Håndball-VM:

Dette gjør de alltid før kamp

Håndballguttene avslører sine faste ritualer.

RITUALER: Håndballguttene avslører hva de gjør før en viktig kamp. Foto: NTB Scanpix
RITUALER: Håndballguttene avslører hva de gjør før en viktig kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag kveld møter de norske håndballguttene Tyskland i semifinalen i VM. Nettopp dette laget sendte Norge ut av semifinalen i EM i 2016, og håndballguttene jakter nå på revansje.

Før avreise til VM møtte Se og Hør spillerne i Holmenkollen, der de kunne avsløre både forventninger om å stå øverst på pallen, samt hemmeligheter fra livet på håndballandslaget.

Enkelte av landslagsspillerne kunne også avsløre de faste ritualene de har før kamp. Det er nemlig ingen hemmelighet at en rekke idrettsutøvere har enkelte ting de bare gjøre før alvoret slår inn og alles øyne er på dem.

Blant annet har fotballspiller John Arne Riise (38) tidligere uttalt at han tar på seg sko og sokker i en bestemt rekkefølge, mens håndballjentenes landslagstrener Thorir Heigersson (54) i fjor røpet at han alltid hører på musikk før jentene går på banen.

Dusjer alltid før kamp

Espen Lie Hansen (29), som tidligere har avslørt at det er han som har rollen som DJ i garderoben, sier at det er god stemning blant guttene før kamp. Han har selv to ting han alltid gjør før avkast.

Saken fortsetter nedenfor.

DUSJER: Espen Lie Hansen dusjer på hotellet før kamp. Foto: NTB Scanpix
DUSJER: Espen Lie Hansen dusjer på hotellet før kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg pleier alltid å dusje på hotellet før vi drar inn til hallen. Også knyter jeg alltid den høyre skoen min først.

I likhet med Lie Hansen har Magnus Abelvik Rød (21) også ritualer som omhandler påkledning før kampstart.

- Jeg tar på meg skoene og drakten i en spesiell rekkefølge, og jeg tar på meg venstre sko først. Men det er vel det eneste, deler han like før avreise.

Saken fortsetter nedenfor.

PÅKLEDNING: Magnus Abelvik Rød tar alltid på seg skoene og drakten i en bestemt rekkefølge. Foto: NTB Scanpix
PÅKLEDNING: Magnus Abelvik Rød tar alltid på seg skoene og drakten i en bestemt rekkefølge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Abelvik Rød kunne også fortelle at iPaden alltid er med ham på reise, slik at han kan se på serier mellom slagene.

Følger timeplanen

Eivind Tangen (25) har god erfaring fra VM, og har siden han debuterte på landslaget i 2010 representert Norge i to verdensmesterskap, i 2011 og i 2017.

Tangen, som for øvrig venter barn med håndballkollega Stine Skogrand (25), kan fortelle at det ikke blir mye tid til faste ritualer, i og med at dagene under VM har et ganske tettpakket program.

Saken fortsetter nedenfor.

FULLT PROGRAM: Eivind Tangen har ikke tid til ritualer før kamp. Foto: NTB Scanpix
FULLT PROGRAM: Eivind Tangen har ikke tid til ritualer før kamp. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Vi har en timeplan vi følger, så det blir som regel bare mat, trening, mat, sove litt, mat og kamp, uttalte han før avreise.

Han kunne imidlertid fortelle at Espen Lie Hansens musikk er en god forberedelse til kamp, til tross for at låtvalgene ikke alltid er helt på topp.

- Det er mye russelåter fra Drammen som går igjen. Det er egentlig ingen som liker de låtene, men vi har begynt å synes de er fengende fordi vi assosierer dem med å spille kamp, sa 25-åringen.

LES OGSÅ: NRK-profil sparket etter dette

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer