Met-gallaen 2018:

Dette gjør Blake Livelys kjole så spesiell

Skuespilleren ankom - i eget kjøretøy - i spesialsydd kreasjon og smykker til 16 millioner kroner.

TIDKREVENDE: Met-gallaen natt til 8. mai norsk tid var en glamorøs affære. Blake Lively ankom gallaen i en kjole det visstnok skal ha tatt ganske lang tid å brodere. Video: CNN Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Hvert år er det et nytt tema på årets store motebegivenhet, Met-gallaen i New York, som legger retningslinjene for hva kjendisene skal kle seg i.

I år heter vårutstillingen på The Metropolitan Museum of Art «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination», og blir omtalt som den mest kontroversielle hittil på grunn av den religiøse tilknytningen.

Sangstjernen Rihanna (30) troppet opp i et antrekk inspirert av paven, mens Katy Perry (33) like så greit var ikledd gigantiske englevinger.

De to artistene var imidlertid ikke alene om å legge mye planlegging bak antrekkene sine. «Gossip Girl»-stjernen Blake Lively (30) var iført en spektakulær kreasjon fra Versace, med langt slep og intrikate perlebroderier.

Saken fortsetter nedenfor.

SPEKTAKULÆRT ANTREKK: Versace-kreasjonen Blake Lively hadde på seg under mandagens arrangement var dekket av perler og unikt broderi. Foto: NTB scanpix
SPEKTAKULÆRT ANTREKK: Versace-kreasjonen Blake Lively hadde på seg under mandagens arrangement var dekket av perler og unikt broderi. Foto: NTB scanpix Vis mer


Ifølge Vogue måtte faktisk Blake Lively fraktes til arrangementet via en minibuss på grunn av det massive slepet på kjolen.

Hun ankom arrangementet sammen med motedesigner Christian Louboutin (55), mens hun året før kom hånd i hånd med ektemannen Ryan Reynolds (41).

Ifølge Entertainment Tonight var Reynolds opptatt med promoteringen av filmen «Deadpool 2» i Madrid i Spania.

Saken fortsetter nedenfor.

KOM SAMMEN: Hollywood-stjernen ankom motearrangementet sammen med motedesigneren Christan Louboutin. Ektemannen Ryan Reynolds var bortreist, og kunne ikke bli med. Foto: NTB scanpix
KOM SAMMEN: Hollywood-stjernen ankom motearrangementet sammen med motedesigneren Christan Louboutin. Ektemannen Ryan Reynolds var bortreist, og kunne ikke bli med. Foto: NTB scanpix Vis mer

Smykker verdt 16 millioner

Blake Lively er blant dem som tar utstillingen på alvor, og hvert år imponerer hun med sine glamorøse antrekk. I forkant av årets galla røpet hun at hun har et helt spesielt forhold til kjolen hun hadde på seg mandag kveld.

- Dette er favorittkjolen min gjennom tidene. De har allerede jobbet med den i 600 timer, og den er fremdeles ikke ferdig, sa hun til Vogue i mars.

Lively hadde en slags krone på hodet, en passende detalj med tanke på årets tema.

Ifølge People er den 100 karats spesiallagde kronen signert smykkedesigner Lorraine Schwartz.

I tillegg hadde hun på seg et par 30 karats kolombianske smaragd- og diamantøreringer, gullarmbånd og tre diamant- og rubinringer.

Prisen på smykkene ligger på svimlende 16 millioner kroner, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter nedenfor.

NØYE PLANLAGT: Blake Lively hadde på seg smykker verdt 16 millioner kroner, ifølge People. Foto: NTB scanpix
NØYE PLANLAGT: Blake Lively hadde på seg smykker verdt 16 millioner kroner, ifølge People. Foto: NTB scanpix Vis mer

Arrangementet, som er til inntekt for museets kostymeinstitutt, blir ansett som et av verdens mest fasjonable eventer.

Hvert år har gallaen et nytt tema, og de siste årene har vi blant annet sett «Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology», «Punk: Chaos to Couture» og «China: Through the Looking Glass».

Men i år var årets Met-galla tydelig preget av årets tema som var «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination».

Saken fortsetter under videoen:

MERKVERDIG: Temaet på årets vårutstilling på The Metropolitan Museum of Art er «Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination». Det førte til flere merkverdige antrekk. Video: CNN Vis mer

Vil helst style seg selv

Den prisbelønte skuespilleren har nylig uttalt at hun liker å gjøre sin egen styling, noe som er høyst uvanlig i Hollywood.

- Det er nok fordi jeg har kontrollproblemer og et stort ego - det er det ærlige svaret. Jeg liker det bare. Jeg elsker design, og jeg elsker mote, sa 30-åringen til Woman's Wear Daily.

Også da filmstjernen giftet seg med skuespiller Ryan Reynolds i 2012, valgte hun å ta ansvaret for sin egen brudekjole.

Hun samarbeidet imidlertid tett med designere hos det amerikanske moteselskapet Marchesa.

- Blake har en veldig naturlig stil. Jeg har jobbet med henne mange ganger tidligere. Hun har et klart syn på mote og var veldig involvert i kjoleprosessen, sa Georgina Champman, medeier i Marchesa, til Us Magasine i 2012.

Saken fortsetter nedenfor.

Blake og Ryan møtte hverandre for første gang under innspillingen av superheltfilmen «Green Lantern» i 2010, men på den tiden var de begge i andre forhold.

I 2011 kom nyheten om at de var kjærester, og etter en kort intens romanse giftet superparet seg i en hemmelig seremoni året etter.

- Vi var kompiser lenge før vi ble sammen, og det tror jeg er den beste måten å starte et forhold på, har Ryan tidligere uttalt.

De har døtrene James (3) og Ines (1) sammen.

LES OGSÅ: Stjal showet i pave-inspirert design

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer