«Torpet Kjendis»:

Dette fikk du ikke se på TV

- Tårene rant.

DRAMATIKK: Det ble mye tårer da en hendelse med hesten Vanja utspilte seg på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2
DRAMATIKK: Det ble mye tårer da en hendelse med hesten Vanja utspilte seg på gården. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

«Farmen Kjendis» og «Torpet Kjendis» er kjent for drama av flere slag. Seerne har blant annet fått være vitne til intriger, stjeling på markedet og dramatiske tvekamper. Det er derimot ikke alt som kommer med på TV.

«Torpet Kjendis»-deltaker og influenser Marna Haugen (40) kan nemlig avsløre en hendelse som ikke ble vist på TV, men som skapte dramatikk inne på «Torpet kjendis»-gården.

Det var i et innlegg på Instagram at Haugen først fortalte om hendelsen.

«Det kommer ikke frem på «Torpet» at vi trodde at hesten vår Vanja døde. Hun lå rett ut, faceplantet og dro dramatisk det vi trodde var den siste pusten. Vi satt rundt henne, desperate etter å kunne hjelpe», er blant det influenseren skriver i innlegget.

Overfor Se og Hør utdyper hun hendelsen:

- Når vi står opp om morgenen ser vi at hun (hesten, journ.anm.) ligger på jordet. Så tenker vi: «nei, så søtt, hun ligger og sover».

PANIKK: Marna Haugen ble bekymret da hesten ikke responderte. Foto: Alex Iversen / TV 2
PANIKK: Marna Haugen ble bekymret da hesten ikke responderte. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Etter en stund reagerte influenseren på at hesten hadde slappet av mistenkelig lenge. Da gikk hun bort for å sjekke at det sto bra til med dyret.

- Men så ligger hun der uten at man får kontakt med henne. Hun prøvde å løfte litt på hodet, men så la hun seg ned igjen. Så begynner jeg å rope på de andre for å høre om vi skulle sjekke om det var noe feil, forklarer 40-åringen videre til Se og Hør.

TORPET: Det ble tårevått da Tomine Harket ankom «Torpet». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

Ville være til stede til siste øyeblikk

Hesten prøvde deretter å reise seg opp på albuene, men Haugen forteller at Vanja «faceplantet» rett i bakken med mulen først. Da meldte panikken seg hos influenseren. Deretter kom Shabana Rehman (45) og Jahn Ivar «Mini» Jakobsen (56) for å se hva som skjedde med hesten.

- Vi kom ut og hesten lå rett ut på gresset og pustet tungt. Marna så for seg at den begynte å dø. Tårene rant, og jeg merket selv at jeg fikk klump i halsen da hun strøk på hesten, innrømmer Jakobsen overfor Se og Hør.

Ifølge Haugen skal kameramannen som var til stede ha satt fra seg kamerautstyret for å ringe etter veterinærhjelp.

SKAPTE REDSEL: Marna Haugen innrømmer at hun var redd for at hesten Vanja var i ferd med å dø. Foto: Alex Iversen / TV 2
SKAPTE REDSEL: Marna Haugen innrømmer at hun var redd for at hesten Vanja var i ferd med å dø. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det var en søndag, så det var vanskelig å få tak i en veterinær på kort varsel. Vi tenkte: «ja ja, det eneste vi kan gjøre er å være her for henne og sitte rundt og stryke på henne slik at hun ikke føler seg alene når hun dør». Og dette varte kanskje i ti minutter, forklarer Haugen.

- Vi tror hesten dør, og det er akkurat som den trekker sin siste pust. Så ringer vi hun som er ansvarlig for dyrene, forteller Jakobsen på sin side.

Men så skjer det noe rart. Idet de har lagt på røret med dyreansvarlig, reiser hesten seg opp som om ingenting har skjedd.

Det viste seg at hesten Vanja var i helt fin form.

KLUMP I HALSEN: Mini Jacobsen innrømmer at han fikk en klump i halsen da han trodde at hesten Vanja tok trakk sitt siste åndedrag. Foto: Espen Solli / TV 2
KLUMP I HALSEN: Mini Jacobsen innrømmer at han fikk en klump i halsen da han trodde at hesten Vanja tok trakk sitt siste åndedrag. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Følte seg trygg og trøtt

Da de omsider fikk tak i Vanjas eier, fikk deltakerne en forklaring på hva som hadde skjedd.

- Hesteeieren fortalte at Vanja pleier å ligge og sove på jordet. Det er vanlig at hun legger seg ned for å sove, mange hester gjør det. Men Vanja går vanligvis sammen med en annen hest, så de trodde at den andre hesten lå og sov på jordet, men så viste det seg at den var død. Så hesteeieren tok jo dette på alvor da vi ringte, forteller Haugen.

«FARMEN KJENDIS»: Det ble tøft for Tomine Harket å sjekke inn på gården. Det ver derimot lite forståelse å hente fra Niklas Baarli. Video: TV 2 Vis mer

Ifølge influenseren er Vanja en gammel hest på rundt 24 år.

- Vi kunne ikke bruke henne så veldig hardt og måtte være veldig forsiktige. Så det hadde ikke vært overraskende hvis hun strøk med. Jeg tenkte bare: «Gammel, sliten hest, lite arbeidsvillig, nå gidder hun ikke mer og kaster inn håndkleet», fortsetter Haugen.

At Vanja bestemte seg for å ta en lur, skal ha vært et godt tegn.

- Så sa hun (eieren av hesten, journ.anm.) at det som sannsynligvis har skjedd er at når hun kom til et nytt sted og nye folk, så har hun ikke turt å legge seg ned slik hun egentlig vil. Hun har jo stått og sovet om natten, og da har hun kanskje ikke sovet så mye som hun trenger. Men når hun ble trygg på oss og følte seg litt mer hjemme på «Torpet», la hun seg ned og tok seg en skikkelig «cowboystrekk», forteller Haugen.

INGEN STJELING: «Farmen Kjendis» har denne uka tatt grep om tidligere stjeling på markedet. Video: Rød Løper Vis mer

- Nå må du filme

Haugen forsikrer at det er en dyreansvarlig for «Torpet» og «Farmen», som er innom jevnlig for å se hvordan dyrene har det.

- Vi hadde jo en episode der den ene kua fikk hønsefor i stedet for kraftfor. Det ser likt ut, men da måtte dyreansvarlig passe på at den ikke fikk kolikk. Så hun er innom hele tiden for å sjekke. De tar dyrene veldig på alvor.

- Det er jo et dyr, og man blir jo glad i dyrene. Så akkurat da vi satt der med hodet til hesten i fanget, var det tårer og tjukk hals. Men etterpå ble det bare latter ut av hvor mye vi styrte, minnes Jakobsen om stemningen i ettertid.

Se og Hør har vært i kontakt med pressekontakt for «Farmen kjendis» og «Torpet kjendis», Alex Iversen, som bekrefter hendelsen med hesten Vanja.

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Stjal fra TV-crewet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer