Stian Barsnes-Simonsen:

Dette gjør «barne-tv-Stian» i dag

Tv-profilen er fortsatt i underholdningsbransjen, men på en ny plattform.

PROGRAMLEDER: Mange kjenner nok Stian Barsnes-Simonsen som barne-tv-programleder. Han jobber fortsatt med underholdning rettet mot barn og unge. Her avbildet i 2009, da han jobbet med serien «De ukjente» på NRK. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: Mange kjenner nok Stian Barsnes-Simonsen som barne-tv-programleder. Han jobber fortsatt med underholdning rettet mot barn og unge. Her avbildet i 2009, da han jobbet med serien «De ukjente» på NRK. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som 19-åring fikk Stian Barsnes-Simonsen (40) sitt store gjennombrudd i underholdningsbransjen, da han sikret seg rollen som pikkoloen Henning Nygaard i TV 2-serien «Hotel Cæsar».

Da hadde han seks år tidligere medvirket i ungdomsprogrammet «U» på NRK, og på samme kanal var han også skuespiller i barne- og ungdomsprogrammet «Midt i Smørøyet» før «Hotel Cæsar»-suksessen.

På bare ett år, fra 1998 til 1999, hadde Barsnes-Simonsen medvirket i om lag 200 episoder av TV 2s dramaserie, før han returnerte til statskanalen. Der ble han værende til 2012, og bemerket seg som programleder for barne- og ungdomsprogrammer som «Smørøyet», «MGPjr», «Amigo» og «De ukjente».

PROGRAMLEDER: Stian Barsnes-Simonsen ledet «MGPjr» i flere år. Her i 2008. Foto: NTB Scanpix
PROGRAMLEDER: Stian Barsnes-Simonsen ledet «MGPjr» i flere år. Her i 2008. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2012 gikk han til TV 2 igjen, og ledet blant annet «Ettermiddagen» gjennom to sesonger. I 2014 gikk han derimot over på produksjonssiden av tv- og medieindustrien, og siden den gang har han holdt seg mer i bakgrunnen av ting.

Nordic Family

Barsnes-Simonsen har imidlertid ikke lagt fra seg den brennende interessen for barne- og ungdomsunderholdning. Da Se og Hør møtte tv-profilen under Universals sommerfest i midten av juni, kunne han fortelle om sine nye prosjekter.

- Jeg er sjef for en ny, norsk barnekanal, Nordic Family, Norges første og eneste barnekanal ved siden av NRK-systemet. Så det er kjempemoro, sier 40-åringen.

NY JOBB: Stian Barsnes-Simonsen er i dag betraktelig mye mindre å se på skjermen enn før. Det er det en grunn til. Her fotografert på Universal-festen i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
NY JOBB: Stian Barsnes-Simonsen er i dag betraktelig mye mindre å se på skjermen enn før. Det er det en grunn til. Her fotografert på Universal-festen i sommer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Så jeg jobber for selskapet Nordic Screens, og brenner jo fortsatt, som jeg alltid har gjort, for barn og unge, og nå er jeg opptatt av å lage kvalitetsinnhold for barn på de plattformene som de faktisk befinner seg på, legger han til, og forteller at den plattformen primært er YouTube.

Selv mener Barsnes-Simonsen at det ikke er mange nok som tar ansvar for å lage godt innhold av kvalitet på denne plattformen, og nettopp derfor har han og teamet hans tatt fatt på den jobben.

- Vi startet for bare tre måneder siden. Men vi er en såkalt «plattformnøytral kanal», noe som vil si at vi også er på RiksTV, og fra høsten av er vi på Get. Så vi sier nå at YouTube er det viktigste, men hva som er den viktigste plattformen om fem år vet vi ikke. Det eneste vi vet er at vi kommer til å være der med vårt innhold.

Brennende interesse

Med andre ord ønsker Barsnes-Simonsen å nå ut til barna der de befinner seg, nettopp fordi de ønsker at innholdet skal nå dem. Hvilken plattform det er, er ikke så viktig, så lenge de er der. Derfor har Nordic Family blant annet laget et musikkprogram basert på appen TikTok.

- Vi har et program som heter «Pop», som er TikTok-basert. TikTok er faktisk det nest største mediet for barn i dag, så vi er nødt til å være der, forklarer 40-åringen.

MANN OG KONE: Stian Barsnes-Simonsen og kona Janicke Barsnes-Simonsen har barna Teodor og Erica. Her er ekteparet avbildet under Gullruten-utdelingen i 2010. Foto: NTB Scanpix
MANN OG KONE: Stian Barsnes-Simonsen og kona Janicke Barsnes-Simonsen har barna Teodor og Erica. Her er ekteparet avbildet under Gullruten-utdelingen i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer

At Barsnes-Simonsen har holdt seg i barne-tv-land, er det ingen tvil om. De siste åra har han jobbet som produsent og salgs- og utviklingssjef i større tv-produksjonsselskapene.

Det å få starte en kanal som er ment å være bygget for fremtiden, beskriver tv-profilen selv som «en drøm».

Eget Youtube-program

Med rollen som sjef og produsent, er Barsnes-Simonsen naturlig nok noe mindre foran kameraet enn han har vært tidligere. Likevel dukker han til tider opp på skjermen, kanskje mer enn planlagt.

- Jeg er litt mer foran kamera enn jeg skulle ønske innimellom, men det er fordi jeg er så lett tilgjengelig, sier han og ler.

Barsnes-Simonsen har også sitt eget program, der han sammen med sønnen Teo (11) leder «Stian og Teo leker med maten». Dette har han skapt som følge av et ønske om å lære barna, Teodor og Erica (6), å få et godt forhold til mat.

- Min «approach» er å se på mat som lego, og hvis vi følger oppskriften så blir det noe fantastisk, og hvis vi følger fantasien kan det bli noe enda mer fantastisk - eller ikke. Så vi har laget én sesong der, som vi har hatt det veldig gøy med, også er det mulig vi skal lage en ny sesong til høsten, hvis vi får tid, sier han.

- Det er jo fordelen når du har din egen kanal, at du kan jo være så mye du vil foran kamera. Men jeg er jo aller mest opptatt av alt det som foregår bak i produksjonen, sier Barsnes-Simonsen.

LES OGSÅ: Fikk krass Pride-kritikk. Nå svarer han

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer