De «glemte» Harry Potter-stjernene:

Dette gjør de nå

De var superstjerner da «Harry Potter» rullet over verdens kinolerreter gjennom ti år. Siden har flere forsvunnet fra rampelyset.

SATSET PÅ RAP-KARRIERE: Tom Felton, som spiller Draco Malfoy i «Harry Potter»-filmene, ønsket seg en helt annen karriere etter filmene. Foto: Warnes Brothers/Everett Collection/NTB
SATSET PÅ RAP-KARRIERE: Tom Felton, som spiller Draco Malfoy i «Harry Potter»-filmene, ønsket seg en helt annen karriere etter filmene. Foto: Warnes Brothers/Everett Collection/NTB Vis mer
Publisert

I fjor var det 21 år siden den første «Harry Potter»-boken nådde hyllene, og i 2021 er det også to årtier siden «Harry Potter og De Vises Stein» rullet over lerretet for første gang.

For mange har det også blitt en juletradisjon å dykke inn i magien på Hogwarts.

Gjennom 10 år kunne fansen glede seg over filmkarakterene, og flere av skuespillerne har gjort stor suksess i etterkant av filmserien - som Emma Watson (30) (Hermione Granger), Daniel Radcliffe (31) (Harry Potter) og Robert Pattinson (34) (Cedric Diggory).

MISFORSTÅELSE: Harry Potter-skuespiller Daniel Radcliffe forteller om en hendelse hvor en fremmed mann trodde at han var en uteligger. Vis mer

Flere av skuespillerne i universet var også kjent for offentligheten fra tidligere, som avdøde Alan Rickman (69) (Severus Snape), Maggie Smith (85) (Minerva McGonagall) og Ralph Fiennes (58) (Voldemort).

Til tross for at de åtte filmene ble en gigasuksess, er det imidlertid noen av skuespillerne som har trukket seg tilbake, eller rett og slett blitt glemt.

Startet med birøkt

Den av gulltrioen som har holdt seg mest unna rampelyset de siste årene, er mannen bak Ron Weasley. Rupert Grint (32) har holdt seg til biroller, og har uttalt ved flere anledninger at han har slitt med berømmelsen.

BIE-INTERESSERT: Rupert Grint (32) beskjefter seg for tiden med birøkt. Foto: Erik Pendzich/Shutterstock/NTB
BIE-INTERESSERT: Rupert Grint (32) beskjefter seg for tiden med birøkt. Foto: Erik Pendzich/Shutterstock/NTB Vis mer

- Jeg strever med å huske livet før «Harry Potter». Jeg tror jeg mistet meg selv litt på veien. Med berømmelsen er det som å være karakteren, selv når du ikke er i rollen, fortalte han i fjor sommer til The Sun, ifølge Metro.

Han fortalte også at han har fattet interesse for birøkt, og at han ikke ser bort fra at han kommer til å gi ut sitt eget honningmerke.

I 2012 dukket han også opp i den norske filmen «Into The White». Nå er han aktuell i tv-serien «Servant», en grøsserserie som hadde premiere på Apple TV i slutten av november i fjor.

Ifølge tabloidpressen har han vært i et forhold med skuespiller Georgia Groome (28) i en årrekke. Mirror skriver at de to begynte å treffe hverandre i 2011, og spekulerer på om det foreligger et bryllup i nærmeste framtid.

Paret har imidlertid ikke snakket offentlig om forholdet.

I mai ble for øvrig Grint far til en liten datter. Seks måneder senere gikk 32-åringen «insta official» og røpet navnet på babyen. Hun hadde fått navnet Wednesday.

Ugjenkjennelig

Harry Melling (31) spilte den noe usympatiske karakteren Dudley Dursley, Harrys fetter, i magiuniverset. I dag er han nærmest ugjenkjennelig, og briten har vist seg i flere filmroller. I Netflix-serien «The Ballad of Buster Scruggs» dukker han opp med kraftig sminke, og uten armer og bein.

31-åringen var dessuten nylig å se i Netflix-suksessen «The Queen's Gambit». Her spiller han rollen som en dyktig sjakkspiller fra Kentucky.

Melling gikk også kraftig ned i vekt etter at han ble kjent for «Harry Potter»-fansen.

- Jeg har begynt å spise fornuftig. Jeg gikk fra å veie 102 kilo til å veie 72 kilo, fortalte han til Telegraph i 2009.

GIKK NED 30 KILO: Harry Melling (31) la om livsstilen og ligner i dag lite på Dudley Dursley. Her på filmfestivalen i London i 2018. Foto: NTB
GIKK NED 30 KILO: Harry Melling (31) la om livsstilen og ligner i dag lite på Dudley Dursley. Her på filmfestivalen i London i 2018. Foto: NTB Vis mer

11 år senere holder han seg fortsatt slank. I HBO-serien «His Dark Materials» har han en mindre rolle, noe som har fått oppmerksomhet i internasjonale medier. Entertainment Weekly skriver at 31-åringen har kommet en lang vei siden han dukket opp i «Harry Potter».

I filmene var det Fiona Shaw (62) og nå avdøde Richard Griffiths (65) som spilte foreldrene hans, Harry Potters tanke og onkel.

UBEHAGELIG FAMILIE: Vernon, Dudley og Petunia Dudley gjorde ikke livet lett for Harry Potter. Foto: Warnes Bros/SF Studios/NTB
UBEHAGELIG FAMILIE: Vernon, Dudley og Petunia Dudley gjorde ikke livet lett for Harry Potter. Foto: Warnes Bros/SF Studios/NTB Vis mer

Ville bli rapper

Harry Potters erkefiende - med unntak av Voldemort så klart - var Draco Malfoy, spilt av Tom Felton (33). Da barn så ham som 15 år gammel, kunne de bryte ut i gråt.

I dag er han svært ulik karakteren sin, og i stedet for den striglede, blonde sleiken, har han en mørkeblond rufsete frisyre.

Han har imidlertid bare gode minner fra tiden på Hogwarts, og fortalte Daily Mail i fjor at han gjerne kunne dykket inn i rollen igjen.

- Hvis det kom en ny sjanse til å være med i en ny film, tror jeg vi alle ville grepet sjansen til å være en del av det, sa han.

Tidligere har han imidlertid uttalt at han aldri ønsket seg berømmelse.

- Folk sier til meg at rikdom og berømmelse må ha gjort opp for den manglende barndommen, men å sette en pris på barndom er latterlig, sa han til samme avis.

ULIK ROLLEN: Det er lite ved Tom Feltons utseende som i dag har likhetstrekk med karakteren Draco Malfoy. Foto: Magnus Sundholm/Action Press/REX/NTB
ULIK ROLLEN: Det er lite ved Tom Feltons utseende som i dag har likhetstrekk med karakteren Draco Malfoy. Foto: Magnus Sundholm/Action Press/REX/NTB Vis mer

I 2011 annonserte han til The Sun at han ville satse på en rapperkarriere, men møtte liten suksess på feltet.

I fjor tilbrakte han mye tid med Emma Watson, noe som fikk romanseryktene på gli.

- Hun er en utrolig smart og elskverdig ung dame, så det er alltid hyggelig å treffe på henne, og mimre tilbake til gamle dager, men også å se fremover, var hans kryptiske kommentar til Daily Mail den gangen.

Watson er imidlertid i skrivende stund i et forhold med forretningsmannen Leo Robinton (31).

Felton ser angivelig ut til å være singel.

Også han jobber som skuespiller i dag, men har vært mest å se i biroller i mindre kjente filmer.

I YouTube-serien «Origin» spilte han imidlertid hovedrollen, og på rollelisten finner vi også «Harry Potter»-kollega Natalia Tena (36), som spilte Nymphadora Tonks.

Lever tilbaketrukket

Til tross for at hun var hele 37 år gammel, fikk Shirley Henderson (55) rollen som tenåringsspøkelset Moaning Myrtle i den andre «Harry Potter»-filmen. Fansen fikk også et gjensyn med henne i den fjerde filmen.

- Det tok seks måneder fra jeg var på audition, til jeg fikk rollen. De reiste rundt på skoler for å finne kandidater, for de så etter en faktisk skolejente, har hun uttalt til AV Club.

37 ÅR GAMMEL: Shirley Henderson er her 37 år gammel - i rollen som det 14 år gamle gjenferdet Moaning Myrtle. Foto: Warner Bros/SF Studios/NTB
37 ÅR GAMMEL: Shirley Henderson er her 37 år gammel - i rollen som det 14 år gamle gjenferdet Moaning Myrtle. Foto: Warner Bros/SF Studios/NTB Vis mer

Hun forteller at hun blir mer gjenkjent nå, enn da «Harry Potter» fortsatt gikk på lerretet, og at det som oftest er kvinner i 20-årene som stopper henne for en prat og en selfie.

Den skotske skuespilleren var fra før kjent fra «Bridget Jones' dagbok», og har siden dukket opp i oppfølgerne.

Siden har hun gjort en rekke film og tv-roller, som oftest biroller i britiske produksjoner.

I DAG: Shirley Henderson er nå blitt 55 år, og ligner lite på tenåringsgjenferdet hun spilte for snart 20 år siden. Foto: Dan Wooller/Rex/NTB
I DAG: Shirley Henderson er nå blitt 55 år, og ligner lite på tenåringsgjenferdet hun spilte for snart 20 år siden. Foto: Dan Wooller/Rex/NTB Vis mer

Til tross for at hun har en stødig skuespillerkarriere, har hun likevel ikke bosatt seg i Hollywood. Den single 55-åringen bor i hjemlandet Skottland, og lever et tilbaketrukket liv når hun ikke jobber.

- Jeg tar livet som det faller seg. Hvis jeg ikke får en rolle, går jeg bare ut og gjør litt hagearbeid, forteller hun til Scotsman.

Tror ingen ville ha rollen

Chris Rankin (37) gjorde seg kjent i universet som en av de eldre Weasley-brødrene, skolelyset og regelrytteren Percy. Som 16-åring var han på audition til rollen.

- Jeg ville ikke gå for Harry eller Ron, fordi alle andre kom til å gjøre det. Jeg var for gammel og har rødt hår. Rødt hår betyr Weasley. Jeg antok at ingen andre ville spille ham, har han sagt til Wales Online.

WEASLEY-FAMILIEN: I den andre filmen besøker Harry Potter Weasley-familiens hjem. Til høyre er Chris Rankin, som spiller Percy Weasley. Foto: Warner Bros/SF Studios/NTB
WEASLEY-FAMILIEN: I den andre filmen besøker Harry Potter Weasley-familiens hjem. Til høyre er Chris Rankin, som spiller Percy Weasley. Foto: Warner Bros/SF Studios/NTB Vis mer

Han gikk på universitetet en stund etter at «Harry Potter» var over, men droppet ut til fordel for kunst. I ettertid har han også jobbet bak kamera, som assisterende produksjonskoordinator.

Rankin bor nå i Wales med samboeren Vanessa Beecroft og deres to hunder, Stanley og Boo.

Og til Harry Potter-fansens glede dukker han også jevnlig opp på såkalte «conventions».

I fjor sommer delte han et bilde av seg og «Harry Potter»-medskuespiller David Bradley (78), som spilte vaktmester Argus Filtch, og som siden har vært å se i «Game of Thrones».

LES OGSÅ: Ble tatt for å være uteligger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer