«Mesternes mester»:

Dette fikk du ikke se

«Mesternes mester»-finalen gikk overhodet ikke så knirkefritt som det så ut til på skjermen.

«MESTERNES MESTER»: Dette fikk du ikke se på TV i finalen av «Mesternes Mester». Vis mer
Publisert

ARENDAL/OSLO (Se og Hør): Ti idrettsutøvere. Ti programmer. Én etter én har de mest kondisjonstrente, sterke og hardbarka heltene røket ut, før bare to mann sto igjen i den store finalen.

På omtrent elleve minutter ble det hele avgjort - på tv - da Aksel Lund Svindal kunne heve pokalen og kalle seg «Mesternes mester».

Selve finaleøvelsen tok riktignok mye lenger tid i virkeligheten - faktisk over 40 minutter.

Mer om det senere.

KNUSER REKORD: Aksel Lund Svindal knuser rekord i «Mesternes Mester». Video: NRK Vis mer

Det var nemlig ikke det eneste merkverdige som skjedde. Flere andre ting fikk nemlig aldri være med ut av klipperommet, og som de idrettsglade nordmennene vi er, liker vi jo ikke akkurat å gå glipp av noe. Derfor kan vi i Se og Hør nå røpe flere ting som ikke ble vist på tv-skjermen under den intense finalen fredag kveld.

  • Se video øverst i saken!

Stoppet konkurransen

Mens svetten spruta for både Svindal og motstander Håvard Tvedten, fikk de på et tidspunkt en «pause» under finalen.

JOBBA PÅ: Det måtte flere til verks da det siste hinderet ble ødelagt og måtte fikses. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
JOBBA PÅ: Det måtte flere til verks da det siste hinderet ble ødelagt og måtte fikses. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

På siste øvelse, hvor de skulle skyte med en stor sprettert ned i en blink, ble nemlig blinken ødelagt, noe som resulterte i at snekkerteamet måtte finne frem både drill og skruer til verks og at konkurransen ble stoppet.

Dermed fikk også de to finalistene seg en velfortjent pustepause, for de ble nemlig stående stille akkurat der de befant seg i løypa, idet produksjonen valgte å gripe inn.

«PAUSE»: Slik så det ut mens snekkerne fikset banen. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør
«PAUSE»: Slik så det ut mens snekkerne fikset banen. Foto: Henriette Eilertsen / Se og Hør Vis mer

Ball på avveie

En i crewet måtte også sette opp farten da den ene ballen kom på avveie, og fikk seg dermed trolig en litt uventet treningsøkt. Midt under konkurransen trillet nemlig den 80 kilo tunge ballen ut i sjøen, noe man faktisk kan se i episoden.

Det man derimot ikke får se er hvordan en fra produksjonen løper ut i vannet for å stoppe ballen. På dette tidspunktet ble ikke konkurransen stoppet.

STOPPET BALLEN: Mens Aksel og Håvard ga alt på siste hinder, måtte en fra crewet stoppe den ene ballen fra å dra til sjøs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STOPPET BALLEN: Mens Aksel og Håvard ga alt på siste hinder, måtte en fra crewet stoppe den ene ballen fra å dra til sjøs. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Måtte få legehjelp

Idet fyrverkeriet gikk av og Aksel Lund Svindal endelig kunne heve seierspokalen, kom de utslåtte deltakerne løpende mot han og Tvedten for å feire vinneren.

Lite visste nok orienteringsløper Anne Margrethe Hausken Nordberg hva hun hadde i vente. Idet deltakerne hiver Svindal opp i luften for å hylle ham, får nemlig Nordberg pokalen rett i pannen, får et kutt over øyet og begynner å blø.

EN SMELL: Anne Margrethe fikk pokalen i ansiktet idet deltakerne skulle hylle vinneren.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
EN SMELL: Anne Margrethe fikk pokalen i ansiktet idet deltakerne skulle hylle vinneren.Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Kort tid senere får hun legehjelp og blir stripset sammen igjen.

- Det var en pokal som ble viftet med. Jeg har ikke sett det selv ennå, men tror ikke det er så alvorlig, sier Nordberg til Se og Hør i etterkant.

LAPPET SAMMEN: Slik så det ut etter at orienteringsproffen hadde fått lappet sammen kuttet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LAPPET SAMMEN: Slik så det ut etter at orienteringsproffen hadde fått lappet sammen kuttet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Hun forteller videre at hun merket at hun hadde fått seg en trøkk, og så at hun hadde blod på hendene da hun kjente på det.

- Men om det blir en liten kul og et kutt, så er det ikke noen varige mén, fortsetter hun, og legger til at sykepleieren raskt var på plass og hjalp henne.

Historisk finale

Tilbake til den vanvittige lange finalen: Ifølge programleder Dag Erik Pedersen er det faktisk den lengste i «Mesternes»-historien.

TIL TOPPS: Aksel Lund Svindal med programleder Dag Erik Pedersen og konkurrent Håvard Tvedten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TIL TOPPS: Aksel Lund Svindal med programleder Dag Erik Pedersen og konkurrent Håvard Tvedten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Det var en maratonforestilling og enorm prestasjon, det Aksel og Håvard har gjort her i dag. Jeg tror nok aldri de har vært så slitne som da de kom frem til streken her, sier Pedersen til Se og Hør.

LES OGSÅ: Mystisk syk i månedsvis

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer