Tokio Hotel:

Dette gjør de nå

De tyske bandet var gjenstand for både kjærlighet og hat i starten av 2000-tallet.

HATET OG ELSKET: Tokio Hotel ble kjent verden over i 2007. Foto: Lionel Cironneau/ AP/ NTB
HATET OG ELSKET: Tokio Hotel ble kjent verden over i 2007. Foto: Lionel Cironneau/ AP/ NTB Vis mer
Publisert

For 10-15 år tilbake var det ikke uvanlig å kaste seg på sofaen og skru på MTV etter en lang skoledag. Skrudde du på skjermen i 2007 kunne du få klassikere som «Umbrella» av Rihanna, Kanye Wests «Stronger» og «Grace Kelly» av Mika.

2007 var også året da det tyske punkrockbandet Tokio Hotel ga ut monsterhiten «Monsoon».

De fikk fans verden over til å lære seg tysk, de solgte ut arenaer og vant haugevis av priser.

Elsket og hatet

Det kom imidlertid med en bakside - Tokio Hotel var bandet «alle» elsket å hate. De fire unge guttene var derfor under stort press både fra den ivrige fansen, samt hatkommentarene som fant deres vei.

I et intervju med svenske Aftonbladet fortalte de i 2010 at det var vanskelig å få nye venner.

- Noen venner er igjen, men fra den dagen vi ble offentlige personer har vi ikke fått noen nye. Det er utrolig vanskelig å stole på folk, og å lære folk å kjenne, sa gitarist Tom Kaulitz (31) da.

SINNSYKT: At halloweenfeiring har blitt en stor greie, også her til lands, er ikke å stikke under en stol. Men dronningen av utkledning er og forblir Heidi Klum. Sjekk den syke forvandlingen. Reporter: Thea Hope. Video: Heidi Klum/Rød Løper Vis mer

Gift med supermodell

Og det er kanskje nettopp ham som er mest kjent for folk i dag. Han giftet seg nemlig med supermodell Heidi Klum (47) i 2019. Paret giftet seg hele to ganger - i jeans, og siden på en luksusyatch i Italia.

Kjærlighetshistorien til Klum og Kaulitz begynte i 2018, etter at paret ble observert mens de kysset under innspillingen av tv-programmet «America's Got Talent».

TREKLØVER: Tom Kaulitz dukker ofte opp med både tvillingbroren Bill og kona Heidi Klum. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB
TREKLØVER: Tom Kaulitz dukker ofte opp med både tvillingbroren Bill og kona Heidi Klum. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP/NTB Vis mer

Under bryllupet var det Bill Kaulitz (31), Toms tvillingbror, som ledet seremonien. Han er ofte å se sammen med broren og kona, både på røde løpere og under Klums årlige Halloween-feiringer.

At de tre har et så nært forhold var imidlertid ikke gitt. Toms to tidligere forhold holdt på å ødelegge forholdet mellom brødrene, og førte til at bandet nesten ble oppløst. Det skriver Bill selv i sin biografi «Career Suicide», som ble utgitt tidligere i år.

Ønsker seg familie

Nå bor de begge i Los Angeles. Da de bodde i hjembyen Hamburg i Tyskland, var fansen så intense at de forsøkte å bryte seg inn i hjemmene deres.

BEKLAGER: Høsten 2018 røpet supermodellen Heidi Klum at hun aldri besvarte en tekstmelding fra rapstjernen Drake, der han ba henne med ut på date. Nå røper hun hos Ellen DeGeneres hvordan han reagerte da hun endelig svarte ham. Vis mer

I biografien åpner Bill også om kjærlighetslivet, noe han tidligere har vært varsom med. Her forklarer han at han er tiltrukket av både jenter og gutter, selv om han ikke vil definere seg som noe.

- Jeg har hatt spennende opplevelser med jenter. Men jeg hadde også et trekantdrama med min beste venn og hans kjæreste, fordi plutselig var jeg forelsket i ham, og han i meg, skriver han ifølge den tyske avisen De24 News.

UGJENKJENNELIG: Det store, svarte håret til Bill Kaulitz fra 2007 er for lengst borte. Nå er det kort og blondt. Her i 2020. Foto Splash News/NTB
UGJENKJENNELIG: Det store, svarte håret til Bill Kaulitz fra 2007 er for lengst borte. Nå er det kort og blondt. Her i 2020. Foto Splash News/NTB Vis mer

31-åringen åpner også om fremtidsdrømmene.

- Jeg er utrolig romantisk og drømmer fortsatt om den store kjærligheten. Jeg bare vet ikke om det er ment for meg, skriver han.

Anonym tilværelse

Det var alltid tvillingbrødrene som ble mest kjent i Tokio Hotel, og dem som opplevde størst press fra fansen.

De to andre medlemmene, Georg Listing (34) og Gustav Schäfer (32) hadde en litt mer anonym tilværelse, og har fortsatt å bo i hjemlandet.

Førstnevnte spiller bass i bandet, og fungerte også som en slags bodyguard for tvillingene helt i begynnelsen av musikkarrieren. Han er fortsatt ganske privat av seg, men legger stadig ut bilder på Instagram - både av seg selv og hunden.

Gustav Schäfer på trommer er den andre i bandet som er godt gift. Han feiret nylig seks års jubileum med kona Linda.

Sammen har de en datter, men trommisen er svært forsiktig med å vise frem familien sin i sosiale medier.

Holder fortsatt på

Selv om det er hele 20 år siden Tokio Hotel ble til, holder guttene fortsatt koken. Senest i februar ga de ut en ny låt - «White Lies».

Det er for øvrig et stykke unna emomusikken de sto for tilbake på 2000-tallet. Det er det ikke alle fra den gamle fanbasen som er like begeistret over.

- Vi vil lage musikk som vi personlig elsker og som er det vi vil gjøre. Det betyr endring, det betyr risiko, sier Tom til American Songwriter.

LES OGSÅ: Kastet bikinitoppen på ferie med sin unge kjæreste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer