«Sommerhytta»-Christoffer og Michael:

Dette gjør de i dag

Hvordan var det å være med, hvem eier hytta og hva synes de om årets sesong?

FETTERE: Christoffer Wiik og Michael Angelo Justiniano vant den andre sesongen av TV 2-suksessen «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/ TV 2
FETTERE: Christoffer Wiik og Michael Angelo Justiniano vant den andre sesongen av TV 2-suksessen «Sommerhytta». Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Sommerhytta» har blitt en skikkelig publikumssuksess for TV 2. Programmet der fire deltakerpar konkurrerer om å bygge den fineste hytta, ble sendt på TV for første gang i 2017.

Gjennom fem sesonger har TV-programmet bydd på mange rørende og minneverdige øyeblikk.

I sesong to var det fetterne Christoffer Wiik (29) og Michael Angelo Justiniano (37) som gikk seirende ut av konkurransen. I tillegg til å vinne drømmehytta fikk de også et reisegavekort.

Det valgte de imidlertid å gi bort til konkurrentene Mona Moritzen Wenli og datteren Emilie Moritzen Wenli.

STIKKER: Etter en konkurranse i «Sommerhytta» blir Anna og Jone intervjuet, da stikker Anna fra intervjuet. Video: TV 2 Vis mer

- Veldig synd

På spørsmål om hvorfor duoen valgte å gi bort en del av premien til konkurrentene svarer Christoffer følgende til Se og Hør i dag:

- Vi fikk et ekstra godt forhold til de to. Mona ble som en mor for oss. Vi syntes de fortjente gavekortet.

I motsetning til årets sesong, der vinnerparet ble beskyldt for å besitte for mye praktisk kunnskap til at konkurransen kunne bli rettferdig, følte Christoffer og Michael at resten av deltakerne unnet dem seieren.

29-åringen forteller at det var svært god stemning mellom alle parene og at de hadde det mye gøy bak kamera.

- Det var en dans på roser hos oss, det føltes nesten litt ut som en sommerleir. Den beste sommeren i mitt liv, legger han til.

FÅR NOK: Deltakeren i «Sommerhytta» holder på med en konkurransen når noe ikke går som det skal for Anna og Jone. Video: TV 2 Vis mer

Derfor synes han det var trist å se hvordan årets sesong endte, med mye bråk rundt finalen og vinnerparet.

- Jeg synes det er veldig synd at det nesten blir et allianse-preg over det, og at alle går imot vinnerne. Men jeg skjønner også at det blir mye følelser når premien er så stor og man føler konkurransen ikke er rettferdig, mener Christoffer.

Solgte sin del

Christoffer og Michael vant som nevnt sin drømmehytte for tre år siden og kan meddele at de trives svært godt på Lyseren. Overfor Se og Hør kan imidlertid førstnevnte avsløre at han har valgt å selge sin del av hytta.

- Michael har kjøpt meg ut av min del, så det er bare han som eier den nå, forklarer han, noe også Michael bekrefter.

Aldersforskjellen på ni år gjør at de er på litt forskjellige steder i livet, og Christoffer var ikke helt klar for å overta en hytte med alt ansvaret det innebærer.

Det var derfor han som spurte om de kunne gjøre det slik.

KJÆRESTER? Adrian og Christine i «Sommerhytta» snakker om at de andre tror at de er kjærester. Video: TV 2 Vis mer

37-åringen hadde bare to betingelser: Den ene var at han fikk lån fra banken, og den andre var at fetteren skulle komme masse på besøk.

- Den første gikk fint, på den andre har vi litt å jobbe med. Jeg skulle gjerne hatt han der hver helg, jeg er veldig glad i å ha dem på besøk, sier Michael.

Når de ikke er der selv leies hytta ut og interessen er enorm. Det er alt fra turister fra andre siden av verden, til nordmenn på Norgesferie og - selvfølgelig - mange «Sommerhytta»-fans.

Vil kjøpe oppussingsobjekt

I etterkant av «Sommerhytta» har Christoffer merket at han ofte blir kjent igjen og får mye positiv oppmerksomhet, noe han synes er veldig hyggelig.

Han har også tatt med seg det han lærte om blant annet snekring og maling, og forteller stolt at han og kona har kjøpt og pusset opp en leilighet.

- Jeg gjorde mye mer selv enn det jeg hadde trodd på forhånd, også er det litt kult å dra ned på Maxbo og snakke fagspråket, innrømmer den tidligere «Sommerhytta»-vinneren.

LIVREDD: Trude Lium i «Sommerhytta» blir livredd når hun møter på en meitemark. Video: TV 2 Vis mer

Selv om han nå ikke lenger eier hytta de bygde på Lyseren, kan han gjerne se for seg å ha et eget sted en gang i fremtiden.

- Jeg drømmer om å kjøpe et småbruk, gjerne et oppussingsobjekt som jeg kan gyve løs på. Jeg synes det er veldig gøy å pusse opp, understreker han.

Fikk en sønn

Selv om det er mye som har skjedd i årene etter at fetterne deltok på «Sommerhytta», er det nok spesielt én ting som skiller seg ut.

- Jeg har blitt pappa, røper Michael til Se og Hør.

- 10. februar kom Gabriel til verden, og han er verdens fineste gutt. Han er en glad gutt som gråter lite, spiser masse og sover mye, fortsetter en tydelig stolt far, som beskriver tilværelsen som noe «veldig, veldig stort».

- Ettersom det var pandemi og lockdown ble det en veldig fin og naturlig overgang til et roligere liv med et barn. Nå er det helt rart å tenke på livet uten han, innrømmer han.

OPPMERKSOMHET: Anna og Jone som er med i årets sesong av «Sommerhytta», og de har fått mye oppmerksomhet etter deltagelsen. Video: TV 2 Vis mer

Michael forteller at kjæresten tilbringer mammapermisjonen på hytta, og at hele familien elsker å være der.

- Gabriel koser seg så mye der og blir helt vill av å se vannet og alt det grønne gresset.

Den lille familien skal tilbringe store deler av sommeren på Lyseren, som har blitt et skikkelig sommerparadis. Nå gleder Michael seg til å få besøk av fetteren og resten av storfamilien når de har ferie.

LES OGSÅ: Bli med inn - programlederens nye sommerhytte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer