«Kompani Lauritzen»:

Dette fikk du ikke se

En finaleglipp ble klippet bort av produksjonen.

KLIPPET VEKK: I finalen skjer det en feil, som produksjonen bestemte seg for å klippe om i stedet for å forklare. Det skjedde etter at alle deltakerne hadde svømt til øya. Foto: TV 2
KLIPPET VEKK: I finalen skjer det en feil, som produksjonen bestemte seg for å klippe om i stedet for å forklare. Det skjedde etter at alle deltakerne hadde svømt til øya. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I kveld ble Øyvind «Vinni» Sauvik kåret til vinner av «Kompani Lauritzen» på TV 2, et av vårens desidert mest populære programmer. Etter flere uker med blodslit og intense oppgaver, kunne han endelig slippe seieren løs da han nådde fjelltoppen etter et intenst triatlon av et rømningsforsøk fra «fienden».

Lise Karlsnes kom på en respektabel andreplass, mens Marte Bratberg og Henrik Thodesen kom i mål på likt. De to damene forteller begge til Se og Hør at de er kjempefornøyde med egen innsats, selv om det ikke ble noe seier i denne omgang.

IMPONERTE: Det ble dramatisk for Marte Bratberg i en episode av «Kompani Lauritzen» . Video: TV2 / Rød løper Vis mer

Begge står ved at de mener Sauvik fortjente seieren. Derav er det ingen som bærer noe nag. Faktisk sitter begge igjen med fantastiske minner, etter en opplevelse de trodde de aldri skulle få oppleve.

- Sprøtt

- Det var helt sprøtt. Vi har blitt trent opp til å være og tenke som én enhet i så lang tid, og plutselig skulle vi tenke på oss selv. Det skiftet der var i hvert fall veldig voldsomt husker jeg, sier Karlsnes om finalen.

- FANTASTISK: Lise Karlsnes var strålende fornøyd med egen innsats og andreplassen i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2
- FANTASTISK: Lise Karlsnes var strålende fornøyd med egen innsats og andreplassen i «Kompani Lauritzen». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Likevel er det primært bare gode minner hun har valgt å ta med seg i kofferten videre.

- Jeg har aldri vært i situasjoner hvor jeg har måttet ha det ubehagelig, så det å erfare at det som er vondt, det som er ubehagelig, det er ikke evig. Den mestringsfølelsen jeg satt igjen med i etterkant av å ha kjempet meg gjennom eller vært langt nede i kjelleren, men likevel klare å gjennomføre, var helt fantastisk, sier Karlsnes.

Bratberg er av samme oppfatning.

SOVNET: Marte Bratberg forteller at hun var så sliten at hun sovnet i en stol da deltakerne skulle feire finalen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SOVNET: Marte Bratberg forteller at hun var så sliten at hun sovnet i en stol da deltakerne skulle feire finalen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Det har vært helt ubeskrivelig. Den følelsen du får av å være i kjelleren med så mange andre er det ingen som forstår seg på - bare oss som var der. Jeg tror det beste som kom ut av dette var alle vennskapene jeg har fått, men det har også vært gøy å utfordre seg selv. Det var krevende, men også sykt gøy, forklarer hun.

Hun forteller at de feiret med en middag på kvelden, men det ble ikke spesielt sent - i hvert fall ikke for finalistene.

- Det var hyggelig det, altså, men jeg sovnet i en stol klokken 22. Jeg husker ikke så mye, ler hun.

TØFT: Det ble tøft for Lise Karlsnes under «Kompani Lauritzen» på TV 2. Video: TV 2 / Rødt Kort Vis mer

- Stressa

En ting skjedde derimot i finalen, som ikke kom på tv. Da deltakerne var på øya, som de svømte til og skulle padle fra, måtte de finne hver sin nøkkel. Det har seg slik at Karlsnes, som fant en nøkkel relativt raskt, tok med Bratbergs nøkkel.

Da hun løp mot kajakken som ventet på henne, var det altså umulig for den andre finalisten å finne sin egen. Dermed hjalp det ikke at Bratberg lette rundt etter sin nøkkel og mulighet til å komme videre, når den allerede var borte.

GLIPP: Lise Karlsnes ankom øya en stund etter Bratberg. Hun klarte å ta med seg feil nøkkel, som gjorde at Bratberg i en stund lette forgjeves. Foto: TV 2
GLIPP: Lise Karlsnes ankom øya en stund etter Bratberg. Hun klarte å ta med seg feil nøkkel, som gjorde at Bratberg i en stund lette forgjeves. Foto: TV 2 Vis mer

Til Se og Hør sier hun at hendelsen stresset henne.

- Lise stakk av med nøkkelen min, så produksjonen måtte gripe inn. Jeg lette febrilsk etter min, men den hadde hun allerede tatt med seg. Jeg ble etter hvert bare bedt om å gå til kajakken, og da var jeg jo allerede langt bak - fordi jeg lette etter noe som ikke fantes, sier Bratberg, og fortsetter:

- Jeg lette jo en stund før Lise kom også, så det var ikke sånn at jeg hadde et kjempeforsprang. Men da min nøkkel forsvant, var det jo sånn at jeg mista litt tid. Det stresset meg, forteller hun.

SEIER: Her kåres vinneren av «Kompani Lauritzen». Video: TV2 Vis mer

Bratberg var den andre til å ankomme øya, men brukte tid på å finne nøkkelen. Karlsnes fant sin derimot relativt raskt etter ankomst, men uavhengig av hvor lang tid Bratberg da hadde brukt, så var sjansen for nøkkelfinning eliminert da motstanderen tok med hennes.

- Men det var jo selvfølgelig ikke med vilje. Men heldigvis hadde dette ingenting å si for resultatet, jeg kunne jo ikke paddle, og uten helten-Henrik så hadde jeg fortsatt vært ute på havet den dagen i dag, ler Marte Bratberg.

IMPONERENDE: Lise Karlsnes fikk en andreplass i programmet. Hun mener nøkkelglippen ikke hadde noe å si for utfallet. Foto: TV 2
IMPONERENDE: Lise Karlsnes fikk en andreplass i programmet. Hun mener nøkkelglippen ikke hadde noe å si for utfallet. Foto: TV 2 Vis mer

Konkurransen endte som kjent med at hun og Thodesen dro fra øya og til mål sammen, slik at de kom på en delt tredjeplass. Lise Karlsnes sier til Se og Hør at hun ikke tror feilen har hatt noe å si for utkommet.

- Det har ikke noe å si egentlig. Det trenger jeg ikke å utdype. I og med at det ikke blir sendt på tv, så var det ikke en del av oppgaven og det ble løst, sier hun i en kort kommentar.

EXIT: Det ble en dramatisk slutt for en av deltakerne i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, er av samme oppfatning.

- Det stemmer at Karlsnes fant nøklene til Bratberg. Nøklene deres lå ikke mer enn tre meter fra hverandre. Karlsnes peilet ut riktig kurs fra start, mens Bratberg var helt andre steder og lette etter sine nøkler, forklarer han, og fortsetter:

- Hun ble gitt sine nøkler idet hun begynte å lete på riktig sted, altså der hennes lå før Karlsnes hentet dem. Hun fikk dermed sine nøkler før hun selv ville funnet dem. Selv om Karlsnes fant nøklene til Marte i denne øvelsen ble ikke resultatet på noen måte påvirket, og utfallet hadde uansett blitt det samme, forteller han.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om bildeflausen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer