«71 grader nord - team»:

Dette fikk du ikke se på TV

- Hadde mareritt om det i flere netter etterpå.

KLIPPET VEKK: Frank Løke forteller om litt semfinale-drama som ikke kom på TV. Foto: Haakon Lundkvist
KLIPPET VEKK: Frank Løke forteller om litt semfinale-drama som ikke kom på TV. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer
Publisert

I «71 grader nord - team» skal det førstkommende søndag avgjøres om det er «Jegertvillingene» Johanne og Kristine Thybo Hansen (31), eller om det er Rikke Isaksen (28) og Frank Løke (43) som går helt til topps og kan kalle seg årets vinnere.

Det ble emosjonelt da gjengen i «71 grader nord - team» tok farvel med det tapende laget i semifinalen. Video: Discovery+ Vis mer

Etter en intens og jevn semifinale var det til slutt hockeygutta Martin Ylven (34) og Anders Myrvold (47) som trakk det korteste strået og endte opp med tredjeplassen. Men det kunne fort ha endt annerledes.

- Det var så deilig å gå til finalen. Først og fremst var det deilig å slå ut hockeygutta, men det som var litt sykt var at vi holdt på å ryke ut selv, røper Løke.

- Skjønte det var noe tull

I semifinalen skulle deltakerne først ro et stykke, før de måtte gå opp en bratt stigning med blytung sekk, før det hele ble avgjort i en kartoppgave.

Noe som ikke ble vist på TV-skjermen var at det under sistnevnte oppgave oppsto dramatikk.

SEMIFINALE: Frank Løke og Rikke Isaksen under semifinalen. Foto: Haakon Lundkvist
SEMIFINALE: Frank Løke og Rikke Isaksen under semifinalen. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

- Rikke og jeg kommer først til kartoppgaven og vi hiver oss over den. Det er rundt ti oppgaver hvor man skal bevege seg rundt på kartet, og til slutt ende opp på et sted. Når man hadde det stedet skulle man løpe de 3-400 meterne bort til Tom (Stiansen journ.anm.) og si hva man hadde kommet frem til. Hvis det var riktig var vi ferdig, og hvis det var feil måtte man prøve på nytt, forklarer Løke.

Rikke Isaksen og Martin Laumann Ylven var på to forskjellige lag i «71 grader nord - team», men fikk likevel tilbragt mye tid sammen på tur. Nå utdyper de relasjonen, og hvordan forholdet deres er i dag. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Han og Isaksen løp til Stiansen som første lag, men svarte feil. Etter flere forsøk havnet de stadig på omtrent samme sted, og svaret var fortsatt feil.

- Jeg visste at det var noe tull. Jeg skjønte at det var et eller annet med kompasset som ikke stemte, fordi jeg hadde gjort alt riktig, men jeg fikk det ikke til å stemme på grader, forklarer han.

Kunne røket ut

I en slik navigeringsoppgave kan små feil, som bare et par grader på kompasset, utgjøre store avstander når det skal trekkes lange linjer - som i denne oppgaven.

- Etter en stund så vi tvillingene løpe inn og avgi riktig svar, og dermed sto det mellom oss og hockeygutta. Jeg ble redd for at vi skulle ryke.

NAVIGERING: Den siste oppgaven i semifinalen var med kart og kompass. Foto: Haakon Lundkvist
NAVIGERING: Den siste oppgaven i semifinalen var med kart og kompass. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

De to første lagene som avga riktig svar var videre til finalen, mens det siste laget røk ut. Stressnivået ble derfor høyt da det bare var én finaleplass igjen.

- Plutselig får jeg et nytt kompass fra en på teknisk, som hadde fulgt med på det vi hadde gjort og sett at det var riktig. «Bruk det her istedenfor», sa han.

Isaksen og Løke begynte på nytt og endte opp på et nytt sted, som viste seg å være riktig. Dermed var finaleplassen sikret.

JUBELBRØL: Gleden var stor da finaleplassen endelig var sikret. Foto: Haakon Lundkvist
JUBELBRØL: Gleden var stor da finaleplassen endelig var sikret. Foto: Haakon Lundkvist Vis mer

- Det var noe feil med kompasset, og det var ikke noe vi kunne noe for, men vi kunne jo røket ut på grunn av det der. Jeg hadde mareritt om det i flere dager etterpå. Jeg drømte at jeg ikke klarte oppgaven, og husket den følelsen av at jeg ikke skjønte hva jeg hadde gjort feil.

- Vi hadde aldri funnet ut av det uten han på teknisk. Etter konkurransen testet vi kompasset og da så vi at det viste 20 grader feil. Det hadde vært forferdelig om vi hadde røket på det, da hadde jeg aldri sovet godt igjen. Hadde hockeygutta visst hva motstrøms var så hadde vi røket, og det hadde vært så surt.

Anders Myrvold følte seg urettferdig behandlet da han og makkeren Martin Laumann Ylven kom sist på en etappe i «71 grader nord - team». Det gikk utover Tom Stiansen. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

Konkurransen stoppet

Se og Hør har vært i kontakt med Discovery, som bekrefter at Isaksen og Løke hadde trøbbel med kompasset sitt.

- Frank og Rikke brukte et kompass som viste seg å være noen grader feil. Kompasset hadde fått en slagskade som gjorde at det ikke var helt korrekt, forteller programmets pressekontakt Marianne Aambø.

- Det ble oppdaget underveis i kartoppgaven, og konkurransen ble satt på pause for å rette opp i det. Kristine og Johanne hadde da allerede løst oppgaven. Det kan være at Rikke og Frank hadde løst oppgaven først, men i denne konkurransen handlet det om ikke å komme sist, forklarer hun videre.

SINGEL: Den andre sesongen av «71 grader nord - team» er i gang, og en av deltakerne fikk en kjedelig telefon hjemmefra under innspillingen. Video: Luna Lea/Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Intimgrensene forsvant raskt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer