«AF1»:

Dette gjør «AF1»-stjernene nå

Det er 14 år siden vi så dem på skjermen. Slik står det til i dag.

AF1: Mange husker hiphop-gjengen «AF1» fra TV-programmet med samme navn. Foto: Ole Kaland / NRK
AF1: Mange husker hiphop-gjengen «AF1» fra TV-programmet med samme navn. Foto: Ole Kaland / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mange som husker NRK-serien «AF1», som rullet over skjermene i 2008.

Serien fulgte hiphop-gjengen Mira, Nabil, Tariq og Hac, og ballett-danseren Lisa som gjerne ville være med denne gjengen. Med sin fengende musikk fikk serien barn og unge til å synge og danse for 14 år siden, og tall på Spotify viser at sangene fortsatt lyttes til hver måned.

Selv om tiden står stille i TV-serien har skuespillerne naturlig nok blitt voksne siden den fengende, musikal-aktige serien ble spilt inn.

HOVEDROLLENE: Fra venstre Noah Williams, Redwan Mohamed, Cecilie Laursen, Asher Yaseen Naseem og Julie Maria Dahl. Foto: NRK
HOVEDROLLENE: Fra venstre Noah Williams, Redwan Mohamed, Cecilie Laursen, Asher Yaseen Naseem og Julie Maria Dahl. Foto: NRK Vis mer

Se og Hør har tatt en prat med flere av hovedrolleinnehaverne, og samtlige har valgt bort en karriere som skuespiller til fordel for andre prosjekter.

Tar mastergrad i dans

Julie Maria Dahl (26) spilte hiphop-danseren Mira i serien. Senere var hun med i Robert Stoltenbergs (57) TV-serie «Småbyliv» med «AF1»-kollega Cecilie Laursen, men etterhvert rundet hun av skuespillerkarrieren.

MIRA: Julie Maria Dahl driver fortsatt med dans. Foto: Privat
MIRA: Julie Maria Dahl driver fortsatt med dans. Foto: Privat Vis mer

Dans er imidlertid fortsatt en stor del av livet til Dahl. Nå er hun bosatt i London, og tar en mastergrad i dansebevegelsesterapi.

- Selv den dag i dag får jeg en del meldinger på sosiale medier, det virker som om «AF1» fortsatt blir spilt og inspirerer, sier Dahl til Se og Hør.

Serien gikk på TV før sosiale medier var så stort som det er i dag, men hun forteller at hun ble gjenkjent både på nett og på gata.

- Det var veldig hyggelig, men også stressende husker jeg. Jeg var jo så ung, så det var litt spesielt å forholde seg til andre mennesker som så sånn opp til meg.

FEST: «Exit»-produsent Petter Testmann-Koch deler detaljer om innspillingen av den store maskerade-festen i sesong 2. Video: Rød Løper/NRK TV Vis mer

Karakteren Mira, som var en sentral rolle i serien, var en tøff og modig hiphop-danser - noe Dahl kan røpe at ikke er så ulikt henne selv.

- I ettertid har jeg faktisk skjønt at jeg kjente meg litt igjen i karakteren Mira. Hun var rå og tøff og gikk etter det hun ville. De trekkene har jeg veldig i meg også. Mens i Mira fikk jeg tatt det ut skikkelig, og det var gøy. Og så var hun jo så opptatt av gutter, og det har jeg også alltid vært, sier hun lattermildt.

HIPHOP: Julie Maria Dahl (foran) og Cecilie Laursen spilte Mira og Lisa. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK
HIPHOP: Julie Maria Dahl (foran) og Cecilie Laursen spilte Mira og Lisa. Foto: Anne Liv Ekroll / NRK Vis mer

- Folk setter på sangene

Cecilie Laursen (26) spilte en annen sentral rolle i den populære TV-serien, nemlig Lisa - ballettdanseren som ville bli hiphop-danser.

LISA: Cecilie Laursen spilte Lisa. Foto: Privat
LISA: Cecilie Laursen spilte Lisa. Foto: Privat Vis mer

Hun legger ikke skjul på at innspillingen var en morsom periode av livet, men kan fortelle at hun syntes det var rart å se seg selv på TV.

-Jeg husker godt at vi spilte inn sangene i et studio før vi begynte å filme, det var stas! Selve innspillingen var veldig gøy, for vi ble en samlet gjeng og ble gode venner.

- I tiden etter syntes jeg det var rart å se meg selv på TV. Jeg syntes stemmen hørtes så rar ut, ler hun.

Overfor Se og Hør forteller hun at hun «overraskende nok» fortsatt blir gjenkjent, selv om det er 14 år siden innspilling.

- En ting som skjer ofte er at folk setter på sangene, spesielt «Sorry», eller sender snap av at de hører på den på fest. Det er bare hyggelig å få tilsendt! sier hun.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: «Hannah Montana» herjet på Disney Channel for nesten ti år siden, nå er en av stjernen nesten ikke til å kjenne igjen. Video: Se og Hør Vis mer

Også hun har lagt vekk skuespillkarrieren, og forteller at hun til høsten begynner på siste året på Norges idrettshøyskole, hvor hun studerer sports management. Ved siden av jobber hun deltid på treningssenter.

Fra skuespiller til ingeniør

Hiphop-gjengens leder, Tariq, ble spilt av Yaseen Asher (27). Han har gått fra skuespillerkarrieren til fordel for å bli ingeniør, og jobber nå for et tysk selskap - med litt jobb i Tyskland, litt i Norge og «litt rundt omkring», forklarer han.

TARIQ: Yaseen Asher er ingeniør i dag. Foto: Privat
TARIQ: Yaseen Asher er ingeniør i dag. Foto: Privat Vis mer

Han trives veldig godt der han er nå, men vurderte lenge en karriere i underholdningsbransjen da han fortsatt er interessert i musikk og dans.

- Jeg ble ikke skuespiller, men valgte en litt mer sikker vei, sier han og følger opp:

- Jeg hadde sikkert valgt det (skuespill, journ. anm.) hvis jeg hadde visst helt sikkert at jeg kunne leve av det, men nå holder jeg litt på med det på siden isteden. Man må ha tunga rett i munnen og satse 100 prosent hvis det skal gå - og ikke en gang da vet man om man kan leve av det.

27-åringen legger ikke skjul på at det var noe overveldende i perioden etter «AF1», og forteller at han ble gjenkjent overalt.

- Det var «bonanza», hadde sosiale medier vært like stort som i dag kan jeg garantere at jeg hadde hatt noen flere følgere på Instagram, ler han og forteller at det fortsatt tikker inn følger-forespørsler til hans private Instagram-profil.

- Det er fortsatt liv i «AF1». Og det å bli minnet på det 14 år senere, det synes jeg er veldig kult.

LATTERMILD: Jennifer Aniston var spøkefull da hun fortalte om tiden etter «Friends»-avslutningen og bruddet med Brad Pitt. Video: Youtube/Ellentube Vis mer

Han understreker imidlertid at han føler seg ferdig med den delen av livet, og at han ikke er like opptatt av kjendisstatusen «AF1» ga. Likevel er Asher svært stolt over å ha tatt del i serien, og beskriver det som en god periode av livet som han vokste mye på.

Foto: Privat
Foto: Privat Vis mer

Siden sist vi så Asher har livet hans bestått av både oppturer og nedturer, og han forteller at han i 2014 - da han var 18 år - opplevde å miste begge foreldrene sine.

Dermed ble det enda viktigere for 27-åringen, som var i startfasen av ingeniørstudiene på den tiden, å sikre egen fremtid.

- Jeg er veldig glad jeg har søsknene mine, og alt de gjorde for meg den perioden. De holdt meg i sjakk og ledet meg riktig vei. De har vært min støtte, sier han og forteller at han og hans tre søsken er blitt en sammensveiset gjeng han er veldig takknemlig for.

Driver eget firma

25 år gamle Noah Williams spilte Hac i «AF1». Williams er fortsatt i samme bransje, men har imidlertid flyttet seg til andre siden av kameraet.

HAC: Noah Williams har flyttet seg til baksiden av kameraet. Foto: Privat
HAC: Noah Williams har flyttet seg til baksiden av kameraet. Foto: Privat Vis mer

Nå jobber han nemlig som regissør og fotograf, og driver sitt eget firma: Tropical Media House. Ifølge firmaets Instagram har han blant annet fotografert den verdenskjente artisten Asap Rocky (33).

GJENGEN: Fra venstre: Faiza, spilt av Kamilla Aronsen, Mira, spilt av Julie Maria Dahl, Lisa, spilt av Cecilie Laursen, Tariq, spilt av Yaseen Asher, Nabil, spilt av Redwan Mohamed og Hac, spilt av Noah Lchting Williams. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK
GJENGEN: Fra venstre: Faiza, spilt av Kamilla Aronsen, Mira, spilt av Julie Maria Dahl, Lisa, spilt av Cecilie Laursen, Tariq, spilt av Yaseen Asher, Nabil, spilt av Redwan Mohamed og Hac, spilt av Noah Lchting Williams. Foto: Anne Liv Ekroll/NRK Vis mer

Williams fikk tilbud om auditions i ettertid av «AF1», men forteller at han hadde andre ting han syntes var morsommere på den tiden.

Derimot husker han, i likhet med de andre, innspillingsperioden som en morsom opplevelse.

I TV-serien «Søstrene ser på TV» er to skuespiller utkledd som to gamle damer, ser du hvem det er? Vis mer

- Jeg husker også noen av konsertene vi gjorde etter serien, det var «good times», sier han.

I ettertid av serien var det en del som kjente han igjen som den unge, tøffe rapperen Hac, og Williams forteller at det ble litt autografer her og der.

- Jeg blir faktisk overrasket over hvor mange som tar det opp i dag, spiller mye av musikken på fester og sånn. Spesielt de som er to til tre år yngre, de var i den perfekte målgruppen da serien gikk, så morsomt å se hvor mange som fortsatt digger det.

- Blitt forsvensket

Ballettdanseren Faiza er Lisas gode venninne i serien. Hun ble spilt av Kamilla Aronsen (26).

FAIZA: Kamilla Aronsen spilte Faiza. Foto: Privat
FAIZA: Kamilla Aronsen spilte Faiza. Foto: Privat Vis mer

I likhet med Faiza er også Aronsen veldig glad i dans, og hun jobbet som danselærer i flere år både i Oslo og Stockholm - hvor hun nå bor sammen med mannen sin, som hun også venter barn med.

Danselærer-jobben er imidlertid byttet ut med en jobb i bank.

- Jeg trives veldig bra her, og har vel blitt forsvensket etter å ha bodd her i ti år nå, sier hun til Se og Hør.

Etter «AF1» ble det ikke mer TV-skuespill på 26-åringen, men hun kan fortelle at hun derimot har tatt del i opptil flere musikaler og danseforestillinger.

«THE VOICE»: Jørgen Dahl Moe har fått mye oppmerksomhet etter sin opptreden, men det er ikke første gang vi har sett ham på TV. Reporter: Celina Morken. Video: Rød Løper/Steffen Pettersen. TV 2. NRK. Vis mer

Den populære TV-serien ble også sendt i vårt naboland, og det har Aronsen fått merke:

- Det har vært mest overraskende at jeg har blitt kjent igjen flere ganger her i Sverige, serien har jo blitt sendt på SVT. Det er litt morsomt, for da er serien dubbet på svensk og akkurat min karakter har skånsk dialekt.

LES OGSÅ: Dette visste du ikke om «Stranger things»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer