Dette frykter han mest foran finalen

- Hvis de slutter å virke, da er jeg helt fortapt...

VAR NERVØS: - Jeg skal prøve å ikke være så nervøs, for jeg var veldig nervøs sist, innrømmer Didrik Solli-Tangen foran lørdagens finale. Foto: Per Ervland/Seher.no
VAR NERVØS: - Jeg skal prøve å ikke være så nervøs, for jeg var veldig nervøs sist, innrømmer Didrik Solli-Tangen foran lørdagens finale. Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Lørdag er det klart for den norske finalen i Melodi Grand Prix 2010, som finner sted i Oslo Spektrum. Der skal den klassiske sangeren Didrik Solli-Tangen (22) konkurrere mot blant annet A1, Maria Haukaas Storeng og metalbandet Keep of Kalessin.

22-åringen fra Porsgrunn har vært et relativt ubeskrevet blad i norsk musikksammenheng før musikkonkurransen, og debuterte på TV under NRKs innsamlingsaksjon, sammen med fjorårets Eurovision-vinner Alexander Rybak (23).

- Prøver å holde nervene i sjakk
Til Seher.no forteller gullstrupen at han ikke har noen spesiell taktikk foran lørdagens finale, men at han skal prøve å kose seg på scenen og ikke være for nervøs.

- Foreløpig går det bra med nervene, vi får se på lørdag om de fremdeles er i sjakk. Jeg skal prøve å kose meg masse, og jeg skal ikke gjøre noe spesielt annerledes enn sist. Det eneste jeg skal gjøre annerledes, er at jeg skal prøve å ikke være så nervøs som sist.

Ettersom dette er første gang Didrik Solli-Tangen deltar i den store musikkonkurransen, er det mye som er nytt og uvant. Til Seher.no forteller 22-åringen at det blant annet er en tilvenningssak å synge med monitorer i ørene. Og han er ikke i tvil om hva han frykter mest foran lørdagens finale.

- Det er veldig nytt og uvant å ikke høre seg selv direkte, men det er en tilvenningssak. Hvis de slutter å virke, da er jeg fortapt altså. De proppene isolerer så godt, at hvis de detter ut så forsvinner lyden, og da vet jeg ikke om jeg stoler så mye på meg selv at jeg kan synge uten å høre noe.

 
Harde konkurrenter
Årets norske MGP-finale består av en rekke dyktige artister, og Solli-Tangen innrømmer at han synes han står midt i et ordentlig stjernelag.

- Det her er artister jeg hørte på da jeg gikk på ungdomsskolen og VGS, og det er en litt rar følelse å sitte backstage med de - og de er jo helt vanlige. Jeg føler jeg er en normal gutt som sitter blant kjendiser, det er utrolig rart. Jeg synes alle er konkurrenter, men siden Alexander og Keep of Kalessin er før og etter meg, så heier jeg litt ekstra på dem, sier han til Seher.no.

22-åringen mener styrken hans ligger nettopp i låten "My Heart is Yours", som er skrevet at Hanne Sørvåg og Fredrik Kempe.

- Sangen min er nok min styrke. Den er spesielt laget for Grand Prix føler jeg, den er skapt for Grand Prix. Hanne og Fredrik har gjort en utrolig god jobb, og koreografen har gjort en utrolig bra jobb med scenehowet som passer til låta. Selv føler jeg meg kanskje ikke skapt for Grand Prix, og jeg vet ikke om jeg kommer til å være med flere ganger. For det er jo ikke en klassisk konkurranse, og jeg er jo en klassisk sanger. Men jeg vil varmt anbefale Grand Prix for alle, det samholdet man får når man drar rundt er utrolig flott.

- Livet er uforandret
Selv om Porsgrunnsgutten har fått mye omtale i media de siste ukene, føler han imidlertid ikke at livet har forandret seg stort ennå.

- Folk kjenner meg ikke igjen og jeg blir ikke spurt om autografer på gata, så livet mitt er som før. Jeg vet ikke hva som skjer dersom jeg skulle vinne, jeg har egentlig ikke tekt på om jeg skal gå videre eller ikke.

Finalen i årets Melodi Grand Prix ser du lørdag på NRK klokken 19.55.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Se, hans snakker





Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer