«Kompani Lauritzen»:

Dette fikk du ikke se

- Tror vi alle kjente på det, forteller deltakeren. OBS! Denne saken inneholder spoiler.

KOMPANIASPIRANTER: Kompaniaspirantene følger nøye med når befalet forklarer. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KOMPANIASPIRANTER: Kompaniaspirantene følger nøye med når befalet forklarer. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Årets sesong av «Kompani Lauritzen» begynner å nærme seg slutten og allerede neste helg er det duket for den store finalen.

Før den tid skal de seks gjenværende deltakerne imidlertid få testet viljestyrken og overlevelsesevnen ute i villmarken.

Lite mat, lite klær og hardt arbeid begynner etter hvert å tære på motivasjonen til en av deltakerne. Etter en natt ute i skogen, kidnapping og avhør, og ikke minst meningsløs marsj, sier det til slutt stopp for kompanirekrutt Damli.

OBS SPOILER - «KOMPANI LAURITZEN»: Deltakerne må klare seg et døgn alene i skogen, og det blir ikke lettere da de får utdelt dagens middag. Video: TV 2 Vis mer

-Gir opp

- Jeg tror ikke jeg orker mer. Jeg tror jeg er keen på å gi meg. Jeg har bare ikke noe mer krutt å gi, sier en gråtkvalt Tone Damli (34) i episoden.

Kaptein John Hammersmark ber henne om å innta grunnstilling og gi en avmelding der hun skal si «jeg gir opp». Det sitter imidlertid langt inne for sangeren, som bestemmer seg for å bli med videre.

ALVORSPRAT: Tone Damli prøvde å trekke seg flere ganger. Foto: Matti Bernitz / TV 2
ALVORSPRAT: Tone Damli prøvde å trekke seg flere ganger. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Etter en liten stund kjenner hun imidlertid at hun er ferdig.

- Kompaniaspirant 10 Damli gir opp, melder hun til kapteinen, og dermed er hun ute av «Kompani Lauritzen».

«KOMPANI LAURITZEN»: For en av deltakerne ble onsdagens øvelse litt for tøff. Video: TV2/Rød Løper. Reporter: Celina Morken. Klipp: Anna Celine Hanisch. Vis mer

Ikke lenge etter Damli har trukket seg, velger også Ruben Markussen (27) å forlate kompaniet.

- Jeg er veldig stolt over det jeg har klart og derfor kjennes det ikke noe kjipt å ta det valget. Det går fint for min del. Jeg føler jeg har fått den utviklingen som jeg kom hit for å få, og det synes jeg er veldig fint, sier han i episoden.

DOBBELEXIT: Også ruben Markussen valgte å forlate kompaniet. Foto: Matti Bernitz / TV 2
DOBBELEXIT: Også ruben Markussen valgte å forlate kompaniet. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Advarte samboeren

Overfor Se og Hør røper hun at hun hadde prøvd å gi seg flere ganger før hun til slutt reiste hjem.

- Det var kanskje den fjerde gangen jeg prøvde å trekke meg. Men jeg er glad for at jeg ikke gjennomførte det første gangen, fordi da visste jeg at jeg virkelig, virkelig prøvde å ta meg sammen og komme over kneika - men da var jeg så ferdig.

Damli forteller videre at hjemlengselen begynte å melde seg, noe som også gjorde det vanskelig å bite tennene sammen og fortsette.

- Når man tenker tanken om å trekke seg så er man nesten på vei hjem allerede. Da begynner man å tenke på de hjemme og hva som venter deg hjem og glede seg til det, og da er det ganske vanskelig å omstille seg igjen.

Mye av grunnen til at hun ble værende så lenge som hun ble, var fordi hun ønsket å gjøre familien stolte.

«KOMPANI LAURITZEN»: Da Emilie Enger Mehl dro av gårde til TV-innspilling var Senterpartiet i valgkampsinnspurt. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper / Celina Morken Vis mer

- Jeg ville ikke skuffe Markus og Billie som satt hjemme, så jeg fikk ringe Markus så startet jeg samtalen med «nå må du ikke bli skuffa».

Hun understreker imidlertid at hun ikke angrer på avgjørelsen.

SLITEN: Tone Damli forteller at hun var helt ferdig da hun til slutt kastet inn håndkleet. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SLITEN: Tone Damli forteller at hun var helt ferdig da hun til slutt kastet inn håndkleet. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- På det tidspunktet der følte jeg at jeg hadde vunnet alt jeg klarte, og jeg var fornøyd liksom. Jeg kjente at gnisten min var i ferd med å bli helt borte, fra bare fra et døgn tidligere da den var fullstendig til stede. Jeg så på de andre deltakerne at det fortsatt glødet i øynene deres og da tenkte jeg at det var noen andre enn meg som skal skulle vinne denne konkurransen her, og det var helt greit.

Dette fikk du ikke se

«KOMPANI LAURITZEN»: Ruben er tappet for energi og vil trekke seg. Video: TV 2 Vis mer

Det som TV-seerne imidlertid ikke får se på skjermen er en seanse mellom henne, Dag Otto Lauritzen (65) og Kristian Ødegård (48) rett før hun satte seg i bilen og vendte snuten hjemover. Damli forteller nemlig at det ble en tårevåt avskjed.

- Kristian kommer innpå det med barn og sier noe sånn som at «snart skal du få se de igjen» - og da ble han litt følsom. Men jeg stoppet det ganske fort og sa at dette kunne vi ikke prate om for da kom jeg til å knekke fullstendig sammen. Da tror jeg vi alle kjente på det, for det var jo ikke bare jeg som var borte fra barna mine.

-Så du begynte å gråte?

AVSKJED: Kristian Ødegår, Dag Otto Lauritzen og Tone Damli før sistnevnte reiste hjem. Foto: Matti Bernitz / TV 2
AVSKJED: Kristian Ødegår, Dag Otto Lauritzen og Tone Damli før sistnevnte reiste hjem. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Jajaja, det var ikke nye hold i den jenta her da, ler tobarnsmoren.

Denne seansen er imidlertid ikke å se i episoden som sendes på TV. Se og Hør har derfor vært i kontakt med TV 2 for å høre om det stemmer, og i så fall hvorfor de valgte å klippe vekk dette øyeblikket.

- Vi kommenterer ikke detaljer rundt enhver hendelse som ikke blir vist på TV, forteller pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl.

LES OGSÅ: Avslører reality-«nei»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer