Kobal / REX / NTB Vis mer

«Cyberbully», «Småspioner 2» og «Almost Family» er blant filmene og TV-seriene hun har vært med i. For tiden er hun aktuell med en Netflix-serie sammen med en annen Disney-stjerne, Gregg Sulkin (28).

Livet på privaten får man et innblikk i gjennom skuespillerens Instagram, der hun stadig deler bilder av blant annet familie, venner og hundene sine.

Osment har tidligere delt med fansen hvordan det var å spille inn «Hannah Montana», samt hvilke utfordringer som medfulgte.

Det var på Instagram i fjor Disney-stjernen gikk nærmere inn på hvordan det var å spille inn serien som tenåring.

«Jeg tilbrakte et par hundre fredagskvelder her i stedet for alle andre steder en normal tenåring burde ha vært, og det gjorde at jeg vokste opp fortere enn det jeg kunne forberedt meg selv på», var blant det hun skrev.

Skuespilleren la likevel ikke skjul på at hun var takknemlig for erfaringen og ansvaret hun fikk i ung alder.

- Skape historie

De alle fleste husker kanskje Miley Cyrus best som hovedrollen i serien, men hun er også den som har hatt flest øyne på seg i ettertid.

Selv om det ikke ble noen flere Disney-serier på Miley, fortsatte likevel skuespillerkarrieren en god stund etter seriens slutt.

RING RING: Flere og flere Hollywood-stjerner deler telefonnummeret sitt i sosiale medier for å kommunisere bedre med sine fans. Programleder Kine Falch forsøker å ringe dem. Vis mer

Fansen fikk se henne i filmer som «LOL» og «The Last Song», og hun hadde også en liten gjesteopptreden i Disney-filmen «High School Musical 2».

Mange fikk imidlertid bakoversveis da 29-åringen kastet klærne i musikkvideoene til «Adore You» og «Wrecking Ball» i 2013.

I denne perioden ble den unge stjernen heftig kritisert for sine avkledde musikkvideoer og vågale antrekk, noe hun selv ikke anså som negativt.

Hun fikk spesielt mye refs etter sin VMA-opptreden sammen med Robin Thicke (44) samme år. Hendelsen ble omtalt av blant andre CNN.

FILM: I filmen «Hanna Montana: The Movie» fra 2009 fikk fansen igjen møte skuespillerne fra serien. Her er Emily Osment, Lucas Till og Miley Cyrus avbildet sammen på filmsettet. Foto: Snap Stills / REX / NTB
FILM: I filmen «Hanna Montana: The Movie» fra 2009 fikk fansen igjen møte skuespillerne fra serien. Her er Emily Osment, Lucas Till og Miley Cyrus avbildet sammen på filmsettet. Foto: Snap Stills / REX / NTB Vis mer

- Du ønsker å skape historie, var blant det 29-åringen sa den gang.

Miley har kanskje lagt den blonde parykken på hyllen, men det hindrer ikke den tidligere Disney-stjernen fra å mimre tilbake til sine «Hannah Montana»-dager.

Senest for en uke siden delte «Plastic Hearts»-sangeren en video på Instagram fra da hun sto på scenen som Hannah Montana.

Her sammenlignet hun nåtidens sangkarriere med sin gamle, og i bildeteksten sto det «G2G», som er en forkortelse for «Got to go», eller «må stikke» på norsk.

Sangerens artistkarriere fikk nemlig en ny oppblomstring da hun promoterte sitt nyeste album «Plastic Hearts».

STILBYTTE: Den tidligere Disney-stjernen har flere ganger gjort om på utseendet sitt, og for tiden har hun en blond hockeysveis og en rocka garderobe. Foto: Jordan Strauss / Invision /AP / NTB
STILBYTTE: Den tidligere Disney-stjernen har flere ganger gjort om på utseendet sitt, og for tiden har hun en blond hockeysveis og en rocka garderobe. Foto: Jordan Strauss / Invision /AP / NTB Vis mer

Den nye looken som består av en blond hockeysveis og rocka klær har markert en ny epoke for sangeren. Det nye albumet hennes har blitt svært kritikerrost, og inneholder sanger med blant andre Stevie Nicks (72), Billy Idol (65) og Dua Lipa (25).

BARNESTJERNER: Tidlig på 2000-tallet fikk flere barnestjerner sitt gjennombrudd. Nå har alle blitt voksne - kjenner du dem igjen? Musikk: Epidemic Sound. Bilder: NTB Scanpix / Instagram Vis mer

1 billion avspillinger

Det er ikke bare Miley som har hatt en vellykket sangkarriere, men også faren Billy Ray Cyrus (59).

59-åringen har en lang karriere som countrysanger, og har i dag over åtte millioner månedlige lytter på Spotify.

Selv om store deler av karrieren fant sted på 90- og tidlig 2000-tallet, har sanger som «Achy Breaky Heart» og «I Want My Mullet Back» beholdt sin popularitet gjennom tidene.

FAR: Countrysangeren takket ja til å spille Mileys fiktive far i «Hannah Montana» etter at datteren landet hovedrollen. Her står de sammen på scenen i 2006. Foto: AP Photo / Mark J. Terrill / NTB
FAR: Countrysangeren takket ja til å spille Mileys fiktive far i «Hannah Montana» etter at datteren landet hovedrollen. Her står de sammen på scenen i 2006. Foto: AP Photo / Mark J. Terrill / NTB Vis mer

Senest i 2019 fikk countrystjernen navnet sitt tilbake på hitlistene, etter å ha vært med på en versjon av sangen «Old Town Road» av Lil Nas X.

Den nye versjonen fikk enorm popularitet, og sanket inn over én billion avspillinger på countrysangerens Spotify.

Originalsangen har for øvrig slått rekorden for å være lengst på førsteplassen av Billboards «Hot 100» med hele 17 uker som nummer én.

Det er derfor ingen tvil om at 59-åringen fortsatt erobrer musikkverdenen den dag i dag.

Ny stil

Miley Stewarts venn, Oliver Oken, som ble spilt av Mitchel Musso (29), ble stjerne i en ny Disney-serie kort tid etter at «Hannah Montana» avsluttet.

Serien «To konger» ble nemlig skuespillerens neste store prosjekt, men ble imidlertid lagt ned etter tre sesonger. I ettertid har 29-åringen fortsatt i filmbransjen, og er aktuell med en TV-serie som kommer ut neste år.

Musso har også mimret tilbake til sin tid under «Hannah Montana»-innspillingen på Instagram.

I et innlegg skrev han følgende:

«Moren min fant disse bildene. Det er jeg glad for at hun gjorde, utenom fedoraen (hatt, journ.anm.). Hvem i huleste lot meg gå med en fedora?»

Skuespilleren har også kvittet seg med de lange lokkene fra Disney-dagene, og har nå en kortere sveis.

- Min bonus-familie

Jason Earles (43), som spiller Mileys Stewarts storebror i serien, jobber i likhet med Musso fortsatt som skuespiller.

I «Hannah Montana» spilte han rollen som en 16-åring, mens han egentlig var 29 år gammel, noe som var en betraktelig høyere alder enn de andre skuespillerne.

Etter at serien gikk mot slutten, fortsatte han i Disney ved å jobbe med serien «Kickin' it» frem til 2015.

«OLSENBANDEN JR:» «Olsenbanden jr.» herjet på 2000 tallet, så vi har tatt en prat med Lars Andersen, kanskje bedre kjent som «Benny», for å høre hva han gjør på i dag. Vis mer

I dag får man et innblikk i skuespillerens privatliv på Instagram. Her deler han blant annet bilder sammen med kona Katie Drysen (30).

For å hedre seriens 15 årsdag publiserte Earles en video på Instagram. Her fortalte 43-åringen hvordan opplevelsen var for ham.

«Det var et program som bokstavelig talt betydde alt for meg. Jeg fikk noen av mine bestevenner der», sa han i videoen, og fortsatte:

«Dere var virkelig bonus-familien min i seks år».

LES OGSÅ: Dette gjør Hanson-brødrene i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer